ÇEVRE - 02 Ocak 2026 Cuma 14:02

Dondurucu soğuğa aldırış etmediler

A
A
A
Dondurucu soğuğa aldırış etmediler

Sivas’ta Cuma namazında camiye sığmayan cemaat, sıfırın altında 10 derece dondurucu soğuğa aldırış etmeden namazlarını açık alanda kıldılar.


Sivas’ta sabah saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altında 19 derece olarak ölçüldü. Şehirde adeta hayat dondu. Cuma namazını kılmak isteyenler ise dondurucu soğuğa aldırış etmedi. Sivas’ta Kale camisinde camiye sığmayan cemaat, Cumana namazını açık alanda, sıfırın altında 10 derece soğukta kıldı.


Camide yer kalmadığı için açık alanda namazını kılan Eren Karakaya, eksi 30 derecede olsa namazını terk etmeyeceğini belirterek, "Dinimiz İslam ve dini görevimizi yerine getiriyoruz. Hava isterse -30 derece olsun, soğuk olmasının bir önemi yok. Zamanımız yoktu ya kılacaktık ya kılamayacaktık ama burada vazifemizi yerine getirmemiz önemli olan, havanın bir önemi yok" dedi.



Dondurucu soğuğa aldırış etmediler

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel tutuklama talebiyle sevk edildi Ataşehir Belediyesi’nde ihale, imar ve iskan işlemlerine ilişkin rüşvet alındığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in de bulunduğu 19 şüpheli tutuklama, 1 şüpheli adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Belediye Başkan Yardımcıları Birkan Birol Yıldız, Orhan Aydoğdu ve Oğuz Kaya ile ilgili birim amirleri ve personelinin ihale, imar ve iskan işlemlerine ilişkin rüşvet aldıkları yönündeki ihbarlar üzerine "rüşvet", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve üye olma" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlarından soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında şüphelilere ait MASAK raporları ve HTS kayıtları temin edildi. İskan ve yapı ruhsatı işlemlerinde rüşvet karşılığı işlem yapıldığı bulgusuna ulaşıldığı açıklanmıştı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde suçun unsurları ve organizasyon yapısı detaylı şekilde tespit edildi. İncelemelerde, Ataşehir Belediyesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren firmalardan yapı ruhsatı ve iskan işlemleri karşılığında milyon dolarları bulan rüşvetler alındığı, bu süreçte ruhsat işlemlerinin rüşvet karşılığı gerçekleştirildiği belirlendi. Sabah saatlerinde aralarında Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in de bulunduğu şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin savcılık işlemlerine tamamlandı. Soruşturma kapsamında sonradan yakalaması yapılan 2 şüpheli ile birlikte toplam 20 şüpheliden aralarında Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in de bulunduğu 19 şüpheli tutuklama, 1 şüpheli ise adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.