GENEL - 16 Kasım 2019 Cumartesi 10:19

Bu üniversiteyi tercih eden akademisyenler yaşadı

A
A
A
Bu üniversiteyi tercih eden akademisyenler yaşadı

Sivas’ta kurulan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesini tercih eden akademisyenlere en az 2 bin lira olmak üzere ekstra ücret ödenecek.

Sivas’ta kurulan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesini tercih eden akademisyenlere en az 2 bin lira olmak üzere ekstra ücret ödenecek.


Sivas’ta kurulan ve savunma sanayi alanında uzmanlaşması hedeflenen Bilim ve Teknoloji Üniversitesini akademisyenler için cazip hale getirmek ve eğitime katkı sağlamak amacıyla akademik personelinin desteklenmesine yönelik protokol imza töreni düzenlendi.


Tarihi Valilik Binası Dr. Hasan Canpolat Toplantı Salonunda düzenlenen programda, Sivas Valiliği himayelerinde Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas Hizmet Vakfı ile Sivas Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Kurma ve Destekleme Vakfının katkılarıyla hayata geçirilecek projenin detayları kamuoyuyla paylaşıldı.


Programa Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ve Vali Yardımcısı Mehmet Nebi Kaya ile Vakıf üyeleri katıldı.



Akademisyenlere en az 2 bin TL destek


Projeyle Sivas’ta kurulan Bilim ve Teknoloji Üniversitesini tercih edecek akademik personelin, üniversite bünyesinde istihdamının sağlanması için ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak maddi desteğin sağlanması amaçlandı. Bu kapsamda üniversiteyi tercih eden akademisyenlere 2020 yılından başlamak üzere 2025 yılına kadar her ay en az 2 bin TL olmak üzere ödeme yapılacak.



“Üniversitemizi 5 yıl boyunca destekleyeceğiz”


Programda konuşan Vali Salih Ayhan, projenin Sivas’ın eğitim hayatına ivme kazandıracağını ifade ederek, “Sivas Cumhuriyet Üniversitemiz belli bir noktaya geldi. Kurumsal kültürü oluştu. Öğrenci sayısı, akademik personeli, fiziki yapıları, mimarisi, kampüsü Türkiye’de örnek bir üniversitedir. Diğer yandan ilimize Bilim ve Sanayi Teknoloji Üniversitesi kuruldu. Cumhurbaşkanımıza, milletvekillerimize, bakanlarımıza, geçmişten bugüne kadar hazırlık yapıp bu fikri olgunluğa eriştirenlere teşekkür ediyorum. Bu kapsamda Sivas Hizmet Vakfı mütevelli heyeti ile görüşerek 5 yıl boyunca Bilim ve Teknoloji üniversitemizi ve akademik personeli destekleyecek bir çalışma hazırladık. Akademisyenlere finans katkısı olarak 5 yıl boyunca her ay 2 bin TL verilecek. Amacımız tüm kurumlarımızın bu konudaki hassasiyetini ve duyarlılığını kamuoyuyla paylaşmaktır. Üniversitemizin fiziki yapısının bir an önce sisteme girmesini ve personel konusunda sağlıklı bir istihdam sağlanması için biz üzerimize düşeni yaparak personelimizi destekleyeceğiz” dedi.



Bin yüz öğrenciye burs verilecek


Vali Salih Ayhan, Sivas’ta okuyan bin 100 öğrenciye her ay 200 TL burs verileceğini belirtip, burs başvurusu incelemelerinin tamamlandığını, önümüzdeki hafta burs almaya hak kazanan öğrencilerin de listelerinin yayımlanacağını dile getirdi.



Savunma sanayinde uzmanlaşacak


Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise Bilim ve Sanayi Teknoloji Üniversitesi’nin, savunma sanayisinde uzmanlaşacağını belirtip, “Eğitim hayatına verilen önemin büyük bir göstergesidir. Medreseler şehri olan Sivas, iki üniversitemiz ile çağın gerektirdiği yenilikleri ve teknolojileri takip ederek kurumsallaşıyor. Üniversitenin yer problemini çözdük, uzun vadede kampüs alanı kurulacak. Üniversitemiz savunma sanayinde uzmanlaşarak, katma değeri yüksek, ülkemizin ve milletimizin ihtiyacı olan ürünü ve teknolojiyi özel sektörle iş birliği yaparak ülke ekonomisine kazandıracaktır” dedi.



“İnsana yatırım yapmak çok önemli”


Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Kul ise açıklamasında şunları söyledi:


“Üniversitemizin akademik personelinin temin edilmesine yönelik hazırlanan çalışmayı çok önemli buluyorum. Asıl olan insana yatırımdır. Üniversitemiz çalışkan, genç, dinamik ve nitelikli akademisyenler olduğu sürece şehrimizin önünü açılacak, bilimsel ve teknolojik araştırmalar yapacaktır.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti Bursa Milletvekili Varank ve MİT Başkanı Kalın, sahurda vatandaşlarla bir araya geldi Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ve AK Parti Bursa Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank Ankara’nın Çankaya ilçesinde sahurda vatandaşlarla bir araya geldi. MİT Başkanı Kalın ve AK Parti Bursa Milletvekili Varank Ankara’nın Çankaya ilçesinde sahurda vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Varank, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan bir Ramazan-ı Şerif ayının daha sonlarına yaklaşıyoruz. Rabbim tuttuğunuz oruçları yaptığınız ibadetleri kabul eylesin. İnşallah en güzel şekilde Ramazan bayramına kavuşmayı tabii ki Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz. En güzel şekilde Kadir Gecesi’ni idrak etmeyi de bizlere nasip eylesin. Her sene Ramazan-ı Şerif ayında bir güzellik olarak vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Ben bir Bursa’da bir de Ankara’da bunu yapmaya çalışıyorum. Hemşerilerimizi sahura davet ediyoruz. Sağ olsun hemşerilerimiz de bizleri yalnız bırakmıyorlar. Bu güzel ortamı oluşturmak için, bizlerle beraber olmak için bizimle buluşuyorlar. Ben gelen her bir kardeşimize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Ramazan-ı Şerif demek, birlik demek, beraberlik demek. Aslında aynı değerler etrafında buluşabilmek demek. İşte sahur sofraları da sahur birliktelikleri de aslında bu toplumun en güzel değerlerinden bir tanesi. İşte bu güzellikle de biz sizlerle beraber buluşmuş olduk. Rabbim inşallah bu güzellikleri yaşamaya devam etmeyi bizlere nasip eylesin" dedi. Coğrafyanın içinde bulunduğu zor şartlara değinen Varank, şunları kaydetti: "Tabii zor bir coğrafyada yaşıyoruz değerli kardeşlerim. Etrafımız adeta bir ateş çemberi ve bu ateş çemberi içerisinde Türkiye’yi salimen rotasında tutabilmek büyük mücadeleler büyük fedakarlıklar gerektiriyor. Hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımız da aslında Türkiye Cumhuriyeti’ni o rotada tutabilmek, tam bağımsız büyük Türkiye’yi inşa edebilmek için büyük bir mücadele içerisinde inşallah bizler de bir olursak, beraber olursak, hep birlikte birbirimize tutunursak işte Sayın Cumhurbaşkanımıza en büyük desteği vermiş oluruz. Biz öyle inanıyoruz ve biz bir olduğumuzda da Türkiye’nin üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey olmaz. Biz yeter ki beraber olabileceğimiz fırsatları çoğaltalım. İşte kendi değerlerimize sahip çıkalım. Bu Ramazan-ı Şerif’i çok farklı bir şekilde yaşıyoruz. Hepiniz etrafınızda görüyorsunuzdur. 7’den 77’ye adeta herkes bu Ramazan-ı Şerif’in havasını yaşamaya devam ediyor. İnşallah önümüzdeki Ramazanlar da böyle olsun diyoruz. Rabbim birlik beraberliğimizi daim etsin diyor. Geldiğiniz için tekrar teşekkür ediyor sizlere." Varank’ın konuşmasının ardından, MİT Başkanı Kalın ve vatandaşlar hep beraber sahur yaptı.