YEREL HABERLER - 03 Ocak 2012 Salı 17:03

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ ULUDERE OLAYINI KINADI

A
A
A
ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ ULUDERE OLAYINI KINADI

Şırnak’ın Uludere ilçesi Gülyazı ve Ortasu köyünde ikamet eden 35 sivilin hayatını kaybetmesi olayını kınayan Şırnak Üniversitesi’nden bir grup öğrenci, üniversite önünde basın açıklaması yaptı.
Şırnak Üniversitesi bahçesinin girişinde toplanan öğrenciler adına basın açıklamasını Şırnak Üniversitesi öğrencisi Ali Erçel okudu. Erçel, "28 Aralık 2011 tarihinde sınıra yakın bölgede kaçakçılık yapan yaklaşık 50 köylünün gece saatlerine doğru köye geri dönüşü sırasında F16 tipi savaş uçaklarının bombardımanına tutulması sonucunda 35 sivil yaşamını yitirmiştir. Üniversite dersliklerinde olmaları gereken gençlerimizin, hayatlarını hiçe sayarak para kazanmaya mahkum edilmesi, devlet politikalarının bir
sonucudur. Sivilleri hedef haline getiren bu kör şiddetin arkasında kim olursa olsun gerekçesine bakılmaksızın kınanması, toplumun vicdanında mahkum edilmesi gerekmektedir. İş imkanları olmadığı için yıllardır bölgede kaçakçılık yapan ve bu durumdan devletin de bilgisi olduğunu ifade eden köylülerin anlatımlarına göre sınır bölgesinden mazot ve gıda maddeleri alan 50 köylü dönüş yolunda 4 adet savaş uçağı tarafından bombardımana tutuldu. Kürt sorununun katliamlarla, savaşla çözülemeyeceğini vurguluyor,
sorunun demokratik barışçıl yollarla çözümü için hiç vakit kaybetmeden somut adımlar atılması gerektiğinin altını çiziyoruz. Operasyonların durdurulması, kimsenin ölmemesi, daha fazla kan ve gözyaşı dökülmemesi ve barış ortamının tesis edilmesi için herkesi üzerine düşen görevi yapmaya davet ediyoruz" dedi.
Basın açıklaması okunduktan sonra beş dakikalık oturma eyleminde bulunan öğrenciler daha sonra sessizce dağıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.