KÜLTÜR SANAT - 07 Mayıs 2025 Çarşamba 12:46

Resim bölümü öğrencilerinden ilk sergi heyecanı

A
A
A
Resim bölümü öğrencilerinden ilk sergi heyecanı

Sinop’ta resim bölümü 1. sınıf öğrencileri, üniversite eğitimleri sürecinde hazırladıkları ilk sanat eserlerini sergiyle sanatseverlerin beğenisine sundu. Fakültenin giriş katında açılan sergi, öğrencilerin farklı disiplinlerde ürettikleri 50 çalışmadan oluşuyor.


Dr. Öğr. Üyesi Esra Dereli’nin küratörlüğünde düzenlenen sergide; sanat tarihi, sanat teknolojileri ve resim atölyesi derslerinde üretilen eserler yer aldı. Paleolitik ve Neolitik dönem ile Mısır ve Mezopotamya medeniyetlerinden esinlenerek hazırlanan 3 boyutlu kil, metal ve ahşap tasarımlar dikkat çekerken; Doç. Dr. Azize Reva Boynukalın yürütücülüğünde lavi, suluboya, pastel ve akrilik tekniklerle yapılmış natürmortlar, manzaralar ve Cezanne röprodüksiyonları sergilendi. Tuba Kınay Oğuzcan’ın yürütücülüğünde oluşturulan çizgi portre çalışmaları da sergiye çeşitlilik kattı.


Sergiyi ziyaret eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz ile Dekan Prof. Dr. İbrahim Gökhan Ceylan, eserleri inceleyerek öğrencileri tebrik etti.


Sergi, 12 Mayıs tarihine kadar Sinop Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi giriş katında ziyaret edilebilecek.



Resim bölümü öğrencilerinden ilk sergi heyecanı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.