POLİTİKA - 24 Mart 2023 Cuma 15:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatına uydu, her yıl yaklaşık 15 bin aileye bir aylık yardım yapıyor

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatına uydu, her yıl yaklaşık 15 bin aileye bir aylık yardım yapıyor

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde AK Partili Belediye Başkanı Alihan Babat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarına uyması sonucu bölgede parmakla gösteriliyor.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde AK Partili Belediye Başkanı Alihan Babat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarına uyması sonucu bölgede parmakla gösteriliyor. Son 3 yılda 45 bin aileye yardım ulaştıran Başkan Babat, bu yıl Ramazan ayında yaklaşık 15 bin aileye bir aylık yardım dağıtıyor.


Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde 3 yıldır seçilen AK Partili Belediye Başkanı Alihan Babat’ın hayata geçirdiği projeler, büyükşehir belediyelerini geçiyor. Başkan Babat, belde başta olmak üzere il genelinde yardıma muhtaç bütün ailelere ulaşıyor. Babat, seçildiği günden beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlarıyla yaptığı toplantılarda, ’Halkla iç içe olun, dertlerine derman olun’ dediği günden beri ortağı olduğu şirketten, belediyenin gelirleri olmamasına rağmen bütün ihtiyaçları karşılıyor.


Başkan Babat, kendi makam arabasına belediyenin hesabından mazot dahi almıyor. Son olarak Ramazan ayında belde başta olmak üzere il genelinde toplam 30 milyon maliyetinde gıda alıp iki depoda toplayan Başkan, yaklaşık 15 bin aileye erzak dağıtacak. Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’ni ilgilendiren eski kaçakçılık cezaları yüzünden binlerce ailenin mağduriyetine çözüm getirilmesi talebinde bulunan Başkan Babat, aynı zamanda vatandaşların cezalarını da karşılıyor.


Şenoba Belediye Başkanı Alihan Babat, seçimde belediye başkanlığı görevi verildiği günden beri bu çalışmaları yaptığını belirterek, maddi durumu olmayan, işi olmayan, durumu kötü olan ailelere her ay yardım yaptığını söyledi. Toplu olarak şimdiye kadar 45 bin aileye ulaştıklarını ifade eden Babat, "Ankara Kızılcahamam’da Cumhurbaşkanı’mızın katıldığı bir toplantıda söylediği bütün sözleri sonrası bütün malım ve servetimle halkımın hizmetindeyim. Cumhurbaşkanı’nın tavsiyeleri bize örnek oldu. Allah’ın izniyle sosyal belediyecilikten daha fazla çalışma yapacağız" dedi.


Geçen ilkbaharda 25 bin insana yardım ulaştırdıklarını kaydeden Başkan Babat, "Bazısına yardım kolisi, kapı pencere yardımı, mazot yardımı, iş makinesi yardımı yaptık. Belediyemiz borçludur, geliri çok azdır. Dışarıdan hiçbir gelir gelmiyor. Bazı aylarda personelimizin maaşlarını ben karşılıyorum. İki tane makam aracım var. Şimdiye kadar bir litre mazotu belediye hesabından kullanmadım. Neden böyle yapıyorum? İnanın reklam için yapmıyorum. Vicdanım rahat değil, bu para halkın parası. Camilerin nasıl parası yenmiyorsa belediyenin malı da öyledir" diye konuştu.


"Bu yaptığım çalışmalarım örnek olur diye düşünüyorum" diye konuşan Başkan Babat, "Cumhurbaşkanı’mızın talimatları bizim için çok değerlidir. Cumhurbaşkanı’mıza buradan mesaj iletmek istiyorum. Doğu ve Güneydoğu illeri; Hakkari, Şırnak, Mardin illerinde sınır kaçakçılığı vardı eskiden. Vatandaşlar mecbur kaçakçılık yapıyordu. Bir karton sigarayla yakalandığı için ne bir meslek sahibi olabiliyor, ne de işe girebiliyor. Yüz binlerce vatandaşımız mağdur. Daha seçim olmadan bu gençlere çare bulsun istiyorum. Bazıları evlenmiş, bazısı evlenemiyor. Uyuşturucu ya da terör suçu değil diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Köylülerden örnek vefa buluşması Bursa’nın Yenişehir ilçesinde bulunan ilçenin köklü derneklerinden birisi olan Fethiye Köyü Derneği, 20. yıl gururu ve vefa buluşması adı altında aziz Şehitlerimiz anısına düzenlediği örnek etkinlik yoğun katılımla gerçekleşti. Bursa Ördekli kültür merkezinde düzenlenen vefa buluşmasına Yenişehir, çevre köyleri dışında Bursa ve ilçelerinden de köylerin katılımıyla yapıldı.Etkinliğe köy dernek başkanları, Fethiye köyü muhtarı İsmail Çetin ve bölge muhtarları katıldı.Manevi duyguların ve birliğin ön plana çıktığı 20. Yıl vefa programı vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından şehitlerimizin ruhuna hediye edilen Kur’an-ı Kerim tilaveti okunmasıyla devam etti. Etkinlikte konuşan Yenişehir Fethiye köyü dernek Başkanı Ferudun Engin, "Öncelikle Derneğimizin 20 yıllık köklü geçmişinde her bir üyemizin alın teri var. Bugün burada sadece bir kutlama yapmıyoruz; kurucularımızın mirasına, kadınlarımızın emeğine ve komşularımızın hizmetine sahip çıkıyoruz. Şehitlerimizi anarak başladığımız bu günü, onların sofrasındaki azıkla nihayete erdirdik. Katılan tüm hemşerilerimize dernek üyelerimize, köy derneği başkanlarımıza teşekkür ederim" dedi. Başkan Engin, "Bizim vefamız sadece köyümüz sınırlarıyla kalmadı. Her zaman birlik beraberlik içinde olduğumuz komşu köylerimizi unutmadık. Kendilerine ‘Vefa ve Teşekkür Belgesi’ verdik. Vefa ve Teşekkür Belgesi Ayrı gayrı yapmadan köyümüz ve köylerimiz için her daim yapılacak hayırlı işlerde yer almaya devam edeceğiz" diye konuştu. Program sonunda derneği kuruluştan bugüne kadar emek veren herkese plaket takdim edilerek,günün anlam ve önemine binaen Çanakkale’de omuz omuza savaşan askerlerimizin bir öğünlük iaşesi olan üzüm hoşafı, kuru tam buğday ekmeği ve irmik helvası ikram edildi.
İstanbul Beşiktaş’ta araç kiralama şirketinde çıkan yangında yaklaşık 100 milyon değerinde 15 araç alevlere teslim oldu Beşiktaş’ta gece saatlerinde araç kiralama şirketi önünde park halinde olan araçlardan birinde yangın çıktı. Yangın park halindeki diğer araçlara sıçrarken milyonlarca liralık hasar meydana geldi. İtfaiye yangını söndürürken ekiplerin kundaklama şüphesi üzerinde durduğu öğrenildi. Yangın, 04.30 sıralarında Beşiktaş Balmumcu Mahallesi Barbaros Bulvarı üzerinde bulunan 4 katlı binanın giriş katında bulunan oto galeride park halinde bulunan otomobilde meydana geldi. Otomobilde başlayan yangın park halindeki diğer 14 araca da sıçrayarak büyüdü. İhbar üzerine olay yerinde çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri caddeyi trafiğe kapatıp güvenlik önlemi alırken itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına başladı. Yangın ekiplerin yaklaşık 1 saatlik çalışması sonucunda alevler kontrol altına alındı soğutma çalışmasının ardından ise tamamen söndürüldü. Yangında 15 otomobil büyük ölçüde hasar aldı. Ayrıca itfaiye ekipleri oto galerinin bulunduğu binaya soğutma çalışması yaptı. Öte yandan yangın alanına olay yeri inceleme ekipleri de sevk edildi. Kundaklama şüphesi üzerinde duruluyor Ekiplerin çalışmaları sonrasında yangının başlama sebebinin kundaklama şüphesi üzerinde durulduğu belirtildi. 15 aracın alevlere teslim olduğu 4 katlı binanın dış cephesinin de kısmen yandığı yangında yaklaşık 100 milyon liralık hasar meydana geldi. Yetkililer yangınla ve kundaklama şüphesi ile ilgili inceleme başlattı.
Bolu Bolu Belediyesi’nde yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı. Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Jandarma ekipleri belediye binasında yaklaşık 5 saat süren çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından önemli evrak ve bilgisayarlar torbalarla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü. 3 isim de serbest bırakıldı il Jandarma Komutanlığı’nda gözaltı işlemleri tamamlanan CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.