MAGAZİN - 19 Mayıs 2022 Perşembe 10:07

Pandemi bitti mezuniyet coşkusu başladı

A
A
A
Pandemi bitti mezuniyet coşkusu başladı

Biten pandeminin ardından 2 yıl ara verilen mezuniyet partileri ve mezuniyet baloları yeniden yapılmaya başlandı.

Biten pandeminin ardından 2 yıl ara verilen mezuniyet partileri ve mezuniyet baloları yeniden yapılmaya başlandı.


Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim görmek zorunda kalan öğrenciler bir gelenek halini alan mezuniyet baloları ve partilerinden de uzak kalmıştı. Pandeminin bitmesi ve tam normalleşme ile iki yıl ara verilen mezuniyet kutlamaları yeniden başladı.


Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde okudukları liselerden mezun olan öğrenciler mezuniyet sevincini düzenledikleri mezuniyet balosunda doyasıya eğlenerek paylaştı. Grand Kemerhan Düğün Salonunda düzenlenen baloda öğrenciler, ayrılacak olmanın üzüntüsünün yanında mezun olmanın verdiği mutluluğu da aynı anda yaşadı. Mezun öğrenciler geç saatlere kadar danslar edip eğlendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Köpekten kaçarken otomobilin altında kalan çocukla ilgili mahkemenin kararı: ’10 milyonluk tazminat ödenecek’ Manisa’nın Yunusemre ilçesinde köpek saldırısından kaçmak isterken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan çocuk için mahkeme, Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi’ni sahipsiz hayvanların kontrolü ve gözetimi konusunda kamu hizmetini etkin şekilde yerine getirmediği gerekçesiyle toplamda 10 milyon 252 bin TL’lik tazminat ödemeye hükmetti. Olay 24 Ekim 2022 tarihinde Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre ilkokul öğrencisi E.K., ekmek almak için çıktığı evinin önünde sahipsiz köpeğin saldırısına uğradı. Köpekten kaçmaya çalışan çocuk, bu sırada yoldan geçen kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralandı. Bölgedeki bir iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen saldırının ardından ağır yaralanan E.K. uzun süre yoğun bakımda tedavi gördü. Hayati tehlikeyi atlatan E.K.’nin yürüme, konuşma ve uzuvlarını kullanmasında kalıcı hasar oluştuğu belirlendi. Olayın ardından aile tarafından yapılan başvuru sonrasında Manisa 2’nci İdare Mahkemesi’nde görülen davada Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi’nin sahipsiz hayvanların kontrolü ve gözetimi konusunda kamu hizmetini etkin şekilde yerine getirmediğine karar verildi. Kararda, idarenin yürüttüğü hizmeti sürekli denetlemek ve gerekli önlemleri almakla yükümlü olduğu, bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi nedeniyle oluşan zarardan idarenin sorumlu olduğu belirtildi. Mahkeme, E.K. lehine maddi ve manevi tazminat ile faizler dahil toplam 10 milyon 252 bin 74 TL’nin ödenmesine karar verdi.
Manisa Turgutlu’da ‘Aşk-ı Müebbet’ oyununa büyük ilgi Turgutlu Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle, Ekrem Gürel Kültür Merkezi sahnesinde perdelerini açan ‘Aşk-ı Müebbet’ oyunu salonu dolduran izleyicilerin beğenisini topladı. Gerçek bir gazete haberinden ilham alınarak sahneye uyarlanan ‘Aşk-ı Müebbet’ oyunu, Turgutlulu tiyatro severlere keyifli bir gece yaşattı. Fethi Kantarcı’nın yazıp yönettiği, ünlü oyuncular Mehtap Bayri ve Erkan Sever’in etkileyici performansları, salonu hıncahınç dolduran izleyicilerden tam not aldı. Aşk-ı Müebbet oyununu izleyen Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Maliz, "Hem çok keyif aldığımız hem de üzerinde düşündüğümüz bir oyun izledik. Bu güzel oyunu bizlerle buluşturan değerli oyunculara, yönetmene ve tüm ekibe teşekkür ederiz. Ekrem Gürel Kültür Merkezimizde düzenlediğimiz her etkinliğe yoğun bir ilgiyle katılım gösteren tüm hemşehrilerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. Oyuncular Mehtap Bayri ve Erkan Sever de Turgutlu’da bulunmaktan, oyuna gösterilen yoğun katılımdan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek Turgutlu Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini ilettiler. Aşk-ı Müebbet oyununu Başkan Yardımcısı Hüseyin Maliz ile birlikte Turgutlu Belediyesi Meclis Üyesi Gülay Dönmez, MASKİ Turgutlu Koordinatörü Tekin Çakmak ile Turgutlu Belediyesi Daire Müdürleri izledi.