GENEL - 16 Haziran 2018 Cumartesi 16:56

Özyürek, “Cumhur ittifakı ülkenin bekası için önemlidir”

A
A
A
Özyürek, “Cumhur ittifakı ülkenin bekası için önemlidir”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas Milletvekili Adayı Ahmet Özyürek, yaptığı değerlendirmede Cumhur İttifakı’nın ülkenin bekası için ne kadar önemli olduğunun her geçen gün daha iyi anlaşıldığına dikkat çekti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas Milletvekili Adayı Ahmet Özyürek, yaptığı değerlendirmede Cumhur İttifakı’nın ülkenin bekası için ne kadar önemli olduğunun her geçen gün daha iyi anlaşıldığına dikkat çekti.


Cumhur İttifakı’nın oluşma nedenleri ve erken seçimler konusunda değerlendirmede bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas Milletvekili Adayı Ahmet Özyürek, “Yaşadığımız süreçte 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası darbeyi başka şekillerde devam ettirme çabaları. Döviz ve finans piyasaları üzerindeki oyunlar dolayısıyla (ki görüyorsunuz halen devam etmektedir) bir an önce istikrarlı bir yapı ve güven ortamının oluşturulması ihtiyacı. Afrin sonrası Münbiç hazırlıkları ve bugün de gördüğünüz gibi Kandil’e doğru ilerleyen bir Türk Milleti ve ordusu var. Önümüzdeki yıl seçim olsa idi, tam bu harekatların ortasında siyasi istikrarsızlık olurdu. Bu sebeple erken seçim gerekli idi. Avrupa, ABD dahil her taraftan kuşatılmaya çalışılan ve iç işlerimize karışan irili ufaklı ülkelerin bu manevralarına cevap vermek ve Türkiye’yi belirsizlikten çıkarmak için erken seçim. Cumhurbaşkanını halkın seçmesi sonrasında ortaya çıkan filli durum ile mevcut yasalarımızın uyuşmaması. Bu hukuki boşluğun bir an önce kapatılıp ülkenin refaha ve huzura kavuşması hem de sağlam bir hukuki zemine oturması için erken seçim gerekli idi. Muhalefetin de sürekli devam eden erken seçim taleplerinin ve toplumda oluşan beklentinin cevap bulması açısından erken seçim gerekli idi. Geçenlerde Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli açıkladı. 1999’da da aynı senaryolar hem MHP hem de Sayın Rahmetli Ecevit’e karşı yürütüldü. O gün de aynı oyunu gören ve devleti tuzaktan çıkarmak isteyen MHP erken seçim istemişti. O gün de haklıydık bugün de haklıyız. Çok şükür ki bugün haklılığımız herkes tarafından görülüyor ve biliniyor. Seçim çalışmalarımızda diğer tüm partililerden de partimize ve şahsımıza gösterilen teveccühten ayrıca vatandaşımızla yaptığımız sohbetlerimizde bunları gözlemleyebiliyoruz. Mecliste güçlü bir MHP’nin gerekliliğini artık herkes anlamış durumda. Siyasi görüşü ve partisi ne olursa olsun, bu sefer her evden MHP’ye oy çıkacağını halkımız kendileri beyan ediyor, oy sözü veriyor” dedi.


Çalışmalar kapsamında Sivas’ın sorun ve sıkıntılarını daha yakından gördüklerini ifade eden Özyürek, seçimlerden önce yaptıkları çalışmayla sorun ve sıkıntıların yer aldığı rapor hazırladıklarını söyledi. Özyürek, öncelikle Sivas ile ilgili bir Stratejik Plan hazırlanması gerektiğinin altını çizerek şunları kaydetti; “Bugüne kadar çok hazırlandı ama hep rafta kaldı, bunu uygulamaya dökecek vekiller gönderilmedi Sivas’tan. Şimdi yine aynı vekilleri göndermenin Sivas’a ne katkısı olacaktır. Genç, dinamik, projeleri hayata geçirebilecek bir ekip olarak MHP Milletvekilleri meclise gönderilmelidir. Biz ne yapacağız? Öncelikle Sivas’ın ihtiyacı olan durumları tespit edip aşamalı olarak Stratejik Plan çıkardık. Üniversite - Sanayi İş Birliğinin gerçekleşmeme sebeplerini ortadan kaldıracağız. Üniversitede şehrimizin gelişimine uygun bölümlerin açılmasını, buradan uygun iş gücünün yetişmesini, sanayinin ara eleman ihtiyacının karşılanmasını sağlayacağız. Bu aynı zamanda işsizliğin de çözülmesine katkı sağlayacaktır. Sivas’a ve ülkemize faydalı ürünler geliştirmek için gerekli altyapı çalışmalarını Meclise sunacağız. Bu şehrimizin üretimini, ihracat gücünü artırır. Ekonomik yönden gelişme ve işsizlik ancak bu yolla çözülebilir. Başka şehirlere yolculuk ederken güneş tarlası dediğimiz yerleri görüyorsunuz. Bu yapıların Sivas’ta kurulması, hem bağlantılı ekipmanların üretimi açısından Sivas’ın sanayisini kalkındıracak hem de işsizliğe çözüm olacaktır. Bu yatırımların Sivas’ta olması için gerekli kanuni altyapı, teşvik yasaları vb her türlü ihtiyaç için Meclis’te çalışmalar yapacağız. Bir diğer konumuz malum turizm. İstanbul’da Sivaslılar günlerine gidip devletin imkanları ile bir hafta orada boşa vakit harcamakla turizm gelişmez. Tarihi ve Kültürel Eserlerimizi klasik yöntemlerle değil, gerçek manada Uluslararası platformlarda tanıtacak ve turizmi canlandıracak çalışmalara imza atacağız. Bunlar gibi daha bir çok atıl olan kullanılmayan imkanımız var, bunları Sivas’ın ve Sivaslının menfaatine lehine olacak şekilde kullanacağız.” Şeklinde konuştu.


Suruç’ta yapılan ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği 12 kişinin yaralandığı saldırıyı da kınayan Özyürek, “Suruç’ta meydana gelen vahim hadisede hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.” Şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adanalı muhtar mahalleli kaynaşsın istedi, ilk vaadini gerçekleştirdi Adana’nın İmamoğlu ilçesine bağlı Üçtepe Mahallesi’ne muhtar seçilen Ali Şahin, köylünün kaynaşması için Aşıklar Şöleni düzenledi. İmamoğlu ilçesinde 612 seçmenin olduğu ve 7 köyün bir araya geldiği Üçtepe Mahallesi’ne muhtar seçilen Ali Şahin seçimde söz verdiği şenliği gerçekleştirdi. Muhtarın getirdiği aşıklar sazları ile ilçenin güzelliklerini mahalle sakinlerine ve ziyaretçilerine aktarırken renkli görüntüler oluştu. Aşık Feymani, Himmet Taşdemir, Aşık Süphandereli, Turgut Yörükoğlu ve Halil Daylak, mahalleleri sazları ve sözleriyle coşturdu. Mahalle kadınları ise sıkma, gözleme ve bazlama ikramında bulundu. Mahallelerinde ilk defa şenlik yapıldığını ve kaynaşma adına güzel olduğunu aktaran Sultan Şahin, "Köyümüz adına güzel oldu" dedi. Mahalle sakinlerinden Türkan Delen ise şölen ile köylünün kaynaştığını ve köyün güzelliklerinin tanıtılması gerektiğini söyledi. Üçtepe Muhtarı Ali Şahin, "Köyümüzde ilk kez düzenlenen seçim vaadim olan bahar şenliğini düzenlemek oldu. Halkımız kaynaşın tanışsın istedik. İnsanlar gittikçe birbirinden uzaklaşıyordu, bu kaynaşmayı sağlayacak. Çevre köylerimizden gelenler, protokolümüz ile güzel bir gün oldu. Mahallemiz de su kaynakları ve doğası ile güzel bir bölge. Ben de ilk vaadimi gerçekleştirmek istedim" diye konuştu.
Mersin Mersin’de zabıta ekipleri yolcu güvenliği için araç denetimlerini sıklaştırdı Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri, denetimlerini sıklaştırdı. Toplu taşıma araçlarını ve durakları, yaya geçitlerini, kaldırımları ve engelli yollarını denetleyen ekipler, kurallara uymayan sürücülere ceza yazdı ve kurallara uyulması için çağrı yaptı. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda yaptıkları denetimlerle ilgili bilgi veren Trafik Zabıta Şube Müdürlüğüne bağlı zabıta memuru Ziya Balıkçı, gün içerisinde farklı duraklarda denetim yaptıklarını söyleyerek, “Kapısı açık toplu taşıma araçları, sefer esnasında sigara içen sürücü, fazla yolcu alınması ve benzeri durumlarda cezai işlem uygulamaktayız” dedi. Toplu taşıma denetimlerinin yanı sıra kaldırımları da denetlediklerini kaydeden Balıkçı, “Kaldırımlara çıkmaması gereken motorlu taşıtlara müdahale ediyoruz. Bu durumlarda 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun gerekli maddesi uyarınca cezai işlem uygulamaktayız. Aynı zamanda toplu taşıma duraklarına, itfaiyenin kullanmış olduğu yangın hortumlarının önlerine, yeşil alanlara ve engelli geçişlerinin bulunduğu noktalara park etmiş araçlara da gerekli ceza işlemler uygulanmaktadır” diye konuştu. Uygulamalardan vatandaşın da çok memnun olduğunu vurgulayan Balıkçı, “Vatandaşlarımızdan beklentimiz; trafik kurallarına uymaları, emniyet kemerlerini takmaları, toplu taşıma araçlarını kullanırken ayakta seyahat etmemeleri, özellikle yaya geçitlerinde yayalarımıza yol vermeleridir” ifadelerini kullandı.
Samsun Doğan: “Engelli bireylerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz” Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Özel gereksinimli bireylerimizin her zaman yanında olmaya, yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Samsun’da 100 engelli bireye akülü araçları ve tekerlekli sandalyeleri düzenlenen törenle dağıtıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) yaptığı çalışmalarla engellilerin yaşamını kolaylaştırmaya devam ediyor. Büyükşehir, sürece zaman zaman hayırsever vatandaşları dahil ederek ve kurumlarla iş birliği yaparak her geçen gün daha fazla kişiye ulaşmayı da başarıyor. Bu kapsamda Hollandalı hayırsever iş insanı Ron Gazalle tarafından bağışlanan 100 adet akülü araç ve tekerlekli sandalye Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Valiliği tarafından düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi. Tören, İlkadım ilçesi Batı Park’taki konser alanında ünlü sanatçı Zeynep Bastık konseri öncesi gerçekleştirildi. “Desteğimiz artarak sürecek” Her konuda engelli bireylerin yanında olduklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Özel gereksinimli bireylerimizin yaşamını kolaylaştırmak, toplumsal yaşamla olan bağlarını güçlendirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu organizasyonda o çalışmalardan biri. Hayırsever iş insanı Ron Gazalle ve bağışın gerçekleşmesine aracılık eden Olgun Aydoğan’a da teşekkürlerimizi iletiyorum. Kendileriyle Çarşamba Belediye Başkanlığı sürecimizde de birçok insanımızın gönlüne dokunmuş, akülü araç desteği sağlamıştık. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı sürecimizde de inşallah daha da fazla insanımızın gönlüne dokunmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle tüm toplum olarak özel gereksinimli bireylerimizin yaşamını kolaylaştırmak için bir ahenkle hareket edeceğimize eminim” diye konuştu. “Onların mutluluğu yürekleri ısıttı” Tekerlekli sandalyelerine kavuşan engelli vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı. Engelli vatandaşlardan Bülent Burul “Büyükşehir Belediyemize, Valiliğimize, hayırseverlerimize çok teşekkür ederiz. Bizler için tekerlekli sandalye çok büyük bir ihtiyaç. Bu kadar engelli arkadaşımızın bundan yararlanmasına çok sevindim. Bize bu mutluluğu yaşattığı için Belediye Başkanımız Halit Doğan’a çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Ebru Kaptanoğlu isimli özel gereksinimli vatandaş ise “Akülü araç çok istediğim bir şeydi. Çok mutlu oldum. Artık dışarıya daha kolay çıkacağım. Özgürlüğümü geri kazanmış gibi hissediyorum” ifadelerini kullandı. Engelli yakını İlhan Çağlayan, “Oğlum 32 yaşında, serebral palsi hastası. Bugüne kadar sandalyesi yoktu. Çok zorlanıyorduk. Şimdi belediyemiz sağ olsun, İşlerimiz daha kolay olacak artık. Başkanımıza teşekkür ederiz” açıklamasında bulundu.