ASAYİŞ - 01 Ağustos 2020 Cumartesi 16:38

Vicdansızlığı yanına kalmadı

A
A
A
Vicdansızlığı yanına kalmadı

Sivas’ta kurbanlık ineği traktörün arkasına asarak trafikte ilerleyen kişi, çekilen görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasının ardından bulundu.

Sivas’ta kurbanlık ineği traktörün arkasına asarak trafikte ilerleyen kişi, çekilen görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasının ardından bulundu. Şahsa cezai işlem uygulandı.


Vicdanları sızlatan görüntü Sivas’ta çekildi. Kurbanlık ineği ayağından bir traktörün arkasına asarak trafikte ilerleyen sürücünün görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Görüntüleri çeken kişi, kurbanlığa işkence uygulayan kişinin bulunup cezalandırılması için paylaşımında Sivas Valisi Salih Ayhan’ı da etiketledi. Paylaşımda bulunan kişi, “Burası Sivas Beypınar köyü. Burası Türkiye. Bu ilkelliği sorgulayın, bu vahşeti kabul etmeyin. İhbar etsem ne yapılacak. Hayvana yaptığı işkencenin karşılığını misliyle çeksin insan. Utanıyorum” şeklinde çağrıda bulundu.



Vali Ayhan: “Gerekli cezai işlem uygulandı"


Görüntünün sosyal medyada paylaşılmasının ardından kısa bir süre geçmişti ki Sivas Valisi Salih Ayhan bir paylaşımda bulunarak, söz konusu şahsın bulunup cezalandırıldığını duyurdu. Ayhan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:


“Sosyal medya üzerinden bize yansıyan bu kabul edilemez görüntünün faili tespit edilmiş olup, gerekli cezai işlem uygulanmıştır. Hiçbir aklın ve vicdanın sindiremeyeceği bu görüntülerin yaşanmaması için hassasiyetle konuyu bizlere ulaştıran vatandaşımıza teşekkür ediyorum.”


Kişinin kimliği ise ifşa edilmedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de feci kazaya tanık olan vatandaş o anları anlattı Mersin’de 10 kişinin hayatını kaybettiği, 39 kişinin de yaralandığı feci kazaya tanık olan vatandaş o anları anlattı. Kaza, akşam saatlerinde Mersin-Adana Otoyolu Tarsus ilçesi Yenice Kütüklü mevkiinde meydana geldi. Adana istikametinden gelen Mercedes marka 34 SD 8821 plakalı yolcu otobüsünün yağışlı havada kayarak devrilip karşı şeride geçmesiyle biri otomobil, biri pikap, biri de kamyon olmak üzere üç araca çarpması sonucu zincirleme kaza meydana geldi. Kaza yerine çok sayıda polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi de yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla Adana ve Mersin’deki hastanelere kaldırıldı. 28 yolcu ve 4 mürettebatın bulunduğu otobüsün sebebiyet verdiği kazaya tanık olan 41 yaşındaki Murat Şahin, o anları İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı. Şahin, ”Mersin istikametinden Adana istikametine gidiyorduk, hava yağışlıydı. İşte bir anda karşı taraftan otobüsün takla atarak geldiğini gördüm. Aracı dayım kullanıyordu zaten, ben yolcu konumundaydım. Otobüsün muavininin kazadan sonra, ’Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik’ dediğini duydum. Zaten otobüsün şeklinden de belliydi. Otobüs direkt kırınca bu şekilde takla atarak geldi. Yolcular yolun sağına doğru savruldu. Takla atınca seyir halindeki iki aracın üzerine düştü. Kaza sonrası hemen yaralılara müdahale ettik. Maalesef küçük çocuklar da vardı. Allah rahmet eylesin” dedi.