EĞİTİM - 18 Eylül 2017 Pazartesi 13:26

Sinop’ta eğitim-öğretim yılı açılış töreni

A
A
A
Sinop’ta eğitim-öğretim yılı açılış töreni

Sinop’ta 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Sinop’ta 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.


Sinop merkezde bulunan Atatürk İlköğretim Okulunda düzenlenen eğitim ve öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası kutlama programına Vali Hasan İpek’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İl Jandarma Komutanı Halil Altıntaş, Okul Müdürü Cevat Okutan, öğretmenler, öğrenci velileri ve okul öğrencileri katıldılar.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin okuduğu şiirler sonrasında, Okul Müdürü Cevat Okutan ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan günün anlam ve önemi ile ilgili birer konuşma yaptılar.


Açılış konuşmalarının ardından Vali Hasan İpek ilk olarak sınıfları gezerek öğrencilere 2017-2018 yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak hediyeler verdi.


Vali Hasan İpek, daha sonra öğretmenler odasında öğretmenler ile teker teker tanıştı, onlarla eğitim kalitesini artırmak için bilgi alış verişinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’da hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönecek Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Aydın’da, yeni haftada hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesi beklenirken, en yüksek sıcaklığının 30 derece olacağı tahmin ediliyor. Aydın genelinde son günlerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına düşerken Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre yarından itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor. Konu ile ilgili Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre hava sıcaklıklarının, il genelinde 6 Mayıs 2024 Pazartesi gününden itibaren artarak mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Aydın’da en yüksek hava sıcaklığı, 7 ve 8 Mayıs tarihlerinde 30 derece olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Aydın’da 6 Mayıs Pazartesi günü hava sıcaklığı en düşük 14, en yüksek 28 derece olacak. Kentte gün boyunca az bulutlu hava hakim olacak. 7 Mayıs Salı günü hava sıcaklığı en düşük 14, en yüksek 30 derece olacak. Kentte gün boyunca az bulutlu hava hakim olacak. 8 Mayıs Çarşamba günü hava sıcaklığı en düşük 15, en yüksek 30 derece olacak. Kentte gün boyunca parçalı bulutlu hava hakim olacak. 9 Mayıs Perşembe günü hava sıcaklığı en düşük 14, en yüksek 29 derece olacak. Kentte gün boyunca parçalı bulutlu hava hakim olacak.
Kayseri CZN Burak, kazada ölen Kayserili fenomenin taziyesine katıldı CZN Burak, kendisiyle görüşmek için İstanbul’a yürüyerek giden ve canlı yayın yaptığı sırada kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybeden ’Yürüyen Adam’ lakaplı sosyal medya fenomeni Neşet Turan’ın taziyesine katıldı. Geçtiğimiz günlerde CZN Burak ile görüşmek için Kayseri’den yola çıkan ve İstanbul’a yürüyerek gitmeye çalışan ’Yürüyen Adam’ lakaplı sosyal medya fenomeni Neşet Turan’a, Aksaray-Ankara karayolu Sapmaz köyü yakınlarında kamyon çarptı. Kamyon şoförü kaza yerinden kaçarken, ihbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Jandarma ekipleri yolda güvenlik önlemi alırken, ağır yaralanan Turan, ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Talihsiz adam burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kayseri’de toprağa verildi Feci kazada hayatını kaybeden sosyal medya fenomeni Neşet Turan, öğle namazını müteakip Hulusi Akar Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Erkilet Bülbülpınarı Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazeye Turan’ın yakınları ve vatandaşlar katıldı. CZN Burak taziye evinde Turan’ın cenazesine katılmadığı için sosyal medyada tepki alan ’CZN Burak’ olarak dünyaca tanınan Burak Özdemir, Neşet Turan’ın Kayseri’de bulunan taziye evine geldi. Burada aileye başsağlığı dileyen Burak Özdemir; taziye evinde dağıtılması için irmik helvası pişirdi. Özdemir, Neşet Turan’ın sosyal medyada çok sevildiğini söyleyerek, "Gerçekten çok seveni var. Ben mesajlarla tanıdım. Rahmetli olduktan sonra belki de milyonlarca mesaj aldım. Allah mekanını cennet eylesin. Günahlarını affetsin. Kendisi gerçekten ailesinde, arkadaşlarında ve tüm Kayseri’de çok güzel iz bırakmış. Rahmetli olduktan sonra 5 kardeş kalmışlar. Artık yine 6 kardeşler. Ben de onların bir kardeşi sayılırım" dedi. Neşet Turan’ın 1988 doğumlu ve çok da genç olduğunu dile getiren Özdemir, sosyal medyadan kaza ile ilgili kötü yorumlar yapıldığını, bu tür yorumların yapılmaması gerektiğini söyledi. Kazada hayatını kaybeden fenomen Neşet Turan’ın kardeşi Ahmet Turan ise, "Biz yürüyüşe çıktığımızda Burak ağabey bizi bilmiyordu. Videolardan bizi görmedi. Yani kaza olduktan sonra bizden haberi oldu. Bugün de taziye için Burak ağabey buraya geldi" ifadelerini kullandı. Ayrıca Özdemir’in hayranları da taziye evinde yoğunluk oluşturdu.