GENEL - 04 Mart 2021 Perşembe 14:09

Sivas’ta rehavete yer yok

A
A
A
Sivas’ta rehavete yer yok

Covid-19 vakalarının hızla düştüğü Sivas’ta denetimler aralıksız sürdürülüyor.

Covid-19 vakalarının hızla düştüğü Sivas’ta denetimler aralıksız sürdürülüyor. Sivas Valisi Salih Ayhan’ın da katıldığı geniş kapsamlı denetimlerde 324 ekip ve 3 binin üzerindeki personel görev aldı.


Korona virüs haritasında sarı renkte yer alarak orta riskli iller arasında bulunan Sivas’ta korona virüs denetimleri devam ediyor. Sivas Valisi Salih Ayhan, Kardeşler Mahallesi Bağdat Caddesi üzerindeki esnaf denetimine katıldı. Tek tek iş yerlerini gezen Vali Ayhan, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadı. Denetim sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Ayhan, Sivas’ın renk skalasının sarı iller arasında bulunduğunu ve maviyi yakalamak için herkesin sorumluluğu olduğunu söyledi.


“Süreci, hassasiyetle takip edip kurallara uyuyorlar”


Vali Ayhan, esnafın süreci, hassasiyetle takip edip kurallara uyduğunu ifade ederek, “Kontrollü normalleşme süreci başladı. 1 Mart’tan itibaren bizde buna ilişkin kararlarımızı aldık. Vatandaşlarımıza esnafımıza her tarafa duyurduk. Bundan sonraki sürecin daha hassasiyetli bir şekilde takip edilmesi ve denetlenmesi içinde yoğun şekilde denetim faaliyetleri yapmaktayız. Şuan Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de 324 ekibimiz ve 3 bin üzerindeki personelimiz ile birlikte Sivas’ın tüm coğrafyasında arkadaşlarımız denetim yapmaktadır. Bu denetimin temel mantığı da aslında rehberlik etmek, bilgilendirmek ve bilinçlendirmek. Hepimizin bir birimize karşı sorumluluğu var. Hakikaten esnaflarımızda gördük ki, içselleştirmişler. Olayı özümsemişler. Süreci, hassasiyetle takip edip kurallara uyuyorlar. İlimizin renk skalasın da sarıyız maviyi yakalamak için herkesin sorumluluğu var. Kurallara uyduğumuz zaman inşallah başarılı olacağız. Bugün esnaf ziyaretleri yapıyoruz. İş yerlerini ziyaret ediyoruz. Bilgilendiriyoruz ve Sivas halkının bu işi özümsemesi ve benimsemesi bizim işimizi çok rahatlatıyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu 2024 yılının ilk off-road yarışları Ordu’da yapıldı Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Oksijen Off-Road Kulübü iş birliğinde 2024 yılının ilk yarışı olan ‘Ordu Oksijen Off Road Festivali’ Altınordu ilçesi Melet Irmağı Kültür Otağı Mevkiinde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde şehre her gün yeni bir faaliyet, yeni bir etkinlik, yeni bir dinamizm kazandıran Büyükşehir Belediyesi, adrenalin tutkunlarını bir araya getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda da off-road festivalleri düzenlenen Ordu, 2024 yılının ilk yarışı olan ‘Ordu Oksijen Off Road Festivali 2024’e ev sahipliği yaptı. 2024 yılının ilk yarışı olma özelliği taşıyan yarışlar 2 gün sürdü. İlk gün Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde tanıtım gerçekleştirilen festivalin ikinci gününde araçlar sahne aldı. Altınordu ilçesi Melet Irmağı kenarında düzenlenen ve 100 aracın katılım sağladığı müsabakada araçlar çeşitli engellerle zorlaştırılmış ağır parkurlarda kıyasıya mücadele etti. Motor gücüne göre farklı kategorilerde yarışan sporcular zorlu parkuru en hızlı ve hatasız şekilde tamamlamaya çalıştı. Yarışmacılar parkurda zaman zaman zorlu anlar yaşadı. Renkli görüntülere de sahne olan festivale vatandaşların ilgisi de yoğun oldu. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Oksijen Off Road Kulübü iş birliğinde 2024 yılının ilk yarışı olan ‘Ordu Oksijen Off Road Festivali’nde dereceye giren pilotlara çeşitli ödüller verildi. Ödül töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, Ordu’nun Off-Road ile anılacak bir şehir olacağını söyledi. Başkan Vekili Tezcan, şöyle konuştu: “Güzel bir yarışın sonuna geldik. Adrenalin tutkunları ile güzel bir yarış gerçekleştirildi. Kazasız belasız güzel bir yarışma oldu. Burası sizin yuvanız. Artık Ordu off-road sporu ile bütünleşti. Burada devamlı bir parkurunuz var. Dün olduğu gibi her zaman yanınızdayız. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler, daima sizin yanınızda ve sizleri destekliyor. Artık bu yarışlar Ordu’da gelenekselleşecek. Ordu denilince off-roadta bütün dünya bizleri tanıyacak” dedi.