ÇEVRE - 19 Kasım 2025 Çarşamba 09:36

Şırnak’ta gece kar mesaisi devam ediyor

A
A
A
Şırnak’ta gece kar mesaisi devam ediyor

Şırnak’ta kar yağışı sonrası ekipler kapalı yolları açmak için gece geç saatlere kadar çalışıyor. Yoğun kar yağışı sonrası başlatılan çalışmalarla birlikte kapalı olan bütün yollar yeniden açıldı.


Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki yüksek rakımlı yerleşim yerlerinde kar 3 gün önce etkisini arttırmış ve bir çok köy yolu ulaşıma kapanmıştı. Şırnak Valiliğine bağlı İl Özel İdaresi, Karayolları ve Beytüşşebap belediyesi ekipleri gece gündüz demeden onlarca köy ve yayla yolunu açmak için çalışma başlattı. 3 gün boyunca sahada çalışan ekipler tipiye rağmen kısa sürede yolların tamamını açtı. Karla mücadele timleri dönüşümlü olarak çalışarak kar nedeniyle kapanan yolları açtı. Yer yer kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu bölgelerde çalışan ekipler vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla sürekli yolları açık tutmaya devam ediyor. Özel İdare Saha Şefi Cihat Akdağ bu gün itibariyle bütün yolların açıldığını ifade etti. Akdağ, "Yolların tamamı açıldı, ekiplerimiz sağ olsun gece gündüz çalışarak bütün yolları açtı. Sahada hazır bekliyoruz. İlçe kaymakamımız Mehmet Furkan Taşkıran sürekli sahada bizlerin yanında oluyor, çok güzel moral kaynağı oluyor, kendisine ekibim adına teşekkür ederim’’ dedi.


(SRD-AKK-Y)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Köyceğizli öğrencilerden yürek ısıtan yardım Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde öğrenciler Filistinli kardeşlerine anlamlı, yürek ısıtan yardımda bulundu. Köyceğiz İmam-Hatip Ortaokulu öğrencileri harçlıklarını Filistinli kardeşleriyle paylaştı. Okul öğrencilerinden Ahmet Demir isimli öğrencinin ilk adımı atarak başlattığı yardım kampanyasına İmam-Hatip Ortaokulu öğrencileri biriktirdikleri harçlıklarıyla destek vererek Filistinli kardeşleri için 7 bin 250 TL yardım topladı. Öğrenciler; Okul Müdürleri Uğur Arslan ve arkadaşlarıyla birlikte Köyceğiz İlçe Müftülüğünü ziyaret edip biriktirdikleri harçlıklarını Filistinli kardeşlerine ulaştırılması için Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Köyceğiz Şubesine yatırdı. Öğrencileri ağırlayan İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz, duyarlı ve anlamlı davranışlarından dolayı kendilerini kutladığını belirterek, "Geleceğimizin teminatı, koca yürekli öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hem aileleri ve hem de kendileri mazlum kardeşlerini yalnız bırakmadılar, destek oluyorlar. Dünyanın gözü önünde bir vahşet yaşanıyor bu vahşete koca yürekli gençlerimiz duyarsız kalmamışlar. Okulda öğrenciler kendi aralarında biriktirdikleri 7 bin 250 TL’yi temsili üç öğrencimiz getirerek TDV Köyceğiz Şubemize teslim ettiler. Vakfımız inşallah bu yardımları Gazze’ye bir an önce ulaştıracaktır. Oradaki insanlarımızın yarasına bir nebzede olsun merhem olurlar. Cenabıhak yapmış olduğunuz hayırları kabul eylesin" dedi.