POLİTİKA - 06 Kasım 2025 Perşembe 19:41

Bakan Kacır: "Türkiye, sanayide ve teknolojide Avrupa’nın üretim merkezi haline geldi"

A
A
A
Bakan Kacır: "Türkiye, sanayide ve teknolojide Avrupa’nın üretim merkezi haline geldi"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin sanayi ve teknoloji alanında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, "Bugün Türkiye, sanayide ve teknolojide Avrupa’nın üretim merkezi haline geldi" dedi.


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, çeşitli programlara katılmak üzere Şırnak’a geldi. İlk olarak Şırnak Valiliğini ziyaret eden Bakan Kacır, burada Vali Birol Ekici, AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, vali yardımcıları, kurum müdürleri ve siyasi parti temsilcileri tarafından karşılandı. Valilikte kentte yürütülen yatırım ve sanayi projeleri hakkında bilgi alan Bakan Kacır, daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette partililere hitap eden Bakan Kacır, Şırnak’ın kalkınma yolculuğunda büyük bir ivme kazandığını ifade ederek, "Tarihin kalbinin attığı, bu güzel şehir de sizlerle birlikte olmaktan büyük bir onur, büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Gerçekten Şırnak gördüğüm andan beri büyülendim ve inanıyorum ki ve tahmin ediyorum ki, buraya adımını atacak olacak olan herkes için bu duygular aynı ile geçerli olacaktır. Çünkü ben Şırnak’ı bir başka gördüm. Şırnak’ı kalkınma yolculuğunda ivmelenmiş, hızlanmış bir şehir olarak gördüm. Bu süreçte biliyorum ki, yakın çalışma arkadaşımız, adeta bakanlıkta fiilen birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız gibi neredeyse hergün Şırnak için birlikte neler yapabiliriz, hangi adımların atılması lazım, Şırnak neyi bekler, bizimle paylaşan kıymetli milletvekilimiz. 2019’daki muhteşem zaferimizden bu yana Şırnak’ı AK belediyecilik ile hizmet, eser, proje belediyeciliği ile tanıştıran değerli belediye başkanımızın gelişmekte olan ve muhteşem kadroları var. Allah onlardan razı olsun" dedi.


Türkiye’nin son 23 yılda her alanda büyük bir dönüşüm yaşadığını vurgulayan Kacır, "AK Parti iktidarları, 23 yılda Türkiye’yi baştan başa eserlerle, hizmetlerle donattığımız bir döneme taşıdık. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her alanda asırlık eserlere, projelere imza attık. Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olamayacak diye çıktığımız bu yolda, her şey Türkiye için diye çıktığımız bu yolda, Türkiye’nin kuzeyinde ne varsa güneyinde de o olacak, batısında ne varsa doğusunda o olacak diyerek çıktığımız bu yolda eğitimden sağlığa, ulaştırmadan gençliğe, kültürden turizme, sanayiye, teknolojiye, enerjiye her alanda dev işlere ve reformlara imza attık. Hakikaten Türkiye bugün elde ettiğimiz kazanımlarla kendi ayaklarının üzerinde çok daha güçlü durabilen, teknolojide, sanayide, ekonomide tam bağımsızlık yolunda muazzam başarılara imza atmış ve Avrupa’nın üretim merkezi haline gelmiş bir ülke olduk. Bugün Avrupa’da demir-çelik üretiminde Türkiye bir numara. Avrupa’da ticari araç alımında bir numara. Beyaz eşya üretiminde Türkiye bir numara. Güneş paneli üretiminde Türkiye bir numara. Türkiye, Avrupa’nın bölgesinin ve dünyanın en önemli üretim merkezlerinden biri haline geldi. Türkiye’nin sanayisi katlanarak büyüdü. 36 milyar dolar olan ihracatı 270 milyar dolara yükseldi. 8 misline çıkarmış oldu. Düşünebiliyor musunuz? Bizden önce de birçok iktidar vardı, 60’a yakın hükümet kuruldu bizden önce. Ama onlar bir mil ihracat düzeyine gelebilmişlerse, bizden önceki 60 hükümet bir mil ihracat düzeyine gelebilmişlerse biz onun üzerine 7 mil ekledik. Alın teri ile ekledik, akıl teri ile ekledik, emek ve gayretle, inançla, heyecanla, coşkuyla, azimle ekledik. Bütün bunları kurduğumuz altyapılarla yaptık. Organize Sanayi Bölgeleri ile yaptık. Türkiye’nin OSB’lerinde 11 bin fabrika üretim yapıyordu. Şimdi 61 bin fabrika üretim yapıyor. 415 bin kişi çalışıyordu, şimdi 2 milyon 700 bin kardeşimiz çalışıyor" diye konuştu.


Bakan Kacır, Türkiye’nin araştırma ve geliştirme alanında da büyük atılımlar yaptığını belirterek, "Türkiye’yi araştırmayla, geliştirmeyle, icatla, inovasyonla, yenilikle biz tanıştırdık. Türkiye’nin dört bir yanında TEKNO parkları biz inşa ettik. Bugün Türkiye’nin TEKNO parklarında 12 bin firma araştırma-geliştirme, inovasyon, icat yapıyor. Türkiye’de Ar-Ge hesap kaynağını 29 binden 311 bine çıkardık. Üniversitelerimizin sayısını 208’e çıkardık. Üniversitemiz olmayan ilimiz kalmayacak dedi Sayın Cumhurbaşkanımız ve Türkiye’nin dört bir yanında gençlerimiz yüksek öğretim imkanları ile buluştu" dedi.


Konuşmasında terörle mücadeleye de değinen Bakan Kacır, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bütün bu eserlerin yanında, bütün bu hizmetlerin yanında, bütün bu projelerin yanında şimdi çok daha büyük bir projeyi, en büyük projemizi hayata geçiriyoruz. Oda ‘Terörsüz Türkiye’dir. Allah’ın izniyle kendi imkanlarımızla, kendi evlatlarımızın alın teriyle geliştirdiğimiz sistemler sayesinde huzuru hakim kıldığımız, güven iklimi oluşturduğumuz bu coğrafyada artık terör meselesini tümüyle gündemden çıkarıyoruz. Bu muazzam bir iştir. Sadece Türkiye’nin meselesi değildir. Komşularımızın, bölgemizin huzura, güvene, istikrara kavuşma meselesidir" diye konuştu.


Programda AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar ve Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Bakan Kacır ve beraberindekiler Şırnak Belediyesi’ni ziyaret etmek üzere AK Parti İl Başkanlığı’ndan ayrıldı.



Bakan Kacır: "Türkiye, sanayide ve teknolojide Avrupa’nın üretim merkezi haline geldi"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Demirci’de Ramazan, çocukların sevinciyle taçlandı Manisa’nın Demirci ilçesinde geleneksel Ramazan eğlence programında sahne gösterileri ve oyun alanlarıyla buluşan çocuklar hem eğlendi hem de Ramazan kültürünü yaşayarak öğrendi. Manisa’nın Demirci ilçesinde belediye tarafından Ramazan ayının manevi atmosferini çocuklara ve ailelere yaşatmak amacıyla düzenlenen eğlence programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Abdullah Akarsu Sosyal Etkinlik Alanı’nda kurulan kapalı çadırda 3 gün sürecek etkinliklerin ilk gününde çocuklar geleneksel gösterilerle unutulmaz bir akşam yaşadı. Demirci Belediyesi’nin organize ettiği programda Hacivat-Karagöz gösterisi, meddah anlatımları, sihirbaz gösterisi ve maskot karakterler sahne aldı. Kurulan şişme oyun alanları ve kaydıraklarda doyasıya eğlenen çocukların mutluluğu renkli görüntüler oluşturdu. Programa katılan Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara, çocuklarla yakından ilgilenerek patlamış mısır ikram etti. Başkan Kara, çocuklarla birlikte "Kabe’de Hacılar Hu Der Allah" ilahisini söyleyerek etkinliğin coşkusuna ortak oldu. Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma duygularını pekiştiren özel bir zaman dilimi olduğunu belirten Başkan Kara, "Ramazan yalnızca oruç tutulan bir ay değil, aynı zamanda dayanışmanın en güçlü şekilde hissedildiği mübarek bir dönemdir. Çocuklarımızın bu manevi atmosferi yaşayarak büyümesini istiyoruz. Geleneksel değerlerimizi yaşatan etkinliklerle onların yüzünde tebessüm oluşturmak en büyük mutluluğumuz. Sosyal ve kültürel programlarımız devam edecek" dedi.