EĞİTİM - 01 Haziran 2025 Pazar 16:13

LGS’ye girecek öğrenciler sınav provası yaptı

A
A
A
LGS’ye girecek öğrenciler sınav provası yaptı

Sivas Şehit Osman Yurt Ortaokulunda 8. sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) provası düzenlendi.


Okul aile birliğinin katkısı ile gerçekleştirilen sınav uygulamasına katılan öğrenciler LGS öncesinde önemli bir deneyim yaşadı. Gerçeğine uygun olarak gerçekleştirilen sınav uygulaması öncesinde öğrencileri ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan, bir süre öğrencilerle sohbet ederek başarı dileklerini iletti.


Erdoğan, öğrencilerin sınav heyecanına ortak olan ve okul bahçesinde sınavın tamamlanmasını bekleyen velilerle de bir araya gelerek sohbet etti. Velilere, çay ve simit ikramında da bulunuldu.


Sınava hazırlık sürecinde öğrencilerin moral ve motivasyonlarının yüksek olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, bu süreçte ailelerin desteğinin de çok önemli olduğunu belirtti.


LGS provasının öğrenciler için önemli bir deneyim olduğunun altını çizen Erdoğan, öğretmenlere, okul idarecilerine ve sınavın düzenlenmesine katkı sağlayan okul aile birliği yönetimine tebriklerini iletti. Erdoğan, "Çocuklarımız gözbebeklerimiz, ülkemizin geleceğidir. Onlar için ne yapsak azdır. Eğitim hayatında ailelerimizin desteği ve ilgisi çok önemli. Maarif ailesi olarak velilerimizle el ele vererek çocuklarımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlayacağız" dedi.



LGS’ye girecek öğrenciler sınav provası yaptı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında 375 şahsa fuhuştan işlem yapıldı Kayseri’de polis ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda 375 şahsa fuhuştan işlem yapılırken, 2 milyon 47 bin TL idari para cezası uygulandı. Öte yandan yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 6 masaj salonu mühürlenirken, 683 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 21 kez adli işlem yapılırken, adli işlemler neticesinde 33 şahsa şüpheli olarak işlem yapıldı. 375 şahsa fuhuştan idari işlem yapılarak 2 milyon 47 bin 192 TL idari para cezası uygulanarak, 87 ikamet ve oda mühürlendi. Ekipler tarafından ‘kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ suçundan, 41 kumar olayında şüpheli olarak 43 şahsa adli işlem yapılırken, yapılan işlemler neticesinde 1 milyon 507 bin 261 TL idari para cezası uygulandı. Konuyla alakalı 41 yer mühürlendi. Ayrıca ekipler tarafından masaj salonlarına yönelik yapılan denetlemelerde; 67 iş yeri denetlenirken, denetlemede belge eksikliklerinden dolayı 60 masaj salonuna idari işlem uygulandı. 6 masaj salonuna ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan yapılan adli işlemlerde 12 şüpheli şahıs yakalanırken, masaj salonunda tespit edilen 20 yabancı uyruklu şahıs, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Denetimlerde 42 masaj salonu mühürlendi. Öte yandan, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan sanal devriye çalışmalarında müstehcen paylaşımlar yaptığı tespit edilen 683 sosyal medya hesabına erişim engeline getirildi.