YEREL HABERLER - 08 Nisan 2017 Cumartesi 17:42

Sinop’ta Roman müzisyenler derneği açıldı

A
A
A
Sinop’ta Roman müzisyenler derneği açıldı

Sinop’ta Roman Müzisyenler Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği açıldı.

Sinop’ta Roman Müzisyenler Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği açıldı.


Derneğin açılışı Sinop Valisi Hasan İpek, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Şefaattin Serten, Sinop Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.


Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Romanlara hitaben yaptığı konuşmada, “Sinop’taki Romanlar yani sizler çok sevgi dolu, çok güzel insanlarsınız. Yalan dolansız, arsızlık, hırsızlık bilmeyen insanlarsınız. Yıllardır bu kentte iç içe yaşıyoruz. Ben şimdi baktım dernek binanız bana biraz küçük gibi geldi. Bakalım da inşallah ben de yardımcı olurum size yakışır bir dernek binanız olsun. Bu özelliklerinizi sakın kaybetmeyin. Ben sizlerle gurur duyuyorum. İnşallah birlikte uzun yıllar böyle iç içe sevgi dolu yaşarız” dedi.


Ardından AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş yaptığı konuşmada, “Yeni dernek binanızın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Belediye başkanımız da çok güzel şeyler söyledi. Kısaca özetle şunu söylemek gerekir: Neşeyi, sevgiyi, kardeşliği sizden öğrendim. Sinop’un neşesine neşe katacak etkinlikler olacağını ümit ediyorum. Bu vesileyle emeği geçen herkesi kutluyorum” ifadelerini kullandı.


Son olarak konuşan Sinop Valisi Hasan İpek ise, “Türk kültürünün bir parçası olan çok değerli Roman kardeşlerimin, Sinop’taki bu güzel uyumları ve bu güzel yaşantıları ile birlikte dünyanın her yerinde nasıl Türk olmaktan gurur duyuyorlarsa, bizler de onları her zaman bir kardeşimiz olarak görmekten gurur duyuyoruz. Bütün Roman kardeşlerimin gözlerinden öpüyorum ve bu derneğin açılışının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Atık tekstil malzemeleri sanata dönüştü Atık kumaş, iplik, elyaf yeniden kullanarak ileri dönüşüm teknikleri ile tasarım ve sanat eserlerine dönüştürüldü. Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. S. Tuğba Arabalı Koşar’ın yürütücülüğünü, Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Tülay Gümüşer ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Giyim Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Selda Kozbekçi Ayranpınar’ın araştırmacılığı yaptığı Çukurova Üniversitesi SBA-2021-14266 numaralı Bireysel Araştırma Projesi kapsamında gerçekleştirilen “III Denim Hikayesi Sürdürülebilir Tekstil Sanatı” sergisi Seyhan Belediyesi 100. Yıl Çırçır Sanat Merkezinde açıldı. Açılışını Çukurova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Neslihan Boyan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ayşehan Deniz Abik’in yaptığı sergide 3 sanatçı akademisyenin sürdürülebilirlik çerçevesinde ürettikleri 21 eser yer aldı. Bu sergide, sürdürülebilir geçmişi yeniden keşfetmek ve daha sürdürülebilir bir geleceğin geliştirilmesine odaklanılmış, yöntem olarak ileri dönüşüm ele alındı. Bossa TAŞ.’nin işbirliği ile üretim tesisinden temin edilen atık kumaş, iplik, elyaf yeniden kullanarak ileri dönüşüm teknikleri ile tasarım ve sanat nesnelerine dönüştürüldü. Serginin amacı ise şöyle açıklandı: “Dünyanın giderek artan tekstil atıkları sorunuyla boğuştuğu günümüzde, denim kumaş üretim atıkları ile sanat nesneleri ortaya koyarak, denim kumaşın sanattaki yaşam döngüsünü aktarmak ve izleyicilerin sürdürülebilirlik bilincinin gelişmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Sergideki eserler, hem estetik hem de işlevsel açıdan dikkat çekici olup, İzleyicilere atık malzemelerin dönüştürücü gücünü göstermektedir. Bu çalışmalar, çevresel sürdürülebilirlik ile sanatsal ifade arasındaki bağı güçlendirerek, izleyicilere hem fikri hem de duygusal bir deneyim sunmayı amaçlamaktadır. Eserleriyle sadece malzemelerin fiziksel dönüşümünü değil, aynı zamanda toplumsal bilinç ve duyarlılığı da artırmayı hedeflemektedir. Böylece, atık malzemeler yeni bir anlam ve değer kazanırken, sanat aracılığıyla sürdürülebilir bir gelecek için önemli mesajlar iletilmektedir.” Sergi, 100. Yıl Çırçır Sanat merkezinde 13 Haziran 2024 tarihine kadar sanatseverlere açık kalacak.