ASAYİŞ - 12 Eylül 2019 Perşembe 13:27

Yazıcıoğlu davasında 5 kişi dinlendi

A
A
A
Yazıcıoğlu davasında 5 kişi dinlendi

BBP’nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, arkadaşları ve İhlas Haber Ajansı muhabiri İsmail Güneş’in ölümü ile ilgili Yargıtay 5.

BBP’nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, arkadaşları ve İhlas Haber Ajansı muhabiri İsmail Güneş’in ölümü ile ilgili Yargıtay 5. Dairesinin 1. derece devlet memurlarına yönelik açtığı dava kapsamında Sivas’ta 5 kişinin bilgisine başvuruldu.


Geçtiğimiz yıl Yargıtay Ceza Genel Kurulu, BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin düşen helikopterde ölümüne ilişkin dönemin bazı kamu görevlileri yönünden verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair kararı kaldırmıştı. Kararın ardından Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından olayla ilgili 1. derece devlet memurlarına yönelik açılan dava kapsamında Sivas’ta 5 kişinin bilgisine başvuruldu. Yargıtay 5. Ceza Dairesinin talimatı ile Sivas Adliyesi 1. Ağız Ceza Mahkemesinde, eski Sivas Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Avcı, Hayri Köse, olayda hayatını kaybeden BBP’li Yüksel Yancı’nın yakını Bekir Sezgin, dönemin BBP Merkez İlçe Başkanı Ömer Ağdoğan ve gazeteci Emra Kara’nın bilgilerine başvuruldu.



Eski Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı’dan çarpıcı iddia


İnceleme kapsamında bilgisine başvurulan dönemin Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, olay günü hayatını kaybeden Yüksel Yancı’nın telefonunu aradığını ve telefonun açıldığını belirterek, “Olayın olduğu 25 Mart’ta şehit olan arkadaşlarımızı telefonla aradık. GSM operatöründen aldığım bilgilere göre 12 saniye boyunca telefon açık kaldı. Rüzgar sesleri geldi ve kapandı. Bu telefon görüşmelerinin en önemli noktası aynı gün bir subay arkadaşımı aradığımda 4 arkadaşımızın şehit olduğu bilgisini verdi. Daha sonra Kayseri Valiliği açıklama yapmıştı. Muhsin Yazıcıoğlu’nun Kayseri’ye getirildiğini söyledi. Ben, Adana Jandarma İstihbarat Şube Müdürü, o zamanki rütbeli yarbay ya da binbaşı Erhan isminde biriyle görüştüm. O da bir başka arkadaşından aldığı bilgilere göre 4 ya da 5 arkadaşın orada ölü olduğunu söylemişti. Bu olayın olduğu gün olay yerinde birilerinin telefonu açtığı, kaza olduktan sonra olay yerine birilerinin ulaştığı ve 3 gün oraya ulaşımın engellendiği düşüncesindeyim” dedi.


Dönemin Belediye Başkan Yardımcılarından Hayri Köse de benzer bir açıklama yaparak, “Bu olay olduğu gün rahmetli Genel Başkanımızı ve diğer arkadaşlarımızı aradık ama telefonlar sürekli meşgul çalıyordu. 112 Acile sorduk ve Karayolları gibi kurumlara sorduk ama cevap alamadık. Telefonlar düştü ama rüzgar sesi gibi bir şey geliyordu” diye konuştu.


Olayda hayatını kaybeden Yüksek Yancı’nın yakınlarından Bekir Sezgin, olay günü eşinin Yancı’nın eşinin yanında olduğunu belirterek, Yancı’nın telefonunun açıldığı ve cevap verildiği iddiasında bulundu. Sezgin, “Eşim Gülşen Sezgin, Yüksel Yancı’nın eşinin yanındaydı. Yüksel Yancı’yı arıyor. Yüksel Yancı’nın telefonu açılıyor. ‘Aramayın ulaşamazsınız. Kimlik kontrolü yapıyoruz’ denilip kapatılıyor. Daha sonra da aranıyor ama ulaşılamıyor” şeklinde konuştu.


Ömer Ağdoğan da Yüksel Yancı’yı aradığında telefonun açıldığını, insan ve rüzgar sesleri duyduğunu söyledi.


Emra Kara ise olay günü birçok kez İsmail Güneş’i aramasına rağmen telefonun açılmadığını iddia etti.


5 kişinin bilgisine başvurulması sırasında Muhsin Yazıcıoğlu’nun ve davanın avukatlarından Kemal Yavuz da hazır bulunurken, Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, olayda hayatını kaybeden İsmail Güneş’in eşi Yasemin Güneş ve Yusuf Yancı’nın oğlu Alperen Yancı, BBP Sivas İl Başkanı Uğur Bulut ve gazeteciler de izledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da bisiklet tutkunları ‘Sağlığın keyfini bisikletle sürelim’ sloganıyla pedalları çevirdi Adana’da ’Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim’ sloganıyla 11. Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu gerçekleştirildi. Yeşilay’ın öncülüğünde Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile düzenlenen bisiklet turunda il protokolü ve bisikletçiler Merkez Park’ta toplandı. Yeşilay Adana Şube Başkanı Yunus Emre Yıldırım ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar’ın da bisiklet tutkunları ile birlikte bisiklet sürdüğü etkinlik 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Merkez Park’ta start verilen bisiklet turu, yaklaşık 10 kilometrelik güzergahın tamamlanmasının ardından bisikletlilerin yeniden Merkez Park’ta bir araya gelmesiyle sona erdi. 750 bisikletli bir araya geldi Etkinliğin farkındalık oluşturmaya yönelik olarak 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirildiğini belirten Yeşilay Adana Şube Başkanı Yunus Emre Yıldırım, "’Sağlığın keyfini birlikte sürelim’ sloganıyla başlayan etkinliğimize yoğun bir katılım var. Şu an kontrol ettiğimizde katılım kayıtlarında 500’ün üzerinde bir katılım olduğunu görüyoruz. Kayıt dışı bisikletlilerle birlikte 750’yi bulacağız. Bugün burası bir renk cümbüşü, bir bayram havası. Bütün bisikletlileri ağırladığımız ve bu güzergahta sağlığın keyfini birlikte süreceğimiz bir etkinlik. Kazasız belasız olmasını temenni ediyoruz" dedi. Bisiklet tutkunları ile birlikte bisiklet süren Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu da "Bugün Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Yeşilay iş birliğinde yapılan 11.Yeşilay Bisiklet Turu vesilesiyle bir aradayız. ’Sağlığın keyfini birlikte sürüyoruz’ sloganıyla bugün buradayız. Biz de Yüreğir Kaymakamlığı olarak arkadaşlarımızla ilçemizi burada temsil ediyoruz. Katılım çok güzel, umarım bir farkındalık oluşturma noktasında önemli bir katkı sunar" temennisinde bulundu. "Etkinlik sosyal mesaj olarak gayet iyi" Etkinliğin önemli bir sosyal mesaj verdiğine dikkat çeken bisiklet tutkunu Onur Navruz ise, "Etkinlik sosyal mesaj olarak gayet iyi. Etkinliğin güzel yönü tüm bisiklet gruplarını bir araya getirmesi. Böyle bir etkinliğin farkındalık amacıyla insanlara duyurulması güzel. Biz de mutluyuz, isteriz ki devamlılığı getirilsin. Hem sağlık, hem ulaşım açısından gayet güzel şeyler, biz de bununla alakalı bu farkındalık turundayız. Umarım devamı gelir" ifadelerini kullandı.
Hatay Depremzede vatandaşlar, ilçe değişikliği için sandık başında Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı olan ve ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Uzunkavak Mahallesi sakinleri, 3 kilometre mesafedeki Kumlu ilçesine bağlanmak için sandık başına gitti. Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Uzunkavak Mahallesi, ilçe merkezine 30 kilometre mesafede uzaklıkta. Zaman zaman kamu kurumlarındaki işlerini halletmek için 30 kilometre mesafeyi kat etmek zorunda kalan depremzede vatandaşlar, bu durumun önüne geçmek için 3 kilometre mesafedeki Kumlu ilçesine bağlanmak istediler. Hatay Valiliği’ne yapılan başvurular sonrası mahalle sakinleri, saat 09.30 itibarıyla sandık başına gittiler. 31 Mart Yerel Seçimlerinin üzerinden 35 gün gibi kısa bir sürenin ardından yeniden sandık başına giden vatandaşlar, saatlerin 17.30 olmasıyla oy verme işlemini tamamlayacak. Uzunkavak Mahallesi’nde 780 seçmen bulunurken, sandıktan yüzde 50’nin üzerinde çıkan karara göre mahallenin bağlı olacağı ilçe belirlenecek. "Kumlu’ya bağlanmak için mahallemizde referandum gerçekleştiriyoruz" Uzunkavak Mahalle Muhtarı Mehmet Albayrak, ilçe değişikliği için sandık başına gittiklerini belirterek, "Bugün Uzunkavak Mahallesi’nde referandum seçimini gerçekleştiriyoruz. Biz yaklaşık 80 yıldır bize 30 kilometre uzaklıkta olan Reyhanlı ilçesine bağlı olmanın birçok yönden sıkıntısını yaşadık. Bu seçim sonrası inşallah hemen yanımızda olan Kumlu ilçesine bağlanacağız. Birçok sıkıntımızı ise geride bırakmış olacağız. Bunun için şu an mahallemizde referandumu gerçekleştiriyoruz. Burada 780 seçmenimiz var ve yüzde 51 yeterli oluyor. Yaklaşık 400 oy almamız bizi sonuca ulaştıracak" ifadelerini kullandı. Kumlu ilçesine bağlanmak istediklerini dile getiren Enver Kara, "Burada bir referandum gerçekleştiriyoruz. Kumlu ilçesiyle bitişiğiz ama Reyhanlı bize 30 kilometre uzaklıkta oraya bağlıyız bundan dolayı çok sıkıntılarımız oluyor. Kumlu ilçesine katılmak istiyoruz. En ufak bir imzamız oluyor Reyhanlı’ya gidiyoruz. Biz sürekli Kumlu’nun içerisindeyiz" dedi.