ASAYİŞ - 15 Kasım 2015 Pazar 14:08

Sokağa Çıkma Yasağının Sürdüğü Cizre'de Yer Yer Silah Sesleri Yükseliyor

A
A
A
Sokağa Çıkma Yasağının Sürdüğü Cizre'de Yer Yer Silah Sesleri Yükseliyor

Şırnak Valiliği tarafından iki mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre ilçesinde yer yer silah sesleri yükselirken, PKK’lı teröristler ilçe merkezinde yolları ulaşıma kapattı.
Terör örgütü PKK tarafından açılan hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılmasına yönelik Yafes ve Sur Mahallesi’nde operasyon yapılacağı gerekçesi ile dün gece Şırnak Valiliği tarafından ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu iki mahallede sabaha kadar yer yer silah sesleri ve patlamalar yaşandı. Yasağın ilan edilmesi ile birlikte PKK’lı teröristler Sur ve Cudi Mahallesi’ne gidilen bütün sokak başlarını ve caddelerde araçlardan barikatlar kurup yolu trafiğe kapatarak, polislerle çatıştı.
KALP KRİZİ GEÇİREN VATANDAŞ HENDEKLER NEDENİYLE HASTANEYE YETİŞTİRİLEMEYİNCE HAYATINI KAYBETTİ
Öte yandan Cudi Mahallesi’nde kalp Krizi geçiren 65 yaşındaki M. Salih Emerce isimli bir vatandaş yoldaki hendek ve barikatlar nedeni ile hastaneye yetiştirilemeyince hayatını kaybetti.
ACİL SERVİS POLİKLİNİĞİ GÜVENLİK NEDENİ İLE ÇOCUK SERVİSİNE ALINDI
Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ile birlikte Yafes Mahallesi’nde bulunan Cizre Devlet Hastanesi’nde acil servis polikliniği güvenlik nedeni ile çocuk servisinde 6 doktorla hizmet vermeye başladı. Güvenlik nedeniyle yeri değiştirilen acil servisin ikinci bir talimata kadar çocuk servisinde gelen hastalara müdahale edeceği belirtildi.
ESNAF KEPENK AÇMADI, HALK PANİK VE KORKU İÇİNDE
Şırnak Valiliği’nin iki mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Cizre’de fırın ve eczaneler ve AVM’ler dışında kepenkler açılmadı. Kepenklerin açılmadığı kent merkezi Yafes Caddesi’nde PKK’lılarla güvenlik güçleri arasında yer yer çatışmalar yaşanıyor. Yafes Mahallesi’nin yanından geçen İpekyolu’nda ise uzun araç kuyrukları oluştu. Polis araçların geçişine kontrollü bir şekilde izin veriyor. İlan edilen yasak ve yaşanan çatışmalar nedeni ile vatandaşlarda büyük bir panik ve korku hakim.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Psikiyatri hastaları hünerlerini konuşturdu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisinde tedavi gören hastaların yaptığı el sanatları eserlerinden oluşan sergi, Malatya Park AVM’de yapılan açılış töreni izlenime sunuldu. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde tedavi gören hastaların iş ve uğraşı faaliyetleri kapsamında yapmış oldukları dekoratif el sanatları, takı, tesbih, çanta, ahşap ve seramik ürünlerinden oluşan El Sanatları Sergisi açıldı. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Bölümü Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Kerim Uğur, yaptığı açıklamada, “Psikiyatri Servisimizde hastalarımız için terapi odası var. Hastalarımızın terapi odasında yaptığı ürünleri sergilemek için alışveriş merkezinde böyle bir stant açtık. Hastaların tedavi sürecini katkısı rehabilitasyon açısından bu gibi etkinliklerin çok faydalı olduğunu düşünüyoruz” dedi. Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Esin İnce, Yeşilyurt İlçe Sağlık Müdürü Dr. Seyid Çiftçi, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nuray Dağaşan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Ömer Doğan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Destek ve Kalite Müdürü Mehmet Soylu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Muhammed Serdar Buğday, Uzm. Dr. Orhan Yücel, Dr. Yunus Coşar, Psikiyatri Bölümü Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Kerim Uğur, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi hocaları ile psikiyatri hastaları ve yakınlarının katıldığı açılış halk oyunları gösterisi ile son buldu. Sergi, 3-6 Mayıs tarihleri arasında Malatya Park AVM’de açık olacak.