GÜNDEM - 08 Mayıs 2024 Çarşamba 17:28

Tahmazoğlu İsrail’i protesto eden üniversite öğrencilerine destek verdi

A
A
A
Tahmazoğlu İsrail’i protesto eden üniversite öğrencilerine destek verdi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İsrail’i protesto eden Gaziantep Üniversitesi öğrencilerini ziyaret ederek destek verdi.


Dünya’nın dört bir tarafında üniversite öğrencileri İsrail’in yaptığı katliama tepki göstererek eylem düzenlerken Gaziantep Üniversitesi öğrencileri de İsrail’i protesto için oturma eylemi düzenledi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İsrail’in yaptığı katliama sessiz kalmayan öğrencileri ziyaret ederek onlara destek oldu.


“Gazze ile kardeş belediyeyiz”


Gazze’ye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Filistin’de 6 aydır çok büyük katliam yaşanıyor. Maalesef Türkiye dışında diğer ülkelerin idarecileri bu konuda çok sessiz ama halklar dünyanın birçok yerinde bu konuya karşı çok duyarlı. Türkiye’de de yapılan katliama karşı birçok eylemler yapıldı. Son zamanlarda Amerika Üniversitelerinde başlayan ve dünyaya yayılan eylemler ciddi bir ses getiriyor. Demokrasi savunuculuğu yapmalarına İsrail’in yaptığı bu katliama sessiz kalmaları kabul edilebilir bir durum değil. Filistin de insanların üzerine bomba yağıyor ve evleri başlarına yıkılıyor. Ancak bunlara kimse seslerini çıkaramıyor. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi onların İsrail’e bir diyet borcu var ve bu nedenle seslerini çıkaramıyorlar. Ancak ne öğrencilerimizin, ne bizim, ne de ülkemizin onlara karşı bir borcu yok. Gaziantep Üniversitesi öğrencilerimizin yaptığı bu eylemler gerçekten de çok kıymetli. Ben de öğrencilerimize destek vermek için geldim. Ayrıca Gazze Belediyesi ile Şahinbey Belediyesi kardeş belediye ve Gazze Belediye Başkanımız ile zaman zaman görüşüp oradaki durum hakkında bilgi alıyoruz. Belediyecilik anlamında Gazze’ye yardıma hazırız. İnşallah bu katliam son bulduğunda Gazze’nin yeniden inşası konusunda Şahinbey Belediyesi olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.



Tahmazoğlu İsrail’i protesto eden üniversite öğrencilerine destek verdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.