GENEL - 04 Mart 2018 Pazar 10:34

(Özel) Kar yağmayınca çocuklar çığ bölgesinde kızaklarla kaydı

A
A
A
(Özel) Kar yağmayınca çocuklar çığ bölgesinde kızaklarla kaydı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde her yıl aşırı kar yağışı dolayısıyla çığ düşen bölgede bu yıl karın yağmamasından dolayı çocuk sesleri yükseldi.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde her yıl aşırı kar yağışı dolayısıyla çığ düşen bölgede bu yıl karın yağmamasından dolayı çocuk sesleri yükseldi. Çocuklar ilçe merkezi ve köylerinde karın olmamasından dolayı her yıl aşırı karın yağdığı ve sürekli çığ düşen bölgeye giderek kızakları ile kaydı. Geçtiğimiz günlerde yüksek tepelerden düşen çığın getirdiği kar üstünde kayan çocuklar, karın keyfini çıkardı.


Kuzey Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Başaran köyünde bir grup çocuk hafta sonu tatilini fırsat bilip daha önce yüksek tepelerden düşen çığın getirdiği kar kütlelerinin olduğu bölgede kızakları ile kayarak karın keyfini çıkardı. Yaşları 9 ile 12 arasında değişen 13 çocuk 3 kilometre yol kat ettikten sonra çığ düşen alanda kızak, bidon, naylon ve poşetlerle kayarak akşam saatlerine kadar kaymanın keyfini çıkarıyor. Kış aylarının sert geçtiği ilçede bu yıl fazla kar yağmadığı için köylerin yüksek rakımlı dağ yamaçlarında biriken kar kütlelerinin yağmur sonrası çığa dönüşüp düştüğü alanı fırsat bilen bir grup çocuk tehlikeye aldırış etmeden kaymanın keyfini çıkarıyorlar. Sabahın ilk ışıklarıyla beraber toplanan çocuklar hafta sonları okul tatillerini fırsat bilip kilometrelerce yol kat edip akşam saatlerine kadar kaymanın keyfini çıkarıyor. Davut Gökçe adındaki çocuk kar yağışı olmadığı için çığ alanında kaydığını belirterek, "Bu sene çok kar yağmadığından dolayı ben ve arkadaşlarım kayamadık. Ama çığın düştüğü yerdeki karlar üzerinde kaymaya geldik. İlk önce yolları yaptık sonrada kaymaya çalıştık. Yollar ne kadar zorluda olsa eğlencemiz için her şeyi yapmaya hazırız. Tehlikeli gözükebilir ama biz tehlikeyi seven çocuklarız. Köyümüzden 2-3 kilometre uzaklıkta bulunan çığ alanında kaymaya geldik. Cumartesi ve Pazar günleri tatil olduğu için ben ve arkadaşlarım buraya geldik. Akşam saatlerine kadar buradayız sonrada evlerimize geri dönüyoruz’’dedi.


Hozan Ermağan ise arkadaşları ile kaymanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Ermağan, "İlkbahar aylarında her tarafta çiçek açmış olmasına rağmen kayıyoruz. Burada karlar erimediği için arkadaşlarımla birlikte burada kızaklarla kayıyoruz. Çok heyecanlı herkese tavsiye ederim" diye konuştu.


Kayak merkezlerini aratmayan görüntüler oluşturan çocukların hayali ise gerçek bir kayak merkezinde kaymak istemeleri oldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu’da otomobil 150 metre yüksekten uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 3 yaralı Kastamonu’da bir otomobilin yaklaşık 150 metre yükseklikten uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Kazada yaşamını yitiren gencin, nişan hazırlıkları yapmak için ilçeye geldiği öğrenildi. Kaza, Kastamonu-İnebolu kara yolu Soluğan köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İnebolu istikametine seyir halinde olan Emirhan Şahin (25) idaresindeki 37 ND 152 plakalı otomobil, yoğun sis sebebiyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde uçuruma yuvarlandı. Yaklaşık 150 metre sürüklenen otomobilin sürücüsü ile araçta bulunan Medine D. (21), ablası Mukadder Beyza D. (20) ve kardeşi Berat D. (14) yaralandı. Ekipler yaralıları kurtarmak için zamanla yarıştı Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma, AFAD, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, araçta bulunan yaralıları kurtarmak için çalışma başlattı. Zorlukla aracın bulunduğu alana inen ekipler, yaralıları otomobilden çıkardı. Daha sonra olay yerine çağrılan çekicinin vinç halatı kullanılarak yaralıların bulunduğu sedyeler yola çekildi. Sürücü hayatını kaybetti Ekiplerin yoğun çabaları neticesinde yamaçtan çıkarılan Medine D., Mukadder Beyza D. ve Berat D., sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından İnebolu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sürücü Emirhan Şahin’in ise olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Nişan hazırlıkları için gelmiş Kazada hayatını kaybeden Emirhan Şahin’in, nişan hazırlıkları için Diyarbakır’dan Kastamonu’nun İnebolu ilçesine geldiği öğrenildi. Kazayla ilgili inceleme başlatılırken, ekipler şarampoldeki aracın çıkarılması için de vinç yardımıyla çalışma başlattı.