YEREL HABERLER - 22 Ağustos 2017 Salı 14:25

Tarım Platformu Ağustos ayı toplantısı yapıldı

A
A
A
Tarım Platformu Ağustos ayı toplantısı yapıldı

Sivas Tarım Platformu Ağustos ayı toplantısı Ticaret Borsası ev sahipliğinde yapıldı.

Sivas Tarım Platformu Ağustos ayı toplantısı Ticaret Borsası ev sahipliğinde yapıldı.


Ticaret Borsası toplantı salonunda yapılan toplantıya, Sivas Ziraat Odası ve Tarım Platformu Başkanı Hacı Çetindağ, Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız ve platform üyeleri katıldı. Toplantıda 24 Ağustos’ta yapılacak olan Tarım Fuarı ve canlı hayvan pazarının yeni yeri hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.


Platform Başkanı Hacı Çetindağ 24 Ağustos’ta tarım fuarının başlayacağını belirterek,"Tarım platformunda yaklaşan tarım fuarını değerlendireceğiz hem de Ticaret Borsası Başkanı’mızın hayvan pazarı ile ilgili, ot borsası ile ilgili sunumu olacak. Daha çok Sivas’ın tarım ve hayvancılıkla ilgili fuarın açılışına gelen bakanlarımıza hem bilgilendirme vereceğiz hem de Sivas’ın sıkıntılarını aktaracağız" dedi.


Daha sonra Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu canlı hayvan pazarlarının yeri hakkında sunum yaptı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Nazilli’de 8 ayrı noktada çalışma başlatıldı Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik; şehrin ivedilikle çare bulunması gereken sorunlarını çözüm listesine alırken, ilçede 8 ayrı noktada çalışma başlatıldı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde yürütülen çalışmaları tek tek inceleyen Başkan Tetik, ziyaretleri sırasında sorunlarını ve önerilerini anlatan vatandaşları da dinlemeyi ihmal etmedi. Pınarbaşı Mahallesi 592 Sokak’ta gerçekleştirilen kilit parke taşı döşeme faaliyetlerinin bugün itibariyle tamamlanacağını dile getiren Başkan Tetik, söz konusu çalışmalarla bölgede aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sorunların da çözülmüş olacağını kaydetti. “Zafer’e donanımlı yeşil alan” Zafer Mahallesi 1730 Sokak’ta yapımı devam eden yeşil alan ve çocuk oyun parkının da kısa sürede halkın kullanımına açılacağını belirten Başkan Tetik, 2 bin 100 metrekare alanın hizmete girmesiyle bölgenin eksiklerinden birinin giderilmiş olacağını ifade etti. Parka, Belediye Meclisi’nde alınan kararla Nazilli Adliyesi personeli merhum Duygu Bayhan’ın adı verilecek. “İsabeyli’de yüzler gülecek” İsabeyli İlkokulu bölgesinde öğrencilerin sıklıkla kullandığı yolun tehlike arz etmesi nedeniyle güvenlik önlemi alan ekipler, istinat duvarı yapım çalışmalarına başladı. İsabeyli Mahalle Muhtarı Akın Karakuyu ile incelemelerde bulunan Başkan Tetik; “Bugün sabah erken saatlerden itibaren ekiplerimizle birlikte sahadaydık. Yalnızca Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından 8 ayrı noktada çalışma gerçekleştiriliyor. Nazillimizin öncelikli sorunları başta olmak üzere çözüm listemizi hayata geçiriyoruz. Emeği geçen personellerime teşekkür ediyorum” dedi.
Kütahya Kütahya’nın Saray Mahallesine muhtarlık hizmet binası Kütahya’da Saray Mahallesinin yeni muhtarlık hizmet binasını hizmete sunuldu. Törende konuşan Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, “Kütahya Belediyesi’ne bağlı mahalle muhtarlarının ilimiz vatandaşlarının taleplerini dinlemek, karşılamak, gerekli sosyal yardımları ulaştırmak adına bir başvuru noktası niteliğinde Fen İşleri Müdürlüğümüzce muhtarlık hizmet binası tasarlanmış ve uygulaması gerçekleştirilmiştir. Başta Saray Mahallesi olmak üzere Yıldırım Beyazıt Mahallesi, Cedit Mahallesi, Zığra Mahallesi, Aydoğdu Mahallesi, Çalca Mahallesi, Perli Mahallesi ve Hacıazizler Mahallesine de Muhtarlık Hizmet Binası yapımı tamamlanmıştır. 27 metrekare genişliğine sahip muhtarlık hizmet binası ana birimi muhtar odası olmak üzere gerekli erzak ve aletlerin toplanacağı depo alanı, muhtarların bakım ve ihtiyaçlarını giderebilecekleri mutfak ve tuvalet alanından oluşmaktadır. Yapı girişinde tanımlanan ahşap gölgelik sarmaşıkların tutunabileceği yüzeyiyle bahar ve yaz aylarında serin ve keyifli bir dış mekân deneyimi sunmayı hedefledik. Bina cephesi kültürel ve doğal dokuya uyum sağlaması hedeflenerek tuğla ağırlıklı oluşturuldu. Çatı kaplaması olarak alaturka kiremit kullanıldı. Açıklıklar için ahşap teması ön plana çıkartıldı. Sonuç olarak muhtarlık hizmet binası, içerisinde muhtarların vatandaş ile daha samimi ve hoşgörülü bir iletişim kurması, muhtarların daha özverili çalışması hedefiyle mahallemize kazandırıldı” ifadelerini kullandı. Saray Mahallesi muhtarı Necati Şahin de yeni hizmet binasının hayırlı olması temennisinde bulundu.