ASAYİŞ - 21 Nisan 2024 Pazar 21:22

Şırnak’ta trafik kazası: 2 ölü, 3 yaralı

A
A
A

Şırnak’ta hafif ticari aracın kamyonetle çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Çevreyolu Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kavşağında refüjdeki ağaca çarparak yolun karşı tarafına geçen Hasan Külahçı idaresindeki 34 FGJ 258 plakalı hafif ticari araç, M.B. yönetimindeki 73 AAV 113 plakalı Volkswagen marka kamyonetle çarpıştı. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan sürücüler ile Yakup Y, Emre Y. ve Duran Özkan, ekipler tarafından araçlardan çıkarılarak ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesine sevk edildi. Hafif ticari araç sürücüsü Külahçı ile araçtaki Duran Özkan, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kaza nedeniyle 2 saat trafiğe kapanan yol, araçların çekici ile kaldırılmasının ardından yeniden açıldı.

Melih Yiğit - Mikail Şan

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Saadet öğretmenin öldürülmesine tepki Samsun’da, İngilizce Öğretmeni Saadet Çay’ın eşi tarafından öldürülmesine kadınlar tepki gösterdi. CHP Samsun İl Örgütü ve Kadın Kolları, İngilizce Öğretmeni Saadet Çay’ın, boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürülmesi ve artan kadın cinayetleri nedeniyle basın açıklaması yaptı. Açıklamada kadına yönelik her türlü şiddet kınanarak, cinayetlerin önlenmesi için acil yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğu belirtildi. “Sürecin takipçisi olacağız” Samsun Kadın Kolları Başkanı Naciye Arapoğlu, basın açıklamasında kadına yönelik şiddetin insanlık onuruna aykırı bir suç olduğunu belirterek, “Kadınların yaşam haklarının korunması ve şiddete maruz kalmaması için gerekli önlemlerin alınması ve farkındalığın artırılmasını talep ediyoruz. Toplum olarak kadınların güvenliğinin ve haklarının korunması için birlikte çalışmalıyız. Kadına yönelik şiddetin her türlüsü ile mücadele etmek hepimizin sorumluluğudur. Bu zor zamanlarda Saadet Çay’a rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır dileklerimizi iletiyoruz. Adaletin sağlanması için bizler, CHP Samsun İl Kadın Kolları olarak, sürecin takipçisi olacağız. Kadın cinayetleri toplumsal bir sorundur" dedi. CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ da kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “Kadın cinayetleri ilk defa olmuyor ve bu son olmayacak. Her gün işlenen kadın cinayetlerinin arka planında bir öznel hikaye ve dram var. Ama sonuç değişmiyor” diye konuştu.
Yalova Yalova’nın kardeş şehri Rottenburg’tan deprem bölgesine destek Almanya’nın Rottenburg kentinden kardeş şehri Yalova Belediyesi’nin aracılığıyla depremzedelere anlamlı yardım geldi. Almanya’dan Yalova Belediyesi’nin kardeş şehri olan Rottenburg’da yaşayan Türk-Alman Dostluk Derneği mensuplarının şartlı bağış olarak gönderdiği piyasa değeri 21 bin 620 Euro olan 20 adet masaüstü, 20 adet monitör ve 4 adet dizüstü bilgisayar deprem bölgesi Hatay’a gönderilecek. Bilgisayarlar Hatay Bilim ve Sanat Merkezi’nde kurulacak olan Bilim Teknolojileri Sınıfında öğrenciler tarafından kullanılacak. Bu çerçevede yapılan protokol gereği Yalova Belediyesi himayesinde olan bilgisayarlar, Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen protokol töreniyle teslim edildi. Teslim töreninde bir konuşma yapan Başkan Gürel, “6 Şubat 2023 yılında kardeş şehrimiz Almanya’da ki, Rottenburg şehrinden 21 bin 620 Euro tutarında bağış yapılmış. Bu bağış, deprem bölgesindeki kardeşlerimize bilgisayar gönderilmesi için yapılmış. Bu bilgisayarlar alındı. Bunlardan 20 tanesi masaüstü, 4 tanesi de dizüstü bilgisayar. Satın alınan bilgisayarların Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devri için protokole imzalarımızı attık. Onlarda bilgisayarların gönderimini sağlayacak. Bu yardımı yapanlara gönülden teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun inşallah. Güle güle kullansınlar” dedi.
Sivas Başkan Mecnun Otyakmaz’dan 57. yıl mesajı Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Sivasspor’un kuruluşunun 57. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Sivasspor, 57. yaşını kutluyor. Bu kapsamda Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz da bir mesaj yayımladı. Başkan Otyakmaz, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Sivasspor’umuzun kuruluşunun 57. yıl dönümünün mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. 60’lı yılların ikinci yarısı ile birlikte Türk futbolunda yaşanan gelişmeler sonucu Anadolu’nun hemen her yerinde profesyonel şehir takımları kurulmaya başladı. Bu ortamda Sivas’ta da bir futbol takımı kurmak için harekete geçildi ve 09 Mayıs 1967 tarihinde kulübümüzün temelleri atıldı. Sivasspor’umuz, Türk futboluna kazandırdıklarıyla, hizmetleriyle, duruşuyla, sorumluluklarıyla ve köklü tarihiyle her zaman parmakla gösterilen kulüplerden biri olmayı başarmıştır. Kulübünüzün başarıları, yalnızca Sivas’ın değil, Türkiye’nin de futbol tarihinde önemli bir yere sahip olmuştur. 2004 yılında gururla devraldığım bu onurlu görevi; samimi duygular, sonsuz sevgi, büyük bir aşk, fedakârlık ve emekle hizmet etmenin gururunu bu anlamlı günde bir kez daha yaşıyorum. Gelecek yıllarda da Sivasspor olarak hedeflerimize emin adımlarla ilerlemeye ve şehrimizin adını en üst seviyelerde gururla temsil etmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; kulübümüzün kurulmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunar, camiamızda görev yapmış; kulüp başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine, teknik adamlara, futbolculara, kulüp çalışanlarına ve iyi günde kötü günde sonsuz bir fedakârlık duygusuyla kulübümüzün yanında olan büyük taraftarlarımıza sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sivasspor camiasının 57. kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutlar, sevgi ve başarı dolu yıllar dilerim.”
İstanbul Prof. Dr. Cevat Yakut son yolculuğuna uğurlandı İstanbul’da hayatını kaybeden; Türkiye’de ilk kalp nakli yapan cerrahlardan Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Cevat Yakut, Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Türkiye’de ilk kalp nakli yapan cerrahlardan Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Cevat Yakut, 7 Mayıs’ta hayatını kaybetmişti. Yakut’un cenazesi, kurucu başhekimi olduğu Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlanmak üzere Barbaros Hayrettin Paşa Camii’ne getirildi. Törene Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, eski Adalet ve İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, eski Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan, Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kaan Kırali, Prof. Dr. Cevat Yakut’un eşi Dr. Çiğdem Yakut ile oğulları Artuk Yakut, Sartuk Yakut ve çok sayıda yakını katıldı. Prof. Dr. Cevat Yakut’un sağlık sektörüne büyük katkı verdiğini söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, “Hocamız gerçekten sağlık sektörüne çok katkı vermiş birisiydi. Herhalde bugün Türkiye’de önemli kişilerin hepsinin yakınlarını mutlaka ameliyat etmişti. Dünya çapında bir profesör olduğuna inanıyorum. Başımız sağ olsun çok üzgünüz” diye konuştu. Hayatını kaybeden Cevat Yakut’un eşi Çiğdem Yakut, “Ne diyeyim kader. Çok mütevazı bir insandı yaptıklarını söylemezdi, halk söylesin derdi. Onun için yapılan güzel şeyleri gördükçe mutlu olacaktı. Şu an da Türkiye’de 98 tane akademik kariyer sahibi talebesi var. O ona yeterdi. Gece gündüz hangi saatte olursa olsun senin işin yok mu derlerdi. ’Cevat hastanede, hastaneden çağırdılar” derdim. Ama kendi orada çok mutlu arkasından çok güzel bir gençlik bıraktı. İnşallah yolundan giderler. Türkiye’nin onlara ihtiyacı var” ifadelerini kullandı. Yakut’un Türkiye’nin en büyük kalp cerrahlarında olduğunu söyleyen Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kaan Kırali, “Türkiye’nin başı sağ olsun. Türkiye’nin en büyük kalp cerrahlarındandı. Türkiye’de kalp naklini, koroner bypass cerrahisini ve aort cerrahisi gibi hastaların ihtiyaç duyduğu çok önemli ameliyatları Amerika ve Avrupa’dan sonra Türkiye en yüksek başarı sağlaması için bir çığır açmış bir hocamız. Elbette çok üzgünüz kendisini beklenmedik bir şekilde kaybettik. Halbuki daha uzun yıllar bize duayenlik etmesini çok istiyorduk ama ama kader bu şekilde tecelli etti” diye konuştu.