YEREL HABERLER - 25 Nisan 2017 Salı 16:52

Cizre’de 12 yaşındaki öğrencinin sergisi büyük beğeni topladı

A
A
A
Cizre’de 12 yaşındaki öğrencinin sergisi büyük beğeni topladı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 6’ncı sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Amine Erzen’in, 3 yıldır yaptığı resimlerini sanatseverlerin beğenisine sunduğu sergisi ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 6’ncı sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Amine Erzen’in, 3 yıldır yaptığı resimlerini sanatseverlerin beğenisine sunduğu sergisi ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı.


Cizre 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Amine Erzen’in ilk kişisel resim sergisi büyük ilgi gördü. Erzen, sulu boya, guaj boya, pastel ve kuru boya gibi birçok çalışmayla ilk kişisel resim sergisini açtı. Serginin açılışına, İlçe Kaymakamı Ahmet Adanur, Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, okul ve kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ziyaretçiler, serginin açılış kurdelesinin kesilmenin ardından büyük bir ilgiyle fotoğrafları inceledi.


Resim yapmaya 2-3 yaşında başladığını belirten Amine Erzen, şimdiye kadar yaptığı çalışmaların kendisini çok mutlu ettiğini anlattı. Mutluluk kaynağı resimlerini arkadaşlarıyla ve velilerle da paylaşmak istediği için sergi açtığını dile getiren Ergen, sergiye bu kadar ilgi beklemediğini, bir anda bu kadar insanı karşısında görünce hem çok mutlu olduğunu hem de çok heyecanlandığını kaydetti.


Öğrencinin doktor annesi Nailya ile babası Mehmet Hidayetullah Erzen ise, “Bu sergide çocuğumuzla beraber öğretmenlerimizin ciddi gayretleri oldu. Emeği geçen herkese teşekkürler. Kızımızın bu çalışması bir veli olarak bizlere büyük bir gurur yaşattı. Keşke dünyadaki, ülkemizdeki bütün öğrenciler aynı duyguları yaşayabilse” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.