POLİTİKA - 06 Kasım 2022 Pazar 16:19

Bakan Soylu: “Biz kendi gücümüzle dinamiklerimizle adımlarımızı atarken, Kılıçdaroğlu da elin adamına diz çökmekle meşgul”

A
A
A
Bakan Soylu: “Biz kendi gücümüzle dinamiklerimizle adımlarımızı atarken, Kılıçdaroğlu da elin adamına diz çökmekle meşgul”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Biz kendi gücümüzle dinamiklerimizle adımlarımızı atarken Kılıçdaroğlu da elin adamına diz çökmekle meşgul.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Biz kendi gücümüzle dinamiklerimizle adımlarımızı atarken Kılıçdaroğlu da elin adamına diz çökmekle meşgul. İftira atmakla meşgul. Türk Silahlı Kuvvetlerini kimyasal gaz kullandı diye iftira atanlara kuyruk olmakla meşgul” dedi.


AK Parti Teşkilat Akademisi Eğitim Programı, “Türkiye Yüzyılı” konseptiyle Şırnak’ta gerçekleştirildi. AK Parti Genel Merkez AR-GE ve Eğitim Başkanlığınca Şırnak’ta düzenlenen eğitimlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye Yüzyılı” konulu konuşma gerçekleştirdi.


"Ne kadar güç odağı varsa, ne kadar küresel güç, para varsa, hepsini bildikleri ve ve gördüklerini" belirten Bakan Soylu, “Bizim coğrafyamızda, bizim ülkemizde elleri emelleri bitmeyen hesapları, tezgahları, pazarlıkları ve gelecek planları vardır. Ya darbe yaptıracaklardır, ya iç savaş çıkaracaklar, ya terör yaptıracaklar, yerel silahlı gruplar oluşturacaklar, bunlara para ve silah verecekler, onların yanında uyuşturucu rotaları oluşturacaklar, bir şekilde bu coğrafyadaki oyunlarını sürdürecekler” dedi.



"O video, Türkiye’nin geleceğini bunlara teslim edersek, meydanı boş bırakırsak, ne olacağın provasıdır"


Bakan Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine cevap vererek, “Bugün Kemal Kılıçdaroğlu İngiltere’den video çekip, size para buldum diyor ya. İşte o video, Türkiye’nin geleceğini bunlara teslim edersek, meydanı boş bırakırsak, ne olacağın provasıdır. Anlıyoruz ki, yine eski şeyleri yaşayacağız. Yine Avrupa’ya borç isteme heyetleri gönderecekler. Yine IMF’yi başımıza bela edecekler. Bu ülkeyi faiz lobilerine peşkeş çekecekler. Yine üretim tesislerimiz kapanacak. Savunma sistemimizde çalışan evlatlarımızın önünü kesecekler. Çünkü CHP’nin vizyonunu bilemiyoruz. Bu millet güvenmemektir. Sağdan soldan para dilenmektir. Küresel efendilerine biat etmektir, el açmaktır. İşte o videoda hep beraber bunun ifadesidir” diye konuştu.


Avrupa’nın enerji ile ilgili bu yılı geçirecek kapasiteye sahip olmadığını belirten Bakan Soylu, “Avrupa ülkelerinin planları ne oldu? Sizlerin 50 yıllık, 100 yıllık planlarınız, enerjiniz. Bu yılı geçirecek enerjiye, kapasiteye, akla sahip değilsiniz. Ancak bir şey yaparsınız, CHP de olduğu gibi, HDP de olduğu gibi Avrupa’da, Amerika’da gibi yıkmayı biliyorlar, insanlara bir faydaları yok. Ama bizim değerlerimiz onlardan farklıdır. Bir siyasetçi ne yapar, ülkesini başka yere pazarlamaz. Dünyadan parmak sallayanlara gücümüzü gösterir. Siyasetçi ne yapar, açılmayan kömür ocaklarını terörden arındırıp, halkının hizmetine açar. Siyaset ne yapar, Şırnak’ın Gabar Dağı’nda, nasıl petrol bulunabileceğini bütün dünyaya gösterir. Siyaset ne yapar, Karadeniz’de doğalgaz bulur” şeklinde konuştu.



“HDP de PKK da Amerika’nın maşasıdır”


“Türkiye Yüzyılı altyapısını Erdoğan, AK Parti ve Cumhur ittifakı yaptı” diyen Bakan Soylu, sözlerine şöyle devam etti:


“Sadece Türkiye yüzyılın altyapısını değil, 20. yüzyılda bizi korkuttukları için, ürküttükleri için, açıklarınızı kapattı AK Parti. Türkiye’nin yüzyılı altyapısını yollarımız, barajlarımızla, hastanelerimizle, havalimanlarını ve üniversitelerini yapan bir Türkiye var. HDP de PKK da Amerika’nın maşasıdır. Bunu net söylüyorum, Avrupa’nın oyuncağıdır. Bunu net ve açık bir şekilde söylüyorum. Utanmadan, arlanmadan, LGBT denilen cibiliyetsizlik kavramını bu kadar memlekete sokmaya çalışan bir anlayışın karşılığıdır HDP. İnsanları başka bir tarafa evirilebilmek için talimatlınmış bir terör örgütü var.”



“İki yüzlü değil, beş yüzlü bir Kılıçdaroğlu ile karşı karşıyayız”


“Biz kendi gücümüzle dinamiklerimizle adımlarımızı atarken Kılıçdaroğlu da elin adamına diz çökmekle meşgul” sözleriyle eleştiren Bakan Soylu, “İftira atmakla meşgul. Türk Silahlı Kuvvetlerini kimyasal gaz kullandı diye iftira atanlara kuyruk olmakla meşgul. Bu ülkenin jandarmasını, emniyetini, uyuşturucu kaçakçılığı ile cari açığı kapatmak için yapmakla, iftira atmakla meşgul. Yazıklar olsun. Kendi devletine bu kadar düşman. Kendi milletine bu kadar düşman. Ama İngiltere’deki faizcilere laf söylerken iyi, onların ayağına giderken iltifat ederken yine iyi. İkiyüzlü değil, beş yüzlü bir Kılıçdaroğlu ile karşı karşıyayız” ifadelerinde bulundu.


Şırnak’ta bir otelde düzenlenen “Türkiye Yüzyılı” eğitim programına, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik BAL temsilcisi 1969 Bilecik Spor Kulübü ligdeki ilk galibiyetini aldı Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcisi 1969 Bilecik Spor Kulübü ligdeki ilk galibiyetini aldı. İstasyon Sentetik Sahada oynanan BAL 4. Grup’un 9’uncu haftasında1969 Bilecik Spor Kulübü evinde İzmir temsilcisi Bayındırspor’u 3-0 yendi. Maça iyi başlayan 1969 Bilecik Spor Kulübü maçın 9’uncu dakikasında Berat İş’in golüyle 1-0 öne geçti. Bu golden sonra karşılıklı bulunan ataklar sonuçsuz kalınca ilk yarı 1969 Bilecik Spor Kulübünün 1-0’lık üstünlüğü ile son sonuçlandı. Maçın ikinci yarısını da taraftar desteği ile başlayan 1969 Bilecik Spor Kulübü, 58. dakikada Eray Akdemir’in golüyle durumu 2-0’a getirdi. Maçın 65. dakikasında Emir Ersoy’un golüyle durumu 3-0’a getirdi. Başkan Yaman hiçbir maçı kaçırmıyor Maç sonunda geçtiğimiz 2021-2022 yılında Bayırköyspor oynayan ve bugünkü maçın yıldızı olan Eray Akdemir şeref tribünden maçı izleyen Bilecik Belediyeler Birliği aynı zamanda Bayırköy Belediye Bakanı Mustafa Yaman’ın yanına gelerek, hasret giderdi. Yaman, futbolcuyu tebrik ederek, başarıların devamını diledi. Şu an Bilecik Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu yapan Yaman’ın en büyük projesi 1969 Bilecik Spor Kulübünü önce 3. Lig ardından 2. Lig’e çıkarmak olduğunu söyledi. Öte yandan 1969 Bilecik Spor Kulübü bu galibiyetle ligdeki ilk 3 puanını alırken, 15 takımlı ligde 5 puanla 13’ü sıraya yükseldi. 1969 Bilecik Spor Kulübü Çarşamba günü Kütahya deplasmanında Kütahya İl Özel İdare Köy ile karşılaşacak.
Diyarbakır Ceylan Karavil Park’ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük alışveriş merkezi olan Ceylan Karavil Park AVM, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde kapısını engelle bireylere açarak çeşitli etkinliklerle kutlamalarını sağladı. Ceylan Grup ve Karavil Grup ortaklığında hayata geçen kiralama ve yönetimi ENS Danışmanlık tarafından yapılan Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük alışveriş merkezi Ceylan Karavil Park AVM’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlamalarını Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali İhsan Su’nun katılımıyla engelli bireylerin gerçekleştirmiş olduğu halk oyunlarıyla kutlandı. Vali Ali İhsan Su ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, engellerine rağmen yapmış oldukları çeşitli hediyeler ve el sanatları ürünlerini sergileyen engelli vatandaşların sergilerini gezerek Dünya Engelliler Günü’nü kutladı. 3 Aralık Dünya Engeliler Günü’nü her yıl çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdür Kemal Türk, bu yılda özel gereksinimli bireylerin kendi elleriyle yapmış oldukları ürünleri burada sergileyerek kutladıklarını söyledi. Her yıl çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirten Türk, “Her sene 3 Aralık’ta belli etkinlikler yapıyoruz. Bu yılda Vali Beyin izni ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir sergi açtık. Sergimizde yıl boyunca özel gereksinimli bireylerin kendi elleriyle yapmış oldukları deri işlemeciliği, ahşap boyama ve örgü gibi çeşitli ürünleri burada sergiliyoruz" dedi.
Trabzon Trendyol Süper Lig: Trabzonspor: 0 - Kayserispor: 0 (İlk yarı ) Trendyol Süper Lig’in 14. haftasında Trabzonspor sahasında Kayserispor ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı golsüz beraberlikle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 21. dakikada Pepe, sağ taratan ceza sahası içine girip çaprazdan vuruşunda top savunmadan döndü. Dönen topa gelişine vuran Vısca’nın şutunda meşin yuvarlak kaleci Bilal’in sağından dışarıya çıktı. 40.dakikada Visca’nın sol taraftan ortasında arka direkte Onuachu’nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Bilal’de kaldı. 44.dakikada ceza sahası içinde Kemen’in Onuachu’yu düşürmesi sonucu hakem Ümit Öztürk penaltı noktasına gösterdi. VAR’dan gelen karar sonrası pozisyon ofsayt olarak değerlendirildi. Hakemler: Ümit Öztürk, Murat Tuğberk Canday, Mehmet Akıncık Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Larsen, Baniya, Denswill, Eren Elmalı, Berat Özdemir, Abdulkadir Ömür, Visca, Trezeguet, Pepe (Bakasetas dk. 38), Onuachu Yedekler: Muhammmet Taha Tepe, Hüseyin Türkmen, Enis Bardhi,Kourmpelis, Umut GĞüneş, Benkoviç, Mehmet Can Aydın, Tekliç, Enis Destan Teknik Direktör: Abdullah Avcı Kayserispor: Bilal Beyazıt, Gökhan Sazdağı, Hosseini, Attamah, Carole, Ali Karimi, Ramazan Civelek, Cardoso, Kemen, Aylton, Thiam Yedekler: Onurcan Piri, Kolovetsios, Bahoken, Eray Özbek, Uzodimma, Carlos Mane, Yiğit Emre Çeltik, Baran Ali Gezek, Arif Kocaman, Yaw Ackah Teknik Direktör: Recep Uçar Sarı kart: Kemen (Kayserispor)