ÇEVRE - 19 Mart 2024 Salı 14:33

Nesli tükenmekte olan su samuru, Sinop’ta yüzerken görüntülendi

A
A
A
Nesli tükenmekte olan su samuru, Sinop’ta yüzerken görüntülendi

Türkiye’de nesli tükenmekte olan yaban hayvanları listesinde yer alan ve bilimsel adı ’lutra lutra’ olan su samuru, Sinop kent merkezinde yüzerken görüntülendi.


Sinop’ta, su samurunun denizde yüzdüğü anlar cep telefonu ile görüntülendi. Sinop kent merkezi Bahçeler Plajı’nda bir vatandaş tarafından fark edilen su samuru, denizde bir süre yüzdükten sonra suya dalarak gözden kayboldu.


Su samurları, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği’nin nesli tükenmek üzere olan hayvanlar kategorisinde yer alıyor.



Nesli tükenmekte olan su samuru, Sinop’ta yüzerken görüntülendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Kahta’da hedef 5’te öğrenciler yarıştı Adıyaman’ın Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen Hedef 5 Turnuvası, Gerger, Samsat ve Sincik ilçelerinden gelen öğrencilerin katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Akıl ve zeka oyunları kapsamında anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde kıyasıya bir mücadeleye sahne olan turnuvada, öğrenciler stratejik düşünme ve problem çözme becerilerini sınadılar. Farklı stratejiler kullanarak rakiplerini yenmeye çalışan öğrenciler, turnuvaya büyük bir heyecan kattı. Yaklaşık 210 öğrencinin katıldığı turnuva sonunda, her kategoride dereceye giren öğrencilere İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Bayram tarafından ödülleri takdim edildi. Hedef 5 oyununun hem eğlenceli hem de zihinsel açıdan faydalı bir oyun olduğunu belirten Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başlı, turnuvanın, öğrencilerin stratejik düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmeye katkıda bulunduğunu söyledi. Müdür Başlı, “Bu yıl düzenlediğimiz Hedef 5 Turnuvası’nda bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Gerger, Samsat ve Sincik ilçelerinden gelen öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik, bizler için çok anlamlı bir deneyim oldu. Hedef 5 oyunu, sadece eğlenceli bir aktivite olmanın ötesinde, öğrencilerimizin stratejik düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmesine de katkı sağlıyor. Bu turnuva, öğrencilerimizin bu becerilerini sergileyerek birbirleriyle yarışmalarına imkan tanıdı ve onların başarılarını kutlama fırsatı sundu. Bu turnuvada emeği geçen Proje Koordinatörümüz Mehmet Özen, "Fatih Kuzu ve tüm öğretmenlerimize, velilerimiz ile öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Gaziantep Tahmazoğlu İsrail’i protesto eden üniversite öğrencilerine destek verdi Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İsrail’i protesto eden Gaziantep Üniversitesi öğrencilerini ziyaret ederek destek verdi. Dünya’nın dört bir tarafında üniversite öğrencileri İsrail’in yaptığı katliama tepki göstererek eylem düzenlerken Gaziantep Üniversitesi öğrencileri de İsrail’i protesto için oturma eylemi düzenledi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İsrail’in yaptığı katliama sessiz kalmayan öğrencileri ziyaret ederek onlara destek oldu. “Gazze ile kardeş belediyeyiz” Gazze’ye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Filistin’de 6 aydır çok büyük katliam yaşanıyor. Maalesef Türkiye dışında diğer ülkelerin idarecileri bu konuda çok sessiz ama halklar dünyanın birçok yerinde bu konuya karşı çok duyarlı. Türkiye’de de yapılan katliama karşı birçok eylemler yapıldı. Son zamanlarda Amerika Üniversitelerinde başlayan ve dünyaya yayılan eylemler ciddi bir ses getiriyor. Demokrasi savunuculuğu yapmalarına İsrail’in yaptığı bu katliama sessiz kalmaları kabul edilebilir bir durum değil. Filistin de insanların üzerine bomba yağıyor ve evleri başlarına yıkılıyor. Ancak bunlara kimse seslerini çıkaramıyor. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi onların İsrail’e bir diyet borcu var ve bu nedenle seslerini çıkaramıyorlar. Ancak ne öğrencilerimizin, ne bizim, ne de ülkemizin onlara karşı bir borcu yok. Gaziantep Üniversitesi öğrencilerimizin yaptığı bu eylemler gerçekten de çok kıymetli. Ben de öğrencilerimize destek vermek için geldim. Ayrıca Gazze Belediyesi ile Şahinbey Belediyesi kardeş belediye ve Gazze Belediye Başkanımız ile zaman zaman görüşüp oradaki durum hakkında bilgi alıyoruz. Belediyecilik anlamında Gazze’ye yardıma hazırız. İnşallah bu katliam son bulduğunda Gazze’nin yeniden inşası konusunda Şahinbey Belediyesi olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.