GENEL - 01 Temmuz 2017 Cumartesi 21:11

Kabotaj Bayramı’ndan renkli görüntüler

A
A
A
Kabotaj Bayramı’ndan renkli görüntüler

Sinop’ta 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı.

Sinop’ta 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı.


İskele mevkisinde düzenlenen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Akşam saatlerinde başlayan etkinliklere Sinopluların ilgisi yoğun oldu. Yelken lazer klasmanı yarışında ise birinci olan Ege Batmaz’a ödülünü İl Jandarma Komutanı Şefaattin Serten, optimist genel yüzme yarışmasında birinci olan Hüseyin Alp Çökmez’e ödülünü Vali Yardımcısı İzzet Ergün, serbest stil yüzme yarışında birinci olan Barış Kanel’e ödülünü Belediye Başkanı Baki Ergül, halat çekme yarışında ise birinci olan Çalıkuşu Restoran grubuna ödülünü CHP Milletvekili Barış Karadeniz takdim etti.


Sinop İskele Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliklere Sinop Valisi Hasan İpek, Vali Yardımcısı İzzet Ergün, Belediye Başkanı Baki Ergül, Liman Başkanı Kazım Alpay, CHP Milletvekili Barış Karadeniz ve vatandaşlar katıldı. Kabotaj Bayramı kutlama programı ilk olarak halat çekme yarışı, yüzme yarışı ve son olarak her yıl geleneksel olarak yapılan ve halkın yoğun ilgisi ile izlenen yağlı direk yarışması gerçekleştirildi. Yarışmada bir direğin ucunda bulunan Türk bayrağını almak için yarışmacılar kıyasıya mücadele etti. Yağlı direk yarışmasında ise birinciliği Önder Akkaya elde etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Sakarya’daki Gazeteciler Sitesi’nde konutlar teslim ediliyor: İşte detaylar Sakarya Gazeteciler Birliği’nin (SGB) girişimleriyle Sakarya’daki gazetecilerin ev sahibi olması için 2020 yılında başlatılan konut projesinde sona gelindi. Gazeteciler konutlarını 10-25 Haziran arasında teslim alabilecekler. Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı N. Müjdat Çetin, Adapazarı Alandüzü Mahallesi’nde SGB-TOKİ işbirliği ile TOKİ tarafından 2020 yılı sonunda yapılan ihale sonrası 2021 yılında inşaatına başlanan ‘Alandüzü 159 Konut Projesi’nin tamamlandığını belirterek, “10-25 Haziran arasında meslektaşlarımız hasretle bekledikleri konutlarını teslim alacaklar. Şimdiden herkese hayırlı olsun” dedi. Çetin, gazeteciler için yapılan ancak talep fazlası olan konutlarında TOKİ tarafından vatandaşlara kura usulü satış yapıldığını belirterek, “Sakarya Gazeteciler Birliği olarak sadece üyelerimize değil ilimizdeki tüm gazeteci meslektaşlarımıza yönelik gerçekleşen projede sona gelinmesinin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu çerçevede 159 konutun teslim işlemleri; 10-25 Haziran 2024 tarihleri arasında müşavir firması tarafından Adapazarı Alandüzü Mahallesi 159 konut projesi şantiyesinde teslim program çerçevesinde gerçekleştirilecek. Konut sahiplerine ayrıca mesaj ile bilgilendirmede yapılacak” dedi. Konut projesi teslim işlemleri Konut projesi teslim işlemlerinin detayları ise, “T.C. Ziraat Bankası 1913 Ankara Caddesi / Sakarya Şubesine 3065 sayılı KDV kanunu gereğince teslim işlemi nedeniyle, doğacak Katma Değer Vergisi tutarı Peşin olarak ödenecektir. (T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından, konut alıcılarının hesaplarından (Bankada hesapları olan) otomatik olarak tahsil edilecektir. Proje çerçevesinde yer alan konutların, ilk taksit ödemeleri Temmuz 2024 ayı itibariyle, ilk dönemsel artış uygulaması ise Ocak 2025 tarihi itibariyle başlatılacaktır. Konut alıcılarının aşağıda yer alan Teslim Programında belirtilen tarih aralığında konutunu teslim almaması durumunda, ilk taksit ödemesi yine Temmuz 2024 tarihinde başlatılacaktır” denildi. Konut tesliminde getirilmesi gereken belgeler Konut teslimi sırasında istenilen belgelerde eksiklik olması durumunda konut tesliminin yapılmayacağı da belirtilerek, “Konut teslimi sırasında getirilmesi gereken belgeler: Kimlik belgesi (nüfus cüzdanı), gayrimenkul satış sözleşmesinin nüshası, konut vekaleten teslim alınacak ise vekaletnamenin aslı ve fotokopisi. Belirtilen tarihlerden önce T.C Ziraat Bankası A.Ş 1913 Ankara Caddesi / Sakarya Şubesine gidilerek KDV bedeli yatırılacak ardından ilgili şantiyeden konut teslim alınacaktır. İstenen belgelerde eksiklik olması durumunda konut teslimi yapılamayacağından, söz konusu belgelerin eksiksiz olarak getirilmesine özen göstermenizi rica eder, konutunuzda sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileriz” ifadeleri kullanıldı.
Kocaeli Atıklardan kıyafet yapıp, defilede sergilediler Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Çevreni Koru Geleceğe Hayat Ver’ sloganıyla düzenlenen şenlik geniş katılımla gerçekleştirildi. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün ev sahipliğinde düzenlenen Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Çevreni Koru Geleceğe Hayat Ver’ sloganıyla geniş katılımla gerçekleştirildi. Şenliğe ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yanı sıra ilçe protokolü temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Çevre bilincinin toplumda yaygınlaştırılmasının öneminin bir kez daha vurgulandığı etkinlik Eşrefbey İlköğretim Okulu önünden start alan çevre yürüyüşüyle başladı. 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda devam eden çevre şenlik etkinliği öğrencilerin sıfır atık ürünlerinden oluşan defile gösterimi, geri dönüşüm atık parkuru yarışları, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye takdimi ve diğer etkinliklerle sürdü. Törende konuklara ve öğrencilere hitaben kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Harikasınız çocuklar. Bugün yeni çarşı, eski çarşı sizinle hayat buldu, sizinle neşe buldu. Hepinizi ben yürekten kutluyorum. Değerli ilçe başkanımız, kadın kolları, meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarımız, öğretmenlerimiz, müdürlerimiz, STK’larımız ve geleceğimiz yarınlarımız ümidimiz olan gözümün nuru evlatlarımız. ’Bugün ne için mücadele ediyoruz?’ diye soru sorsak, ilk cevap, ’çocuklarımızın geleceği, çocuklarımızın yaşayacağı güzel bir dünyayı onlara bırakmak, onlar için yarınları en güzel şekilde hazırlamak için mücadele ediyoruz’ deriz. Evet, bir taraftan onların eğitimde sanatta, kültürde bilişimde en güzel şartlarda ortamlarda okumaları için gayret çaba sarf edeceğiz. Diğer taraftan onların iyi insan olması için de çaba göstereceğiz. Doğayı korumak zorundayız. Çevreyi korumak zorundayız. Belediye olarak bu yönde çalışmalara sizlerin de desteği ve duyarlılığıyla daha hız vereceğiz. Biz inanıyoruz ki; çevreye duyarlı bu hizmetler, toplumumuzda çevre bilincinin hızla gelişerek yayılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasıyla olur. Çevre etkinliğimize desteklerinizden ve katkılarınızdan ötürü ayrı ayrı teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunarım” dedi. Etkinliğe ev sahibi Başkan Büyükgöz’ün yanı sıra AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, ilçe kadın kolları başkanı Habibe Çırak, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, öğrenci velileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.
Mersin Başkan Özyiğit: "Sokak hayvanları için ciddi bir bütçe ayırdık" Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, sokak hayvanları için ciddi bir bütçe ayırdıklarını söyledi. Yenişehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısının Birleşimi, Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında yapıldı. Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Mecliste konuşan Başkan Özyiğit, Yenişehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kısa sürede 150 sokak hayvanının kısırlaştırıldığını ifade etti. Sahiplendirme konusunda da çalıştıklarını belirten Özyiğit, "Hayata geçirdiğimiz tam donanımlı merkezimizde aslında 1,5 aylık bir süredir çalışma yürütüyoruz. Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü’ndeki merkezde sokak hayvanlarının rehabilitasyonunu ve bakımını gerçekleştiriyoruz. Karantinadan yaşlı hayvan bölümüne, muayene odasından ameliyathaneye ve mama üretim bölümüne kadar kapsamlı ve donanımlı" dedi. "Kısırlaştırma ve sahiplendirme konusuna ağırlık verilmesi gerekiyor" ‘Uyutma’ adı altında hayvanların öldürülmesini kabul etmediklerini dile getiren Özyiğit, kısırlaştırma ve sahiplendirme konusuna ağırlık verilmesi gerektiğini ifade etti. Bakımevine getirdikleri hayvanları kısırlaştırdıktan sonra rehabilite ettiklerini belirten Özyiğit, "Merkezde bir eğitim alanımız da var. Hayvanlarımızı eğitiyoruz ve son olarak sahiplendirilmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlılık göstermek istiyorlarsa ticareti yapılan hayvanları almak ve bakımını üstlenmek yerine sokaktan alıp eğittiğimiz, bakımı gerçekleşmiş hayvanları sahiplenmelerini öneriyoruz" diye konuştu. Topyekün mücadele ile hayvanlara sahip çıkılması gerektiğine dikkat çeken Özyiğit, sokak hayvanları konusunda sorumluluk aldıklarını kaydetti. Sokak hayvanları için ciddi bir bütçe ayırdıklarını vurgulayan Özyiğit, "Ciddi personel harcamamız var. ’Bütçe harcayacağız, personel gideri olacak’ diye sokak hayvanlarını görmemezlikten gelemeyiz" dedi.