YEREL HABERLER - 13 Mayıs 2017 Cumartesi 14:07

Cizre MYO’unda mezuniyet coşkusu

A
A
A
Cizre MYO’unda mezuniyet coşkusu

Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksekokulu’nda 98 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksekokulu’nda 98 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.


Cizre Meslek Yüksekokulu (MYO) dokuzuncu dönem mezunlarını verdi. Okuldan mezun olacak olan 98 öğrenci için okul bahçesinde kep atma ve mezuniyet töreni düzenlendi. Törende bir açıklama yapan Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. Öğrencilere öğütlerde bulunan Nas, ”Cizre Türkiye’nin tamamında olduğu gibi Ortadoğu’nun da medeniyet şehirlerinden birisi. Coğrafyamızın büyük travmalar yaşadığı bir dönemde çok ciddi sıkıntılar içerisinden geçtik ama Allah’a hamd olsun ki bu kardeşlerimizin, öğrencilerimizin hiçbirinden bizi üzecek bir hareket olmadı" dedi.


Cizre Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ramazan Vedat Sönmez ise, 2007-2008 akademi yılında açılan yüksekokulun 183 kız 243 erkek olmak üzere toplamda 426 öğrenci ve 18 öğretim elemanı olduğunu söyledi. Sönmez, "Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Çocuk Gelişim ve Eğitimi ve Bilgisayar Programcılığından oluşan üç bölümle faaliyetlerine devam etmektedir. Açmayı planladığımız sosyal hizmetler, Elektronik ve Haberleşme ile İklimlendirme ve Soğutma bölümleri ile topluma ve ülkemize daha farklı ve daha iyi hizmet etmek hedeflerimiz arasındadır. Bugün bizim için hasat günüdür. İki yıl boyunca eğittiğimiz hem iş hayatına hem de sosyal hayata hazırladığımız öğrencilerimin hasadını görüyorum. İnşallah bu hasat hepimiz için hayırlı ve uğurlu olur“ diye konuştu.



Başarılı öğrenciler altın ile ödüllendirildi


Törende dereceye giren öğrenciler de açıklandı. Cizre MYO’da 2016-2017 eğitim öğretim yılında Çocuk Gelişimi Bölümü’nden Müzeyyen Taşar, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü’nden Neriman İçke, Bilgisayar Programcılığı Bölümü’nden Ahmet Dayar bölüm birincileri olurken, okulun en başarılı öğrencisi ise Çocuk Gelişimi Bölüm birincisi Müzeyyen Taşar oldu. Bölüm birincilerine ödülleri Rektör Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, TSO Başkanı Süleyman Çağlı ve Milli Eğitim Müdürü Şahan İke tarafından verildi. Akabinde okuldan mezun olacak olan 98 öğrenciye diplomaları verildi. Ayrıca bölüm biricileri çeyrek altın ile ödüllendirildi.



Teröristlerin öldürdüğü Muhtar Zeki Macartay’ın kızı da mezuniyet coşkusunu yaşadı


98 öğrencinin mezuniyet heyecanı yaşadığı törende PKK’lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Kale Mahalle Muhtarı Mehmet Zeki Macartay’ın kızı 20 yaşındaki Sibel Macartay da mezuniyet coşkusunu yaşayan öğrenciler arasında yer aldı. Törene yakasında babasının resmi ve beraberindeki aile bireyleri ile birlikte gelen Sibel Macartay diplomasını aldıktan sonra gözyaşlarına hakim olamadı. Ailesinin teselli etmeye çalıştığı genç kız "Keşke babam da sağ olup bu mutlu anımda yanımda olsaydı" dedi.


Çekilen hatıra fotoğrafının ardından öğrenciler üçten geriye sayıp keplerini havaya fırlatırken okulun bahçesinde bekleyen aileler ise çocuklarının bu mutlu anlarını alkışlayıp yanlarında getirdikleri fotoğraf makineleri ve kameralarla çekim yaptı. Tören canlı müzik eşliğindeki mezuniyet yemeği ile son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya geri döndü AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanına geri döndü. Edinilen bilgilere göre AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan Boeing 737 tipi uçakta bomba ihbarı yapıldı. Ankara Esenboğa Havalimanından saat 23.55’te kalkan uçak, ihbar nedeniyle yaklaşık 40 dakika sonra Ankara Esenboğa Havalimanına döndü. Yolcuları tahliye edilerek güvenli bölgeye alınan uçakta güvenlik güçleri tarafından arama yapıldı. Yarım saat süren incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğu öğrenildi. Uçakta bulunan yolculardan Murat Bozdelen ise o anları, “AJet firmasından Erzincan için biletimizi aldık. Saat 23.55’te bindik. Biz 40 dakikada indiğimizi sandık. Bize bilgilendirme yapılmadı. İndikten sonra sadece, kadınlar ve çocuklar çıksın, dediler. Biz de internete girip öğrendik ki bomba ihbarı varmış. Sonra buraya geldik, mağdur olduk. Bana kalsa ben biletin parasını isterim ama öyle bir şey yapmıyorlar. 7 gün bekletiyorlarmış” şeklinde anlattı. Uçakta bulunan başka bir yolcu Ayhan Akkaya ise “Saat 12’ye beş kala bindik. Uçak Ankara’ya geri indi. Bize hiçbir şey söylenmedi. 2 saat uçağın içerisinde bekledik. Yetkililerden cevap alamadık. Biz neden beklediğimizi sorduk. Pilot bey bilgi verecek, dediler ama bilgi veren olmadı. Güvenlik güçleri silahları ile gelince biz tedirgin olduk zaten. İlk önce bayanları aldılar. Sonra bizi aldılar. Buraya getirdiler bizi ama burada da yetkili bulamıyoruz” dedi.
Bayburt Bayburt’ta basit yaralama suçunda taraflar TSK’ya bağış yapma şartıyla uzlaştılar Bayburt’ta ’Basit Yaralama’ suçunda taraflar Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) 10 bin lira bağış yapılması noktasında anlaştılar, dosya mahkemeye intikal etmeden çözülerek kapatıldı. K.A ve B.N.K isimli iki arkadaş dışarıda vakit geçirdikleri sırada araçla yanlarına gelen H.A ve R.A isimli şahıslar tarafından darp edildiler. Darp edildikleri iddiasıyla emniyete başvuran iki arkadaş H.A ve R.A’dan şikayetçi oldular. Mağdurların şikayeti üzerine şüpheliler H.A ve R.A hakkında ’Basit Yaralama’ suçundan soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda dosyadaki suçun uzlaştırmaya uygun bir suç olduğu belirlendi, dosya Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna gönderildi. Uzlaştırma bürosu ekipleri, mağdur taraflarla uzlaşma şartlarını görüşmek için bir araya geldiler. Mağdur K.A ve B.N.K, TSK’ya bağış yapılması şartıyla şüphelilerle uzlaşacağını uzlaştırma bürosu ekiplerine bildirdiler. K.A’nın ve B.N’K’nın uzlaşma talebini kabul eden şüpheliler, TSK’ya 10 bin lira bağışta bulundular. Uzlaştırma Bürosu görevlilerinin titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucunda dosya mahkemeye intikal etmeden, çözüme kavuşturularak kapatıldı. Bununla birlikte, Uzlaştırma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, taraflarla görüşme sağlayan uzlaştırmacılara titiz çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, kişi onarıcı adalet anlayışına hizmet etme gayreti içerisinde olduklarını, kamuya yararlı edimleri Uzlaştırma Bürosu ekipleriyle birlikte gerçekleştirdiklerini ve çalışmaların özenle yürütüldüğünü vurguladı.
Bayburt Uzlaştırma Büro ekiplerince bir dosya daha çözüme kavuşturuldu Bayburt’ta özel bir diş kliniğine tedavi olmak için başvuran H.H.O isimli hasta, kendisine yanlış tedavi uygulandığı gerekçesiyle B.S.G isimli doktordan şikayetçi oldu. Mağdur H.H.O, şikayetçi olduğu doktorla Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı’na (TEMA) bağış yapma şartıyla uzlaşmaya vardı. Anlaşma sağlanan dosya ise Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin çalışmaları sonucunda kapatıldı. H.H.O isimli bir vatandaş, tedavi olmak için gittiği özel diş kliniğinde diş hekimi B.S.G’nin kendisine yanlış tedavi uyguladığı iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu, B.S.G, hakkında ’Taksirle Bir Kişinin Yaralamasına Neden Olma’ suçundan soruşturma başlatıldı. Dosyanın Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığına intikal etmesi sonucunda dosya incelendi, suçun uzlaştırmaya tabi olduğu belirlendi. Devreye giren Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu ekipleri, mağdur H.H.O ile görüşme sağladılar. Mağdur H.H.O, şüpheli B.S.G’den TEMA Vakfı’na 150 fidan bağışta bulunmasını istedi. Daha sonra şüpheli B.S.G ile bir araya gelen uzlaştırma bürosu ekipleri, H.H.O’nun talebini B.S.G’ye ilettiler. H.H.O’nun isteğini kabul eden doktor ise, 150 fidan karşılığında TEMA Vakfı’na 12 bin 800 lira bağışta bulundu. Mahkemelerin iş yükünün azaltılması amacıyla yapılan uzlaşma görüşmeleri sonucunda, taraflar edimli olarak uzlaşmayı kabul etmiş oldular. Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin özverili çalışmalarıyla bir dosya daha sonuca vardırılarak, kapatıldı. Öte yandan, Uzlaştırma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, kamu yararı gözeten çalışmaların özenle devam ettiğini bildirerek, Uzlaştırma Bürosu ekiplerine çalışmalarından ötürü teşekkürlerini iletti. Önceliklerinin kamu yararı olduğunun altını çizen Savcı Alim, Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu olarak çalışmaları özenle ve önemle yürüttüklerini söyledi.