ASAYİŞ - 25 Kasım 2015 Çarşamba 23:35

Yol Kesen Teröristler 2 TIR'ı Ateşe Verdi

A
A
A
Yol Kesen Teröristler 2 TIR'ı Ateşe Verdi

Şırnak’ın İdil ile Mardin’in Midyat ilçeleri arasında yol kapatma eylemi yapan teröristler 2 TIR’ı ateşe verdi.
Edinilen bilgilere göre olay, İdil ile Midyat arasındaki uluslararası İpekyolu’nda meydana geldi. Akşam saatlerinde yola çıkan terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi bir grup terörist, yoldan geçen araçları durdurdu. Araçları yola çapraz bir şekilde park ederek, barikat olarak kullanan teröristler 2 TIR’ı da ateşe verdi. Grup, bir süre sonra olay yerine zırhlı araçlarla gelen polis ekiplerine de uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Polisin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışma, teröristlerin bir süre sonra bölgeden kaçarak uzaklaşmasıyla sona erdi. Trafiğe kapatılan yol ise birkaç saat sonra yeniden ulaşıma açıldı.
Öte yandan, İdil’in merkez Turgut Özal Mahallesi’nde operasyon düzenleyen polise atış açılması başlayan çatışma ise sürüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Şırnak’ta 11. Yeşilay Bisiklet Turu düzenlendi 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 11’inci Yeşilay Bisiklet Turu’nda Şırnak’ta 40 yetişkin bisikletçi, “Sağlıklı, yaşam boyu birlikte kalıcılık” sloganıyla katıldı. Türkiye genelinde 11.’si düzenlenen Yeşilay Bisiklet Turu, Şırnak’ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Yeşil Şırnak İl Temsilciliği’nin işbirliği ile 40 yetişkin bisikletçinin katılımıyla gerçekleşti. Ömer Kabak Meydanı’ndan başlayan bisiklet turu, Kent Meydan’ında sona erdi. Bisikletçiler “Sağlıklı, yaşam boyu birlikte kalıcılık” sloganı ile pedal çevirdi. Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, ülkenin sarsılamaz bütünlüğü, sağlam vücut ve kafalarla olacağını dile getirdi. Bu nedenle bisiklet sporunun son derece faydalı bir spor olduğunu belirten Ayan, "Bisiklet sporu, her biriye hitap eden, beyine, içeriye, kaslarımıza hitap eden bir spor dalı. Biz burada bunu teşvik etmeyi hedefliyoruz. İnşallah bisiklet sporunu daha geniş alanlara yayacağız” dedi. Şırnak Yeşilay Şube Başkanı Mahsun Çağın, Yeşilay ilişkileri ile mücadele alanında hizmet veren kamu ilişkilerinde bir dernek yoluyla her alanda müdahil olan, her alanda kendini gösteren bir cemiyet olduğunu söyledi. Bağımlılıkla mücadeleyi spor ile güçlendirerek, spor ile daha iyi bir hale getirmek için gerekeni yaptıklarını belirten Çağın, bugünde bu enerjiyi insanlara göstermek için bu etkinliği düzenlediklerini ifade etti. Etkinliğe, Yeşilay gönüllüleri ve 40 bisikletçi katıldı.