GÜNDEM - 16 Şubat 2026 Pazartesi 10:22

Cizre’de fırıncıların sorunları masaya yatırıldı

A
A
A
Cizre’de fırıncıların sorunları masaya yatırıldı

ŞIRNAK (İHA) – Şırnak’ın Cizre Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen fırın işletmecileri genel istişare toplantısında, fırıncı esnafının sorunları masaya yatırıldı.


Cizre Belediyesi konferans salonunda, Cizre Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Geleri başkanlığında düzenlenen toplantıya Başkan Yardımcısı Salih Kural, yönetim kurulu üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Cafer Ebret ve fırın işletmesi sahipleri katıldı. Toplantının tüm esnaf için hayırlı olmasını dileyen Başkan Geleri, ekmek üretimi ve satışının büyük hassasiyet gerektirdiğini belirterek, işi ekmekçilik olmayan farklı sektörlerdeki bazı kişilerin ekmek satmasının yanlış bir yaklaşım olduğunu ifade etti. Geleri, toplantıda hem fırıncıları dinlediklerini hem de onlara gerekli uyarılarda bulunarak özellikle hijyen ve temizlik konusunda ciddi uyarılarda bulunduklarını söyledi. Ramazan ayı öncesinde tüm fırınların bu konuda titiz olmalarını ve gerekli denetimlerin yapılacağını belirtti. Haksız rekabetin önüne geçmek için fiyat tutarsızlığını engelleyeceklerini anlatan Geleri, bazı fırınların, bakkal ve marketlerin ekmeği ucuza satmasının, hem vatandaşın kafasını karıştırdığı hem de esnafa güven problemi oluşturduğu, aynı zamanda sektörde haksız rekabete yol açtığını dile getirdi. Geleri, ayrıca bazı fırınların yalnızca çift ekmek üretmesi nedeniyle tek ekmek almak isteyen vatandaşların mağdur olduğunu vurguladı.



Ramazan ayında fırınlar ciddi şekilde denetlenecek


Ramazan ayında hijyen ortamının, fırınların ziyaret edilerek denetleneceğini ifade eden Geleri, "Amacımız halkımızın sağlıklı ve temiz bir ortamda üretilen ekmeği alıp sofrasına götürmesidir. Bu konuda da Cizre Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak üstümüze düşen tüm sorumluluğu yerine getirmekten kaçınmayacağımızı belirtmek istiyoruz’’ dedi.



Cizre’de fırıncıların sorunları masaya yatırıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuşadası’nda vatandaşlardan Başkan Günel’e destek Başkan Ömer Günel’in gözaltına alınmasının ardından vatandaşlar, Başkan Ömer Günel’in serbest bırakılmasını istedi. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Cuma günü sabah saatlerinde düzenlenen operasyon ile İstanbul’da gözaltına alındı. Başkan Ömer Günel’in gözaltına alınmasının ardından CHP Kuşadası İlçe Örgütü tarafından İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’na ‘Adalet ve Dayanışma’ çadırı kurulup, ‘demokrasi nöbeti’ tutulmaya başlandı. Kuşadası’nda yaşayan binlerce vatandaş da Adalet ve Dayanışma çadırına gelip, Başkan Ömer Günel’e destek verdi. Başkan Ömer Günel’in suçsuz olduğunu belirten vatandaşlar, bir an önce serbest bırakılmasını istedi. Başkan Ömer Günel’in gözaltına alınmasını kınadığını belirten Sevim Çayboyu, "Yaşanan süreç hiç adil değil. Adaletsiz bir şekilde yapıldı, kınıyorum. Belediye başkanımız bu kenti güzelleştirdi" dedi. Kuşadası’nıda Başkan Ömer Günel ile birlikte hizmet çağı yaşanmaya başladığını söyleyen Resmiye Erbay ise "Biz Ömer başkanımızdan çok memnunuz. Mesela şimdi çocuk kütüphanesinden geliyoruz" diye konuştu. Başkan Ömer Günel’e destek olmak için dayanışma çadırına gelen Ümmü Gülsüm "Çok ağladım ben. Başkanım beni evimde ziyaret etmişti. Yine benim evime gelecek çay içecek. Ben Ömer Günel’i çok severim. Seni çok özledim. Allah sana uzun ömür versin" dedi.