EKONOMİ - 19 Kasım 2025 Çarşamba 15:38

Dünya Kadın Girişimcilik Günü’nde kadın girişimciler unutulmadı

A
A
A
Dünya Kadın Girişimcilik Günü’nde kadın girişimciler unutulmadı

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, Sivas Vali Yardımcısı İhsan Maskar ile birlikte 19 Kasım Dünya Kadın Girişimcilik Günü kapsamında Sivas Kadınlar Kooperatifi ile Sivas Karınca Kadınlar Kooperatifi’ni ziyaret ederek girişimci kadınlarla bir araya geldi.


Ziyarette, TOBB Sivas Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Şeyda Haksever ile kurul üyeleri ve kurum müdürleri de yer aldı.


Sivas Kadınlar Kooperatifi Başkanı Semra Temurbaş Mavibulut ile Karınca Kadınlar Kooperatifi Başkanı Nurten Yanalak, heyete kooperatiflerin çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.


Ziyaretlerde değerlendirmelerde bulunan STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, "Kadınlarımızın girişimci ruhu, üretime ve ekonomiye olan katkılarıyla her geçen gün daha da güçleniyor. Kooperatifçilik kültürü; kadınlarımızın birlikte üretme, birlikte başarma ve dayanışma ruhunu en güzel şekilde yansıtan bir modeldir. Kooperatiflerimizin bu anlayışla ortaya koyduğu emek, şehrimiz için önemli bir değerdir. Kadınlarımızın el emeğini e-ticaret kanallarıyla Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırarak daha geniş bir pazara erişebileceklerine inanıyorum. 19 Kasım Dünya Kadın Girişimciler Günü’nü kutluyor, tüm girişimci kadınlarımıza başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.


Başkan Özdemir, "TOBB Sivas Kadın Girişimciler Kurulumuz; ilimizde aktif olarak çalışma hayatında yer alan kadınlar arasında girişimcilik kültürünü güçlendirmek, yaygınlaştırmak ve sürdürülebilir hâle getirmek için önemli çalışmalar yürütüyor. Girişimcilik potansiyeli taşıyan kadınları belirleyerek onları proje geliştirme süreçlerine dâhil ediyor, yenilikçi fikirlerini hayata geçirmeleri için rehberlik ve destek sağlıyor" değerlendirmesinde bulundu.



Dünya Kadın Girişimcilik Günü’nde kadın girişimciler unutulmadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Trendyol Süper Lig: Kocaelispor: 2 - Antalyaspor: 1 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Kocaelispor sahasında Antalyaspor’u 2-1 mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 60. dakikada sağ kanattan çizgiye kadar inen Agyei’nin ortasında Churlinov’un kafa vuruşunda top direkten oyun alanına geri döndü. Ardından savunma tehlikeyi uzaklaştırdı. Stat: Kocaeli Hakemler: Gürcan Hasova, Mehmet Kısal, Onur Gülter Kocaelispor: Aleksandar Jovanovic, Ahmet Oğuz, Botond Balogh, Hrvoje Smolcic, Massadio Haidara, Karol Linetty, Habip Keita, Daniel Agyei (Can Keleş dk. 86), Tayfur Bingöl (Samet Yalçın dk. 86), Darko Churlinov (Rigoberto Rivas dk. 73), Bruno Petkovic (Serdar Dursun dk. 90+1) Yedekler: Gökhan Değirmenci, Anfernee Dijksteel, Muharrem Cinan, Furkan Gedik, Tarkan Serbest, Aleksandr Syrota, Joseph Nonge Teknik Direktör: Selçuk İnan Antalyaspor: Abdullah Yiğiter, Bünyamin Balcı, Veysel Sarı, Lautaro Giannetti, Kenneth Paal, Soner Dikmen (Jesper Ceesay dk. 75), Dario Saric, Samuel Ballet (Doğukan Sinik dk. 75), Ramzi Safuri (Abdülkadir Ömür dk. 65), Sander Van de Streek (Poyraz Efe Yıldırım dk. 85), Yohan Boli Yedekler: Julian, Samet Karakoç, Hüseyin Türkmen, Dzhikiya, Hasan Yakub İlçin, Ensar Buğra Tivsiz Teknik Sorumlu: Alaattin Gülerce Goller: Hrvoje Smolcic (dk. 23), Tayfur Bingöl (dk. 37) (Kocaelispor), Lautaro Giannetti (dk. 32) (Antalyaspor) Sarı kartlar: Bruno Petkovic, Furkan Gedik, Rigoberto Rivas, Massadio Haidara (Kocaelispor), Veysel Sarı, Ramzi Safuri, Samuel Ballet (Antalyaspor)
İstanbul Avukat Ali Alper Alpoğlu’ndan Başkan Saran açıklaması İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran’ın ifadeye çağrılmasıyla ilgili kulübün eski yönetim kurulu üyelerinden Avukat Ali Alper Alpoğlu yaptığı açıklamada, "Haberdar olmasının ardından ülkemize dönüş sürecini başlatmış olup temin edilecek ilk uçuşla Türkiye’ye giriş yapacaktır. Konu ile ilgili gerekli bilgilendirmeler tarafımca yapılmaya devam edilecektir" dedi. Avukat Ali Alper Alpoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında ifadeye çağırılan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Saran’ın ilk uçakla Türkiye’ye giriş yapacağını belirten Alpoğlu, "Başkanımız Sadettin Saran hakkında basına yansıyan haberler dolayısıyla kendisinin talebi üzerine tarafımca aşağıdaki bilgilendirmeyi yapma ihtiyacı hasıl olmuştur. Başkanımız Sayın Sadettin Saran, dün akşam oynanan Olimpia Milano-Fenerbahçe Beko karşılaşması ve birtakım transfer görüşmelerini yapmak üzere, yurt dışında gitmiş bulunmaktadır. Kamuoyuna yansıyan adli süreçle ilgili olarak kendisi bilgilendirilmiştir. Haberdar olmasının ardından ülkemize dönüş sürecini başlatmış olup temin edilecek ilk uçuşla Türkiye’ye giriş yapacaktır. Konu ile ilgili gerekli bilgilendirmeler tarafımca yapılmaya devam edilecektir" ifadelerine yer verdi.