EĞİTİM - 10 Eylül 2019 Salı 16:37

İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencilerine ’uyum konferansı’

A
A
A
İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencilerine ’uyum konferansı’

Sinop İmam Hatip Lisesi 94 mezunu Avukat Ahmet Çetinkaya, kendisinden 20 yıl sonra mezun olacak öğrencilere konferans verdi.

Sinop İmam Hatip Lisesi 94 mezunu Avukat Ahmet Çetinkaya, kendisinden 20 yıl sonra mezun olacak öğrencilere konferans verdi.


Sinop Şehit Ömer Can Açıkgöz İmam Hatip Lisesi okul idaresi ve Sinop Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen 2024 mezunları uyum programı kapsamında liseye yeni başlamış olan 9. sınıflara, eski imam hatip mezunu olan Avukat Ahmet Çetinkaya tarafından konferans verildi.


Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferans, devamında açılış konuşması yapan Sinop Önder Başkan Yardımcısı İsmail Aksoy, “Gençler, sizler ufku açık, sorgulayan, araştıran ve anladığını geliştirecek gençlersiniz. Eğitim hayatınızda ve yaşamınızda çizdiğiniz yolun ehliyetli, ahlaklı ve liyakatlı bir şekilde olması gerektiğini ve yapacağınız her şeyin Allah rızası için olması gerektiğini hiçbir zaman unutmayın. Bu vesileyle bizler Sinop Önder İmam Hatipliler Derneği olarak zaman zaman okulumuzdan ve diğer okullardan mezun olan başarılı kariyer sahibi kişileri sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.


Ardından Okul Müdürü Şükrü Eraltan, “Bugün ülkemizin hatta dünyanın en büyük problemi olan; vicdanlı, inançlı kişiler yetiştirememektir. Çok iyi mühendisler oluyor fakat bilgisini insanlığa zarar verecek yönde kullanıyor. Bilim insanı oluyor fakat ürettiği hastalıklarla binlerce insanın ölmesine sebep oluyor. Öğrendiğiniz bilgileri doğru yolda kullanmanız. İmam hatipleri küçümseyenlere aldanmayın, bu ülkede imam hatip mezunu olan ve çok iyi yerlere gelmiş yöneticiler de mevcuttur. Sizlerden beklentimiz, gelecekte o koltuklara sizlerin oturması” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.