ÇEVRE - 29 Mart 2023 Çarşamba 16:14

Şırnak Üniversitesinde “6 Şubat 2023 Deprem Şehitleri Ormanı” kuruldu

A
A
A
Şırnak Üniversitesinde “6 Şubat 2023 Deprem Şehitleri Ormanı” kuruldu

Şırnak Üniversitesi kampüsünde baharın gelmesiyle birlikte 400 adet fıstık ağacı dikildi.

Şırnak Üniversitesi kampüsünde baharın gelmesiyle birlikte 400 adet fıstık ağacı dikildi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “her şehre bir üniversite” söylemiyle 2008 yılında kurulan Şırnak Üniversitesi ve kampus alanı, gün geçtikçe daha da yeşillendiriliyor. Önceki yıllarda farklı ağaçların dikildiği kampüste bu yıl fıstık ağacı dikildi.


Rektör Prof. Dr. Alkış, “Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden şehitler için kampus alanımızda “6 Şubat 2023 Deprem Şehitleri Ormanı” kurmak istedik. Böylelikle hem dikeceğimiz ağaçlarla depremde yitirdiğimiz canlarımızı unutmamış, hem de kampus alanımızı daha da yeşillendirmiş olacağız. Bu fikrimize Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Şırnak Orman İşletme Müdürlüğü destek vererek bize 400 adet fıstık ağacı hibe ettiler. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ederim. Kampus alanımızda ciddi su sorunu var, bu sorunu bir an önce çözmek ve diktiğimiz ya da dikeceğimiz ağaçlarımızın kurumaması için sondaj çalışmalarına başladık. İnşallah ihtiyacımız olan suyu buluruz ve daha önce kısmi bir şeklide kuruyan ağaçlarımız gibi bir daha ağaçlarımız kurumaz” şeklinde konuştu.


Ağaç dikimine, Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürü Selman Demirel, Şırnak Orman İşletme Müdürü Reşit Tunç, Meteoroloji İl Müdürü Bedri Ürper, Üniversite Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sedat Çelik ile çok sayıda kurum personeli katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu Belediyesi’nde yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı. Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Jandarma ekipleri belediye binasında yaklaşık 5 saat süren çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından önemli evrak ve bilgisayarlar torbalarla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü. 3 isim de serbest bırakıldı il Jandarma Komutanlığı’nda gözaltı işlemleri tamamlanan CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.