EĞİTİM - 30 Nisan 2025 Çarşamba 12:17

Uluslararası Kanguru Fen sınavlarında CÜ Vakfı Okulları rüzgarı esti

A
A
A
Uluslararası Kanguru Fen sınavlarında CÜ Vakfı Okulları rüzgarı esti

Sivas’ta öğrenim gören 3 öğrenci, 99 ülkede uygulanan Kanguru Matematik Sınavı Fen alanında önemli dereceler elde etti. 2 öğrenci 3 bin 500 kişinin katıldığı sınavda finallere kalırken, 1 öğrenci ise Türkiye 1’incisi oldu.


Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Vakfı Okulları öğrencileri, uluslararası olarak düzenlenen Kanguru Matematik Sınavı Fen alanında büyük başarı elde etti. 7. sınıf öğrencileri Doruk Yıldırım ve Ömer Ayan, yaklaşık 3 bin 500 öğrencinin katıldığı sınavda final turuna kaldı. 8. sınıf öğrencisi İnci Yılmaz ise Türkiye 1’incisi olarak final turuna katılmaya hak kazandı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları Özel Mahir Sevim Özduman Ortaokulu Müdürü Ersin Yılmaz, öğrencilere her zaman destek olduklarını söyleyerek, 7. sınıftaki öğrencilerin fen kategorisinde, 8. sınıf öğrencisinin ise Türkiye birincisi olarak finallerine katılmaya hak kazandığını ifade etti.



"Daha çok çalışacağım"


7. sınıf öğrencisi Doruk Yıldırım, bir sonraki sınavlarda da derece yapmak istediğini belirterek, "Girdiğimiz bu sınavın adı Uluslararası Kanguru Matematik Sınavı olarak geçiyor. Ben bu sınavın fen alanında 3 bin kişi arasından 31. olarak finale kaldım. Sınav sürecine hazırlanırken daha önceden çıkmış sorulara baktım. Her zamanki yaptığım konu tekrarlarımı yaptım. Bu süreçte fen ve matematik sorularına da yöneldim. İlerleyen sınavlarda birinci olmak istiyorum. Bunun için daha çok çalışacağım. İlerleyen süreçte doktor ve mimar gibi meslekler istiyorum" dedi.



"Finali kazanmak istiyorum"


7. sınıf öğrencisi Ömer Eren de sınava çok fazla çalıştığını söyleyerek, "Sınava hazırlanırken daha öncesinden çıkmış sorulara baktım. Hocalarımın yönlendirmesi ile daha fazla soru çözdüm. Arkadaşlarıma daha fazla soru çözmelerini ve kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Final sınavını kazanmak istiyorum. Bunun için de aynı şekilde çalışacağım" diye konuştu.



"Yurt dışında okumak istiyorum"


8. sınıf öğrencisi İnci Yılmaz ise sınava gireceklere ders çalışmalarını ve kitap okumaları gerektiğini vurgulayarak, "Ben bu sınava soru çözerek hazırlandım. Liseyi büyükşehirlerde okumayı ve üniversiteyi ise yurt dışında okumayı istiyorum. Arkadaşlarıma ders çalışmalarını ve kitap okumalarını tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.



"Başarılarını ortaya koydular"


Ersin Yılmaz öğrencilere başarılar dileyerek, "Uluslararası Kanguru Matematik ve Fen sınavları yapılmaktadır. Bu sınavlara 90 ülkenin üzerinde öğrenciler katılıyor. Biz de okul olarak ilimizin sınav merkeziydik 7. sınıftaki öğrencilerimiz fen kategorisinde, 8. sınıf öğrencimiz ise Türkiye birincisi olarak finallerine katılmaya hak kazandı. Öğrencilerimiz bu sınavda başarılarını ortaya koydular. Biz ortaokul kademesi olarak eğitimin en önemli noktalarından bir tanesinde bulunuyoruz. Mayıs ayında bu sınavın final aşaması var. Finalde öğrencilerime başarılar diliyorum. Her zaman onların yanlarındayız" ifadelerine yer verdi.



Uluslararası Kanguru Fen sınavlarında CÜ Vakfı Okulları rüzgarı esti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Karabük’te sıcak saatler: Kapısına gelen kızının erkek arkadaşını av tüfeği ile ayağından vurarak yaraladı Karabük’te kapısına gelen kızının erkek arkadaşını av tüfeğiyle ayağından vurarak yaralayan baba, daha sonra evinin camından rastgele havaya ateş açarak mahallede korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Edinilen bilgilere göre olay, Şirinevler Mahallesi Bestekâr Caddesi üzerindeki Yüksel Apartmanı’nda meydana geldi. Beş katlı apartmanın son katında oturan ve alkollü olduğu öğrenilen Murat K., gece yarısı kapısına gelen kızının erkek arkadaşı Berk H. (23) ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Murat K., evde bulunan av tüfeğiyle gencin ayaklarına ateş etti. Ayağından yaralanan Berk H., kız arkadaşı Eylül K. ile birlikte can havliyle apartmandan kaçtı. Bu sırada Murat K., evinin camından çevreye rastgele ateş açmaya başladı. Silah sesleri mahallede kısa süreli paniğe yol açarken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yaralı Berk H. ise bir arka sokakta bulunan bir binaya sığındı. Silah seslerini duyarak dışarı çıkan veteriner hekim Ahmet Okan Güneş, iş yerinin bulunduğu apartmana sığınan yaralı gence sağlık ekipleri gelene kadar ilk müdahaleyi yaptı. Veteriner hekim Güneş, yaralı gence turnike uygulayarak kanamayı durdurduğunu ve yaralı bölgeyi temiz tuttuğunu belirtti. Sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından Berk H. ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri, çelik yelek giyerek çevrede güvenlik önlemi aldı. Yapılan çağrılar üzerine Murat K., tüfekteki fişekleri apartman bahçesine atarak teslim olacağını bildirdi. Şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince suç aletiyle birlikte gözaltına alındı. Apartman çıkışında polis eşliğinde ekip aracına bindirilen Murat K’in, "Polislere ateş etmedim. Kapıma geldi dayandı. Polisi aradım, gelmeyince ben de vurdum" şeklindeki sözleri dikkat çekti. Şüpheli, ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülürken, ayağından yaralanan Berk H.’nin Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındığı öğrenildi.