KÜLTÜR SANAT - 31 Temmuz 2025 Perşembe 13:08

Şırnak’ta Mağara Köyü turizme kazandırılacak

A
A
A
Şırnak’ta Mağara Köyü turizme kazandırılacak

Şırnak Valiliği, kadim uygarlıkların izlerini taşıyan Mağara Köyü’nü turizme kazandırmak için kolları sıvadı.


Şırnak Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Çiçek, İdil ilçesine bağlı Mağara Köyü’nde saha incelemelerinde bulunarak, bölgede yürütülen çalışmalar hakkında yerinde bilgi aldı. Köyün tarihi dokusunu koruyacak, aynı zamanda sürdürülebilir turizm altyapısını oluşturacak projeler masaya yatırıldı.


Kaya oyma yapılar, terk edilmiş taş evler ve geleneksel Ezidi mimarisinin izlerini taşıyan köy, tarihçiler ve arkeologlar için önemli bir alan olma özelliğini sürdürüyor. Bölge halkının da sürece dahil edilerek kırsal kalkınmaya katkı sağlanması hedefleniyor.


Vali Yardımcısı Çiçek, "Mağara Köyü sadece bir yerleşim yeri değil; bu coğrafyada yaşamış kadim toplulukların sessiz hafızasıdır. Bu hafızayı korumak ve tanıtmak, bizim en önemli sorumluluklarımızdan biridir" ifadelerini kullandı.



Şırnak’ta Mağara Köyü turizme kazandırılacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Burak Yılmaz: "Çok üzücü bir gece oldu bizim için" Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Burak Yılmaz, 4-0 kaybederek Türkiye Kupası’ndan elendikleri Fenerbahçe maçının ardından, "Çok üzücü bir gece oldu bizim için" dedi. Gaziantep Futbol Kulübü, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu son maçında sahasında konuk ettiği Fenerbahçe’ye 4-0 mağlup oldu. Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 9’a yükselterek çeyrek finale yükselirken Gaziantep FK ise 6 puanda kalarak kupaya veda etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gaziantep FK Teknik Direktörü Burak Yılmaz, mağlubiyet için üzgün olduklarını söyledi. Yılmaz, "Çok üzücü bir gece oldu bizim için. Beraberlik yetiyordu, çok iyi başladık, çok iyi oynadık ama bireysel hatadan gol yedik. Böyle maçlarca performansın üstüne çıkmak gerekiyor. Karşımızda çok yetenekli bir oyuncu grubu vardı. İkinci gol yüzde yüz ofsayttı. 3-4 dakika inceleyip golü verdik. Ondan sonra da toparlamak mümkün olmuyor. Çok üzgünüm ama bir şeyleri değiştiremiyoruz. Sonuçtan dolayı çok üzgünüm. Attığımız golde Fenerbahçeli futbolcuya çarpan top Sorescu’nun önünde kalıyor ve gol oluyor ama ofsayt kararı veriliyor. Benzer pozisyonlara bize karşı gol verildi. Bir şey diyemiyorum, deyince de ceza yiyorum. Oyuncularıma çok teşekkür ediyorum. Benim için çok değerliler, onlardan bugünkü sonuç için özür diliyorum. Onları iyi hazırlayamamışım. Bugün taraftarlar bizi iyi destekledi ama sonuç kötü oldu. Tepki olacak, bunları normal ama Mustafa Burak Bozan’a olan tepki beni çok üzdü. Çünkü o çok iyi bir insan. Biz bu takıma geldiğimiz son sırada ve sıfır puandaydı. Ligde kötü durumda değiliz. Onlardan tek isteğim pazar günü 13.30’daki lig maçında bizi yalnız bırakmamaları, bütün Gaziantep’i maça bekliyoruz. Bizi 90 dakika desteklesinler, sonra da istediğimiz gibi olmazsa biz gereğini yaparız. Ama şunu unutmasınlar, biz geldiğimiz takım son sıradaydı. Bütün Gaziantep’i maça bekliyoruz, pazar günü tam destek bekliyoruz. Sonra da sonuç istediğimiz gibi olmazsa helalleşir yolumuza bakarız. Bana tepki göstersinler ama oyuncularıma göstermesinler" ifadelerini kullandı.