YEREL HABERLER - 28 Ocak 2014 Salı 18:19

Sivas Valiliğinden Kaza Açıklaması

A
A
A
Sivas Valiliğinden Kaza Açıklaması

“KAZA 05.58’DE MEYDANA GELDİ
"EKİPLERİMİZ SAAT 06.31'DE KAZA YERİNE İNTİKAL ETMİŞTİR”
UĞUR YİĞİT
Sivas Valiliği, Yıldızeli ilçesinde yolcu otobüsünün şarampole devrildiği kazayla ilgili ihbarın saat 05.58'de yapıldığını ve ilk ekibin saat 06.31'de olay yerine ulaştığını bildirdi.
Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Dün Erciş-Ankara istikametinde seyreden yolcu otobüsünün Sivas'a 67, Yıldızeli ilçesine ise 22,5 kilometre uzaklıktaki Yaraşbeli mevkisinde devrildi. Bazı haber bültenlerinde ve internet sayfalarında ‘kazaya geç müdahale edildiği’ yönünde haberler yer alması üzerine açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Kaza haberi, 112 Komuta Merkezine saat 05.58'de ulaşmıştır. Haberin alınması akabinde ilk 112 ambulans ekibimiz, saat 06.00'da yola çıkmıştır. İlk ekibimiz, buzlanma nedeniyle yolda maddi hasarlı kaza geçirmiş ve daha sonra yola çıkan ekiplerimiz saat 06.31'de kaza yerine intikal etmiştir. Kazaya, ilimizden 13 ambulans ve 2 UMKE, Yozgat'tan 6 ambulans ve Tokat'tan 3 ambulans ekibiyle müdahale edilmiştir. Ayrıca, AFAD Komuta Merkezine saat 06.10'da bilgi gelmiş ve 06.10'da 2 ekibimiz hareket ederek kaza yerine saat 07.00'de intikal etmiştir. AFAD ekiplerinin yanı sıra jandarma ve emniyet ekiplerimiz de olay yerine, haber almaları akabinde 15 dakikalık sürede ulaşmış ve gerekli müdahaleleri yapmışlardır. Saat 07.55 itibarıyla tüm kazazedeler hastanelere nakledilmiş ve valiliğimizce, müdahalelerin başarılı bir şekilde yapıldığı değerlendirilmiştir" denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da yaşlı adamı gasp edip tartaklayan şüpheli tutuklandı Burdur’da sokakta yürüdüğü sırada yaşlı adamın gömleğinin cebinde bulunan cüzdanını ve telefonunu gasp edip tartaklayan şüpheli polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay sabah saatlerinde Şekerevleri Mahallesi eski gülyağı fabrikası önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre dolaşmak için evden çıkıp yolda yürüyüş yapan Halil T.(68) eski gülyağı fabrikası önüne geldiği sırada karşısından gelen M.A.(22) isimli şahıs, gömleğinin cebinde bulunan cüzdanı gasp etmeye çalıştı. Yaşanan arbede sırasında yaşlı adamın kafasına vuran ve yere düşürüp yaralayan M.A. yaşlı adamın cüzdanını ve telefonunu alıp olay yerinden kaçtı. Olayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Halil T. ambulans ile Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşlı adamı darp ederek cüzdanını ve telefonunu çalan M.A. isimli şüpheli ise çok geçmeden yaşanan kovalamacanın ardından Burç Mahallesi Aşıklar Parkı civarında kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen M.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken gasp ettiği Bin 900 TL para ve yaşanan kovalamaca esnasında düşürdüğü yaşlı adama ait cep telefonu sahibine teslim edildi.