YEREL HABERLER - 13 Şubat 2014 Perşembe 15:21

Sivas Doğaltaş Sektörüne 664 Bin Dolar Destek

A
A
A
Sivas Doğaltaş Sektörüne 664 Bin Dolar Destek

Sivas Doğal Taş ve Mermer Sektörünün kümelenme konsepti ile rekabetçiliğinin artırılmasına yönelik yürütülen çalışmalar resmiyet kazandı.
Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası tebliği kapsamındaki desteklerden faydalanması için Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ve Sivas ABİGEM tarafından hazırlanan proje destek kapsamına alındı.
Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Tarık Sönmez’in başkanlığındaki toplanan kurulda STSO Yönetim Kurulu Başkan vekili Zeki Özdemir ve Genel Sekreter Mutlu Türkoğlu projenin sunumunu yaptı.
Kurul tarafından onaylanan proje kapsamında Sivas doğal taş ve mermer Sektöründeki firmalar ortak strateji, ortak öğrenme ve ortak pazarlama faaliyetleri için 664 bin Dolar bütçe almaya hak kazandı. 3 yıl süreli bu projenin bütçesin yüzde 75’i devlet desteği geriye kalanı ise sektör firmaları tarafından karşılanacak.
Proje ile şimdiye kadar sadece rakip olan sektördeki firmalar bundan sonra uluslararası pazarlarda rekabet avantajı oluşturmak ve Sivas doğal taş ve mermer sektörünü tüm dünyaya tanıtmak için işbirliği yapacaklar.
Sivas doğal taş ve mermer sektörünün kümelenmesine yönelik STSO’nun gerçekleştirdiği bu proje ile Türkiye’de toplam 115 sektörün faydalandığı URGE desteklerinden Sivas’ta ilk defa bir sektör faydalanmış oldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir