GENEL - 30 Mart 2017 Perşembe 11:29

Şırnak’ta terörün yaraları sarılıyor

A
A
A
Şırnak’ta terörün yaraları sarılıyor

Şırnak’ta yaşanan terör olaylarından dolayı yıllardır hizmete susayan halkın yüzü, huzurun hakim olmasıyla birlikte başlayan yatırımlarla gülmeye başladı.

Şırnak’ta yaşanan terör olaylarından dolayı yıllardır hizmete susayan halkın yüzü, huzurun hakim olmasıyla birlikte başlayan yatırımlarla gülmeye başladı. Huzur ile birlikte Şırnak halkına hak ettiği imkanları sunmak için başlatılan hummalı çalışmalar devam ediyor.


Yaşanan terör olayların izlerinin silinmesi için çalışmalar devam ederken, hazırlanan devasa projeler bir bir hayata geçiriliyor. Şırnak kent merkezinde, aralarında terör örgütünün sözde yöneticileri ile dağ kadrosundan gelenlerin de bulunduğu 508 teröristin etkisiz hale getirilmesi, 50 ton ağırlığında bin 845 el yapımı patlayıcının imha edilmesinin ardından 14 Kasım 2016’da sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla yakalanan huzur ile birlikte yeniden imar ve altyapı yenilenmesi için başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.


Şırnak merkez Uludere Caddesi’nde İl Özel İdareye ait 83 dönümlük arsada yapılacak mesire alanı projesi tamamlandı ve yapım çalışmalarına başlandı. Yapım çalışması devam eden mesire alanını, Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve İçişleri Bakanlığı’nca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu ile birlikte inceledi. Beraberindeki heyet ile birlikte şantiye alanını gezen Vali Ali İhsan Su, projenin son durumu ve yapılacak çalışmalar hakkında İl Özel İdaresi İnşaat Mühendisi Selma Özçınar’dan bilgi aldı. Şırnak Valisi Ali İhsan Su, "83 dönümlük arsamız üzerinde devasa bir yaşam parkı projemizi hayata geçiriyoruz. Mesire alanımızı en kısa zamanda halkın hizmetine açacağız. Bu proje gibi insanların hayat kalitesini yükseltecek birçok proje daha bir yıl içinde halkımızın hizmetinde olacaktır. Şırnak ilimize yepyeni çok güzel ve özel bir park kazandırıyoruz. Çalışmalarını devam ettiriyoruz. Şu anda bulunduğumuz alanda 83 dönüm üzerine yeni bir park inşa ediyoruz. Bu parkın içerisinde yapay göletler, kamelya, barbekü alanlarımız, çocukların spor yapabileceği futbol, basketbol ve voleybol sahaları olacak. Yine parkımızın içinde çocuklarımızı gelecekte trafiğe hazırlamak üzere trafik parkı olacak. Çocuklarımız küçük yaşta trafik parkını görmüş ve öğrenmiş olacaklar. Bu ve benzeri her türlü sosyal aktivitenin olabileceği geniş meydanlar olacak. Amfi tiyatrolar olacak. Yani burası bittiği zaman Şırnak’ta vatandaşlarımız çok önemli bir açık havada vakit geçirebilecekleri bir parka kavuşmuş olacaklar. Şimdi çalışmalarımız hızla devam ediyor. Ağustos ayında bitirmeyi planlıyoruz. İnşallah bitirdiğimizde de hep beraber açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Dere ıslahı çalışmasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kökünden kestiler Zonguldak’ta yüklenici firmanın dere ıslah çalışması sırasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kökünden kestiğini fark eden mahalle sakininin tepkisi üzerine çalışmalar durduruldu. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, kesimle ilgili zabıt tuttu. Zonguldak-Ankara karayolunun 6’ncı kilometresinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü; dere ıslah çalışmasını bir yüklenici firmaya ihale etti. Gökgöl Vadisi olarak bilinen alanda yapılan çalışmalar sırasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacı kökünden kesildi. Makine sesini duyunca olay yerine gelen mahalle sakini Engin Zaman, bölgenin korunması için dilekçelerinin olduğunu ancak ağacın kesildiğini fark edince çalışmaları durdurduğunu anlattı. “Porsuk ağaçlarının yer aldığı denize en yakın seviyedeki yer dünyada tek bu vadi” İş makinesinin operatörünü bölgeden uzaklaştırdığını ardından da Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verdiğini ifade eden Zaman şöyle dedi: “Ağacı kestiklerini görünce kepçeciyi kovdum. Sonra yetkilileri arama çalıştım. Bir kısmına ulaştım, bir kısmına ulaşamadım. Ben burayı anlatmak istiyorum. Burası Gökgöl Vadisi. Bu vadinin özelliği şu. Bütün dünyada Porsuk ağaçları 750 ila 1000 rakım arasında yaşar. Dünyada bir tek Gökgöl Vadisi’nde denize en yakın seviyede olan yer bu vadidir. Buranın korunması için dilekçelerim var. Burası dünyaya mirasımız bir yer. Kestikleri ağaç bin 183 yaşında olacaktı" diye konuştu. Ekipler gelene kadar ağacın başında nöbet tuttu İhbar üzerine olay yerine gelen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri söz konusu ağacın kesilmesiyle ilgili zabıt tuttu. Bölgeye tersip bendi yapılacağını öğrendiğini anlatan Zaman, “Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri olay yerine gelip zabıt tuttu. Yapacakları bir şey yok. Kepçeciyi kovdum. ’Bu dereye giremezsiniz’ dedim. Kepçeciden öğrendiğim buraya tersip bendi yapacaklarmış. Tersip bendi yapacaksınız da burada ne işiniz var sizin" dedi. Tutanağın tutulmasının ardından ekipler ve mahalle sakini Engin Zaman kesilen ağaçtan hatıra amacıyla bir parça alarak olay yerinden ayrıldı. Ağacın kesildiği ve çalışmaların yapıldığı bölge dron ile havadan görüntülendi.