GENEL - 11 Nisan 2012 Çarşamba 19:09

DENETİMLİ SERBESTLİK KANUNU`NDAN YARARLANAN MAHKUMLARIN TAHLİYELERİ BAŞLADI

A
A
A
DENETİMLİ SERBESTLİK KANUNU`NDAN YARARLANAN MAHKUMLARIN TAHLİYELERİ BAŞLADI

Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu`nda değişiklik yapılan yasanın yayınlanmasının ardından, Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu`ndan tahliyeler başladı.
Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu`nda değişiklik yapılan yasanın Resmi Gazete`de yayımlanmasının ardından Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu yetkilileri, yasadan yararlanacak olan hükümlülerin tahliye çalışmalarına başladı. Yasadan yararlanarak tahliye olan hükümlülerin ise tahliyelerine bugün başlandı. Tahliye olanlar, telefonla yakınlarını arayarak mutluluklarını birlikte paylaştı. Tahliye olan bazı bayan mahkumlar da tahliye sevincini ``˜Hürriyet çok güzel` şeklinde bağırarak kutladı.
Cinayet suçundan 10 yıldır cezaevinde kaldığını söyleyen bir kadın mahkum, kendilerini böyle bir mutluluğu yaşatan bütün görevlilere teşekkür ederek, ``Ben 10 senedir yatıyorum, Allah kimseye göstermesin`` dedi.
Tahliyeler devam ederken, bazı aileler de cezaevi kapısında yakınlarının tahliye olmasını bekledi.
Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu`nda dosyaları adli mercilerce incelenen 48`i kadın 208 kişinin, serbestlik yasasından yararlanarak tahliye edileceği bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ Valiliği’nden denetim açıklaması Kapalı çarşıda yapılan denetimlere ilişkin Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Denetimde hiçbir işletmeye yasal işlem yapılmamış olup işletmelere mevzuat kapsamında bilgilendirici eğitim ve rehberlik uygulaması gerçekleştirilmiştir" ifadelerine yer verdi. Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimizde yürütülen gıda denetimleri; vatandaşlarımızın güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla ilgili kurumlarımız tarafından mevzuat çerçevesinde düzenli olarak sürdürülmektedir. Bu kapsamda gerçekleştirilen denetimlerin amacı herhangi bir kesimi mağdur etmek değil; halk sağlığını korumak, güvenilir gıda arzını temin etmek ve kayıt dışı üretimin önüne geçmektir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağılığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında, yıl boyunca titizlikle yürütülen gıda denetim faaliyetlerimiz Ramazan ayı boyunca arttırılmıştır. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi(CİMER)’ ne yapılan şikayete istinaden halkımızın alışveriş için yoğun talep gösterdiği kapalı çarşıda 11.03.2026 tarihinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından denetim gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımızın güvenilir gıda tüketmesi adına kapalı çarşı esnafına etiketsiz ürün satmaması, gıdaların muhafaza koşullarına ve hijyene dikkat edilmesi hususunda uyarılarda bulunulmuştur. Bu denetimde hiçbir işletmeye yasal işlem yapılmamış olup işletmelere mevzuat kapsamında bilgilendirici eğitim ve rehberlik uygulaması gerçekleştirilmiştir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün amacı köylü ürünü adı altında satılan ama köylü ürünü olmayan, merdiven altı olarak üretilen özellikle büyük çoğunluğu il dışından gelen ve hijyenik olmayan şartlarda üretilen süt ürünlerinin satışının önüne geçmektir. Köylülerimizin kendi getirdikleri ve pazarda, marketlerde ya da kapalı çarşıda satılan ürünlere hiç bir işlem yapılmamaktadır" denildi.