ÇEVRE - 13 Eylül 2017 Çarşamba 16:54

Gölet kurudu, balıklar telef oldu

A
A
A
Gölet kurudu, balıklar telef oldu

Sinop’un Taşmanlı köyünde bulunan Taşmanlı Göleti vanada meydana gelen arıza sebebiyle kuruyunca yüzlerce sazan ve yayın balığı telef oldu.

Sinop’un Taşmanlı köyünde bulunan Taşmanlı Göleti vanada meydana gelen arıza sebebiyle kuruyunca yüzlerce sazan ve yayın balığı telef oldu.


Vana arızası sonrası su seviyesinin iyice azaldığı Taşmanlı Göleti’nde balıklar telef oldu. Sazanlar ve yayınlar akıntıya karşı yüzerek hayatta kalabilmek için mücadele verdi. Özellikle büyük sazan balıklarının balçığa saplanarak yüzemediği ve can çekiştiği görüldü.


Konu ile ilgili açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Sezai Aydın, “Bu konuda bize de şikayetler geldi. Ancak yapabilecek bir faaliyetimiz yok. Biz Tarım İl Müdürlüğü olarak kaçak balık avcılığı olursa müdahale edebiliriz. Onların dışında barajlardaki suyun eksilmesi, Devlet Su İşlerine aittir” dedi.


Devlet Su İşleri Şube Müdürü Lütfü Güldoğan ise, “Gölette çalışmalarımız devam ediyor. 2-3 gün içinde Taşmanlı Göleti’ndeki arıza çözülecek ve gölette balıklar da eskisi gibi sağlığına kavuşacak” açıklamasını yaptı.


Taşmanlı Köyü Muhtarı Engin Dinç de yaptığı açıklamada, “Vana odalarındaki tamiratlar için sular boşaltıldı. Gölet bu yüzden şu an bu durumda. Şu an çalışmalarımız sürüyor. 2-3 gün içinde arıza düzeltilecektir” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.