EĞİTİM - 08 Haziran 2023 Perşembe 10:27

Yaşıtları hikaye kitabı okurken Elif Ceylin hikaye kitabı yazdı

A
A
A
Yaşıtları hikaye kitabı okurken Elif Ceylin hikaye kitabı yazdı

Sivas’ta yaşayan 3’ncü sınıf öğrencisi Elif Ceylin Sarı, okuma ve yazma hevesiyle görenlerin takdirini topluyor.

Sivas’ta yaşayan 3’ncü sınıf öğrencisi Elif Ceylin Sarı, okuma ve yazma hevesiyle görenlerin takdirini topluyor. 9 yaşında olmasına rağmen ilk kitabını çıkaran Sarı’nın hedefi ikinci kitabını çıkarmak.


Sivas Şehit Ebubekir Ekinci İlkokulu’nda 3’ncü sınıfa giden Elif Ceylin Sarı, Türkçe dersinde yazdığı hikayenin beğenilmesi sonrasında kitap yazmaya karar verdi. Ailesi ve öğretmenlerinin desteğini alan Sarı, 32 sayfalık hikaye kitabı yazdı. Güneş ile Rüzgâr ismini verdiği kitabın düzenlemeleri öğretmenleri tarafından yapılarak baskısı yapıldı. Yaşıtlarına göre azmi ile dikkatleri üzerine toplayan Elif Ceylin Sarı, öğretmenine meydan okuyarak çıktığı yolda yazar olma yolunda ilerliyor.



"Gönlümden geçenleri kitaba aktardım"


Araştırma yapmayı ve okumayı çok sevdiğini söyleyen 9 yaşındaki Elif Ceylin Sarı, “Öğretmenim Türkçe dersinde küçük bir hikaye yazmamızı istemişti. Benim hikayemi de çok beğenmişti. Kitap yazmaya öğretmenim teşvik etti. Benim aklıma hikaye geldi, gönlümden geçenleri kitaba aktardım” dedi.



"İleride yeni kitaplar yazmayı ve roman yazmayı planlıyorum"


Kitabını erkek kardeşine ithafen yazdığını belirten Sarı, “Kitabımda Güneş ve Rüzgâr adlı iki kardeşin ayrı kalması ve Rüzgâr’ın da sabretmeyi öğrenmesini konu alıyorum. Kitabımın adı Güneş ile Rüzgâr ve 32 sayfadan oluşuyor. Ailem seviniyor, çok mutlu oluyorlar. Benim hep arkamda durmaya çalışıyorlar, gurur duyuyorlar. Yeni bir kitaba başladım. İleride yeni kitaplar yazmayı ve roman yazmayı planlıyorum” diye konuştu.



“Elif küçüklüğünden bu yana kitaplara meraklıydı"


Kızı ile gurur duyduğunu belirten Elif Ceylin Sarı’nın babası Halil İbrahim Sarı, “Elif küçüklüğünden bu yana kitaplara meraklıydı. İlkokula başladığında okumayı öğrenmişti. Öğretmeninin de katkılarıyla kendini geliştirdi. Öğretmeninin desteğiyle böyle bir kitap yazmaya karar verdi. Bizde destek olduk bugünlere kadar geldi. Yaşıtları hikâye kitabı okurken, Elif Ceylin hikâye kitabı çıkarttı. Bu da bizi çok onurlandırdı, gururlandırdı” ifadelerine yer verdi.



“Elif Ceylin bana meydan okudu”


Elif Ceylin’in kitap okuma sayısı olarak kendisini geçtiğini ifade eden Sınıf Öğretmeni Nurdan Atamtürk, “Ceylin 1’nci sınıfta okumaya çok istekliydi. Beni de sürekli kitaplarla gördüğü için kitap okumaya geçtikten sonra beni geçeceğine dair meydan okudu. Kitap okuma sayısı olarak beni geçti. Ben kitap yazacağımı söyleyince Ceylin yine bana meydan okudu ve benden önce kitabını çıkardı. Öğrencimle gurur duyuyorum. Her zaman Hayat Bilgi ve Türkçe derslerinde çok güzel ifadeler kullanmıştır. Ben kendisine inanıyordum, inandığım gibi de oldu. Ceylin her kelimesi kendine ait olarak kitabını çıkardı. Çok düzeltmeye de gerek yoktu. Sonra bunu bir matbaada basıp dağıttık” şeklinde konuştu.



Elif Ceylin’in yazdığı kitabı duyduğunda tasarım ve baskısı için okul idaresi olarak harekete geçen Şehit Ebubekir Ekinci İlkokulu Müdürü Vahdettin Polat ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:


“Bu kitabın basılması için öğretmenimiz bize geldiğinde ve destek olur musunuz dediğinde tabi ki dedik. Küçük yaşta çocuklarımızın yeteneğinin keşfedilmesi onların ileride sağlıklı kariyerinin olması açısından hem de ülkemize hizmet etmesi açısından çok önemli bir faaliyet olduğunu söyledik. Bizde okul idaresi olarak kitabın çıkarılmasında, basılmasında, dağıtımında elimizden gelen bütün destekleri verdik, vermeye de devam edeceğiz. İnşallah daha iyi noktalarda daha iyi kitaplar çıkaracak ve ulusal ve uluslararası ismini duyuracak bir yazar olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa 1. Osmangazi Gençlik Yürüyüşü Haluk Levent’in katılımıyla gerçekleştirildi Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği 1. Osmangazi Gençlik Yürüyüşü, ünlü sanatçı Haluk Levent’in de katılımıyla yapıldı. Başkanlar ve Haluk Levent, vatandaşlarla beraber yürüdü. Osmangazi Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 1. Osmangazi Gençlik Yürüyüşü Fomara Meydanı’ndan başlayarak Osmangazi Meydanı’nda son buldu. Yürüyüşe Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın yanı sıra ünlü şarkıcı Haluk Levent de katıldı. Yüzlerce vatandaşın eşlik ettiği yürüyüş, Osmangazi Meydanı’nda son buldu. Öte yandan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Samsun’a ulaşan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ve arkadaşları Türkiye Cumhuriyeti’nin meşalesini yakmıştır. Onun için onlara minnet borçluyuz. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, şehitlerimize ve gazilerimize minnet borçluyuz. Onları şükranlar anıyoruz” dedi. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ise, “16 Mayıs 1919’da, 105 yıl önce Galata Limanı’ndan demir alan Bandırma vapuru, 105 yıl önce tam bugün Samsun’a ayak bastı. İçerisinde büyük önder Atatürk ve silah arkadaşları vardı. Kimsenin inanmadığı ama onların asla vazgeçmediği bağımsızlık ve özgürlük için başladığı yürüyüşün en son olarak ise 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilan edilmesiyle bugün özgür bir şekilde bugünleri kutluyoruz. Onları anıyoruz. Atatürk ve silah arkadaşlarını yad ediyoruz. 19 Mayıs Osmangazi’de de ilk defa 19.19’da başlayacak olan yürüyüşümüz ile yapacağız. Akşam da konser ile Bursalıları ve Osmangazilileri Haluk Levent ile buluşturacağız. Onlar o gün Bandırma Vapuru ile çıkmasalardı emin olun hiçbirimiz burada olamazdık. Bugünü de Cumhuriyetimize yakışır şekilde kutlayacağız” dedi.
Bursa Bursa Ülkü Ocaklarından 19 Mayıs yürüyüşü Bursa Ülkü Ocakları, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaklaşık bin kişinin katılımıyla yürüyüş düzenlendi. Bursa Ülkü Ocakları tarafından organize edilen19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yürüyüşü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan başlayarak Heykel’de bulunan Mustafa Kemal anıtında yapılan basın açıklamasıyla son buldu. Yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüşte Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Muhittin Saltık, Atatürk anıtına çelenk bırakı. Yürüyüşe Ülkü Ocakları Teşkilat üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş sonrası basın açıklaması yapan Bursa Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Muhittin Saltık, 19 Mayıs’ın sadece tarihi bir olayın başlangıcı olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayarak, "19 Mayıs Türk’ün yeniden küllerinden doğuş günüdür. 19 Mayıs Türk’ün Anadolu’daki Ergenekon’udur. 19 Mayıs Türk gençliğinin parolasıdır. Bu paroladaki, geçmişte yaşanan sıkıntıların, çekilen çilelerin ülke geleceğine sunulan bir aynasıdır. Bu ayna ile Türk milleti, geleceğini, geçmişine bakarak daha sağlam bir şekilde kuracaktır. Aziz Türk milleti, 19 Mayıs’ta mukaddes vatanımızı işgal ve istilaya yeltenenlere yönelik, kudretini ispat eden ve bağımsızlığını, içinde bulunan durum ne kadar ağır olsa da, vazgeçilmez tarihi ve insani bir hak olarak gören büyük irade, Samsun’a ulaşarak ilk ve anlamlı milli hamlesini yapmıştır. 19 Mayıs’ın 1919 ’un bu özel yıl dönümde. Aziz milletimizin ve değerli gençlerimizin bayramını içtenlikle kutluyorum. Bu uğurda mücadele eden Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum” diye konuştu.