GÜNDEM - 18 Mayıs 2024 Cumartesi 16:11

Kızılay’dan Silopi’de 9 engelli çocuğa tekerlekli sandalye

A
A
A
Kızılay’dan Silopi’de 9 engelli çocuğa tekerlekli sandalye

Türk Kızılay Derneği Şırnak Şubesi tarafından Silopi ilçesinde 9 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı.


Silopi’de, özel bir rehabilitasyon merkezinde düzenlenen törene Silopi Kaymakamı Cihat Koç, Türk Kızılay Şırnak Şube Başkanı Muhittin Benek ve yürüme engelli çocuklar ve aileleri katıldı. Kızılay Şırnak Şubesince daha önce tespiti yapılan 9 engelli çocuğa tekerlekli sandalyeleri Kaymakam Cihat Koç tarafından verildi. Dağıtımdan önce Kaymakam Koç engelli çocuklarla birlikte pasta kesti. Hediye dağıtımının ardından tekerlekli sandalyeler ailelere teslim edildi. Aileleri, emeği geçenlere teşekkür etti.


Kaymakam Cihat Koç ve Türk Kızılay Şırnak Başkanı Muhittin Benek, daha sonra ağaç çizimli tabloya parmak boya ile yaprak baskısı yaptı.


Kızılay Şırnak Şube Başkanı Muhittin Benek, engellilere karşı ön yargıların kaldırılmasının ortak sorumluluk olduğunu belirterek, "Silopi ilçemizde daha önce tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi engelli çocuklarımız için tekerlekli sandalye hediye takdimimiz oldu. Engelli vatandaşlarımıza karşı ön yargıların ve engellerin ortadan kaldırılması ve engellilerin topluma eşit bireyler olarak katılımlarının sağlanması hepimizin ortak sorumluluğudur. Bunun bilincinde olarak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" dedi.



Kızılay’dan Silopi’de 9 engelli çocuğa tekerlekli sandalye

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta İkilem, Gül Festivali’nde Ispartalılara unutulmaz gece yaşattı Uluslararası Isparta Gül Festivali’nin ikinci gününde Başkal ve İkilem muhteşem konseriyle Ispartalılara coşku dolu bir akşam yaşattı. Uluslararası Isparta Gül Festivali’nin ikinci günü, unutulmaz bir müzik şölenine sahne oldu. Isparta Meydan AVM’de gerçekleşen konserde, müzik tutkunları şarkılara eşlik etti. Binlerce kişinin akın ettiği meydanda, Başkal ve İkilem’in performansları izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Konserin açılışını yapan Başkal, sahneye enerjisiyle damgasını vurdu. Sevilen eserlerini seslendiren Başkal’ın performansıyla coşan kalabalık, şarkılara eşlik ederek gecenin keyfini çıkardı. İkilem’in sahneye çıkmasıyla birlikte ise meydan adeta coşkuyla doldu. Grubun dinamik performansı izleyicileri büyüledi. Binlerce kişi, İkilem’in ritmi ve şarkılarına telefon ışıklarıyla eşlik ederek unutulmaz bir gece geçirdi. Sanatçılar sahneye çıkışlarında gül çiçekleriyle karşılandı. Festivalin ikinci gününde gerçekleşen konserde, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, sanatçılara gül ürünlerinden oluşan hediye takdim etti. Meydanı dolduran kalabalığa ve sanatçılara Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in selamını ileten Büyükçulcu, festivalin coşkulu bir şekilde devam ettiğini belirterek, pazar günü akşam saat 21.00’da Altay konseri olduğunu söyledi. Sanatçılar Başkal ve İkilim de, Isparta’da sahne almaktan duydukları memnuniyetlerini ifade ederek, Başkan Başdeğirmen’e teşekkür ettiler.
Kastamonu Hafif ticari araçla çarpışan Tofaş hurdaya döndü: 2’si ağır 5 yaralı Kastamonu’da hafif ticari araç ile çarpışan Tofaş marka otomobil kullanılmaz hale geldi. Kazada 2’si ağır 5 kişi yaralandı. Kaza, Kastamonu-Daday Karayolu Şeyh Şaban-ı Veli Öğrenci Yurdu mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Satı Dolapçı idaresindeki 37 SD 103 plakalı Ford marka hafif ticari araç ile sürücüsü belirlenemeyen 37 LD 416 plakalı Tofaş marka otomobil kafa kafaya çarpıştı. Çarpmanın etkisi ile savrulan hafif ticari araç, yol kenarına sürüklenerek durabilirken, Tofaş marka otomobil ise kullanılmaz hale geldi. Kazada hafif ticari araç sürücüsü ile aynı araçtaki Engin Dolapçı ve İsmet Dolapçı, Tofaş marka otomobildeki Efe Gürleyen ve Doğan Çakmak yaralandı. Tofaş’taki 2 kişinin hayati tehlikesi sürüyor Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan Efe Gürleyen ve Doğan Çakmak’ın hayati tehlikelerinin olduğu öğrenildi. Kaza sebebiyle Kastamonu-Daday Karayolu trafiğe kapatıldı. Polis ve jandarma ekipleri yolda ve araçlarda incelemelerde bulundu. Ekiplerin incelemesinin ardından, kazaya karışan araçlar çekici yardımıyla yoldan kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.