ASAYİŞ - 15 Nisan 2025 Salı 15:16

Sinop’ta 2025’in ilk 3 ayında bin 659 asayiş olayı

A
A
A
Sinop’ta 2025’in ilk 3 ayında bin 659 asayiş olayı

Sinop’ta 2025 yılının ilk 3 ayında bin 659 asayiş olayı meydana geldi.


Sinop Valiliği tarafından düzenlenen İl Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı’nda, 2025 yılının ilk üç ayında kentte gerçekleşen olaylara dair önemli veriler kamuoyuyla paylaşıldı. Vali Mustafa Özarslan başkanlığında düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Taner Bolat, İl Jandarma Komutanı Hakan Başaklıgil ve İl Emniyet Müdürü Sibel Kılıçoğlu katıldı. Toplantıda konuşan Vali Özarslan, 2025’in ilk üç ayında Sinop’ta toplam bin 659 asayiş olayının meydana geldiğini, bunların yüzde 95’inin aydınlatıldığını belirtti. Suç oranlarında önemli düşüşler yaşandığını ifade eden Özarslan, kişilere karşı işlenen suçlarda yüzde 13, malvarlığına karşı işlenen suçlarda yüzde 19, devlete ve millete karşı suçlarda ise yüzde 21 azalma sağlandığını söyledi.



Uyuşturucu operasyonlarında yüzde 265 artış


Uyuşturucuyla mücadele kapsamında yılın ilk üç ayında 75 operasyon düzenlendiğini aktaran Vali Özarslan, bu operasyonlarda 158 şüphelinin yakalandığını, 40 zehir tacirinin tutuklandığını kaydetti. Operasyonlarda 1 kilo 223 gram bonzai, 397 gram skunk, 632 gram metamfetamin, 72 sentetik ecza, 265 ecstasy ve 1 kilo 863 gram esrar ele geçirildi. Vali Özarslan, uyuşturucu ticaretinden tutuklananların sayısında geçen yıla göre yüzde 265 artış yaşandığını vurguladı. Ayrıca "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi kapsamında, okul aile birlikleri, muhtarlar ve STK’ların katılımıyla bilgilendirme çalışmaları yürütüldüğü ifade edildi.



Silahlar, yakalananlar ve sahil denetimleri


2025’in ilk üç ayında yapılan operasyonlarda 24 ruhsatsız tabanca, 27 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 243 kişi yakalanarak adalete teslim edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin yılın ilk çeyreğinde 258 gemi ve tekne ile 1.215 kişiyi sorguladığını belirten Vali Özarslan, kaçak avcılıkla mücadele kapsamında ele geçirilen 480 kalkan balığının vatandaşlara ücretsiz dağıtıldığını ifade etti.



Trafik ve okul çevresi denetimleri


Yılın ilk üç ayında 148 bin 529 araç kontrol edilirken, 5 bin 233 araca ceza kesildi, 441 araç trafikten men edildi. Motosiklet denetimlerinde 5 bin 664 kontrol yapılırken, 514 araca ceza uygulanıp 31 motosiklet trafikten men edildi. Sinop-Boyabat, Boyabat-Kargı ve Boyabat-Kastamonu yollarında Elektronik Denetim Sistemi (EDS) ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kurulumlarının sürdüğü belirtildi. Ramazan Bayramı tatilinde ise bin 753 ekip ve 6.988 personel ile 42 bin 167 şahıs ve 30.325 araç denetlendi, 163 araç trafikten men edildi, 2.601 kişiye idari para cezası uygulandı. Mart ayı içinde okul çevrelerinde yapılan denetimlerde 315 servis aracı ve sürücüsü, 316 iş yeri ve 102 park/bahçe kontrol edildi.



Sinop’ta 2025’in ilk 3 ayında bin 659 asayiş olayı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Tekirdağ’da metruk binalara sıkı takip Tekirdağ genelinde suçlularla mücadele çalışmaları çerçevesinde, Çorlu Hıdırağa (Kore) Mahallesi ile Süleymanpaşa Aydoğdu Mahallesi’nde metruk ve terk edilmiş binalarda kontrol ve müdahaleler devam ediyor. Özellikle yasaklı madde arzının önlenmesine yönelik, sürdürülen çalışmalar kapsamında, kozmopolit mahallelerde suç unsuru oluşturabilecek alanlar mercek altına alındı. Güvenlik birimleri başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla gerçekleştirilen uygulamalarla, hem kamu düzeninin sağlanması hem de vatandaşların huzur ve güvenliğinin artırılması hedefleniyor. İnsan sağlığını olumsuz etkileyen, çevre ve toplum güvenliği açısından risk oluşturan alanlara ilişkin yapılan saha tespitleri doğrultusunda; Süleymanpaşa Aydoğdu Mahallesi Sarmaşık Sokak ile Çorlu Hıdırağa (Kore) Mahallesi Çiçek Sokak’ta gerekli müdahaleler yapıldı. Söz konusu alanlarda temizlik, güvenlik ve düzenleme çalışmaları gerçekleştirilerek, muhtemel olumsuzlukların önüne geçilmesi sağlanıyor. Yetkililer, bu çalışmaların yalnızca mevcut sorunları ortadan kaldırmakla sınırlı kalmadığını, aynı zamanda suçun önlenmesine yönelik kalıcı ve önleyici bir yaklaşım benimsendiğini vurguladı. Paydaş kurumlarla koordinasyon içinde yürütülen müdahalelerin, kent genelinde sürdürülebilir huzur ve sağlıklı yaşam alanları oluşturuluncaya kadar kararlılıkla devam edeceği ifade edildi. Belediyelerinde devreye alındığı çalışmalarda, boş binaların girişlerinin kapatılması, gece aydınlatmalarındaki eksikliklerin giderilmesi de sağlandı.
İstanbul Abdullah Kavukcu: "Önceliğimiz orta saha, kesinlikle oraya transfer yapmak istiyoruz" Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Abdullah Kavukcu, transfer önceliklerinin orta saha olduğunu belirterek, iyi bir oyuncuyu kadroya dahil etmek istediklerini söyledi. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nde sarı-kırmızılıları takip eden muhabirlerle sohbet toplantısında bir araya geldi. Toplantında Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Abdullah Kavukcu ve Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan da yer aldı. Alman futbolcu Leroy Sane’nin transferiyle ilgili konuşan Abdullah Kavukcu, "Sane’nin kariyerine bakın. Sane’yi herkes kabullendi. Herkes de kabullenmişti zaten. Tarihte olmayan bir transfer gerçekleştirdik. Ocak ayında Sane’yi aldık ama sene sonunda getirdik. Bu kalitede bir oyuncunun ocak ayında transfer edilmesi zor. Yine de Galatasaray’a gelmek isteyen çok önemli oyuncular var" diye konuştu. "Orta sahaya iyi bir oyuncu almak istiyoruz" Transferde önceliklerinin orta saha bölgesi olduğunu aktaran Kavukcu, "Kesinlikle oraya transfer yapmak istiyoruz. Orta sahaya alacağımız oyuncuyu Şampiyonlar Ligi’nde 28 Ocak’tan sonra kadroya yazabiliriz. Şu anda orta sahamızda Lemina ve Torreira var. Bir eksik tarafımız yok. Bizim ve hocamızın istediği orta sahayı 28 Ocak’tan önce vermiyorlar. Almak istediğimiz oyuncunun takımı da Şampiyonlar Ligi’nde oynuyor. 2 Ocak’ta da transfer yaparız. Ben ayın 2’sinde yapacağımız transfere fazla para veremem. Bonservislerle alakalı çok büyük rakamlara çıkılıyor. Yarın bizim bir futbolcumuza gelecek rakamlara şaşıracaksınız. Osimhen’i 75 milyon Euro’ya aldık. Bugün Osimhen’i 75 milyon Euro’ya alma şansın yok. Suudi Arabistan’da transfer politikası değişti. Artık yaşlı ama ismi olan oyunculara yönelmiyorlar. ABD’de de değişiklikler oldu. Bir oyuncu transfer ederken önce bir onay mekanizmasından geçiyorlar. Bizde bu yok. Bonservis rakamları çok yükseldi. Şu anda bize gelmek isteyen oyuncular var. Osimhen’in transferi rüzgarı değiştirdi. Sane’nin gelmesi de algıyı değiştirdi. Şu anda hoca ve benim haricimde transfer işleriyle kimse ilgilenmiyor. Orta sahaya iyi bir oyuncu almak istiyoruz. Lemina’nın daha genci ve daha sertini istiyoruz" şeklinde konuştu. "Yusuf Demir ile vedalaşıyoruz" Yusuf Demir ile yollarını ayıracaklarını açıklayan Kavukcu, "Yusuf Demir de bir yabancı. Yusuf Demir ile vedalaşıyoruz, ona ilettik. Aynı şekilde Berkan Kutlu ile görüşme yaptık. Burası Berkan’ın evi. Hocam onu çok seviyor. Ben de onu çok seviyorum. Ne yazık ki bu sene 66 dakika süre bulabildi. Onu Türkiye’den isteyenler var. Berkan’ı sezon başında Espanyol’un istediği doğru. Oradan 500 bin Euro teklif geldi. Vermeyi düşünmedik. Son bir senesi kaldı zaten" ifadelerini kullandı.