SPOR
19 Mayıs 2024 Pazar - 14:55 Bitlis’te 19 Mayıs coşkuyla kutlandı Bitlis’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. İlk olarak 100. Yıl Ortaokulu önünde bir araya gelen gençler ve protokol üyeleri, açılan 250 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla yürüdü. Atatürk heykeline çelenklerin bırakılmasının ardından İsmail Eren Spor Salonu’nda devam eden programda bir konuşma yapan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, 19 Mayıs’ın milletin geleceğine ilişkin yazdığı destansı bir mücadelenin başlangıcı olduğunu belirterek, “19 Mayıs 1919 Samsun’a atılan ilk adım, karanlığı dağıtan aydınlığın, dehşeti kovan ahlakın, yenilgiyi reddeden aklın, ümitsizliği bitiren kalbin, teslimiyeti elinin tersiyle iten cesaretin hayranlıkla yad edilen simgesidir. Esarete karşı bağımsızlığın, teslimiyetçiliğe karşı dik duruşun, dehşete karşı umut ve uyanışın miladı, milletimizin geleceğine ilişkin yazdığı destansı bir mücadelenin başlangıcıdır” dedi. Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış ise “Aziz milletimizin bağımsızlık inancı ve tüm asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919’dur. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, ’Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarih ile birlikte aziz milletimiz, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır” diye konuştu. Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı takımların gösterilerini sergilemesi ve halk oyunlarının ardından devam eden program, hafta çerçevesinde düzenlenen çeşitli sportif faaliyetlerde dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile son buldu. Törene Bitlis Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Eyüp Subaşı, Belediye Başkan Vekili Necmi Menteş, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Malatya’da 19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs 2024 Pazar - 13:31 Malatya’da 19 Mayıs coşkusu Deprem bölgesi Malatya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105’inci yılı coşkuyla kutlandı. Malatya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105’inci yılı kutlamaları İnönü Caddesi Malatya Park AVM önünde gerçekleştirildi. Malatyalıların yoğun katılım sağladığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda bir konuşma yapan Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan, “19 Mayıs Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’da topyekun bir milli mücadele ruhunu ve iradesini harekete geçirmek için İstanbul’dan Bandırma gemisi ile Samsun’a ayak bastığı tarihin adıdır. 19 Mayıs Milli Egemenlik ve Milli İradenin hakimiyet günüdür. 19 Mayıs geleceğimizin teminatı gençliğimize güvenin sembolüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 19 Mayıs 1919‘da Samsun’da tarihe altın harflerle yazılan kurtuluş mücadelemizin başlangıcının 105’inci yıldönümünde, o günkü heyecanı, bugünde aynı şekilde yaşıyoruz. Unutulmamalıdır ki 19 Mayıs sadece bir tarih değil bir milletin dirilişinin ve bir ulusun umutlarının simgesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği ve Cumhurbaşkanımızın da Recep Tayip Erdoğan’ında sürekli gençlerimize hatırlattığı muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedeflerimiz için durmadan, bıkmadan, usanmadan çalışmalıyız. 105 yıl önce bu güzel vatanımız için mücadele ederek şehit ve gazi olan ecdadımıza layık olmalıyız. Ecdadımızın mücadelesinden aldığımız bu ilhamı, geleceğimizi inşa etmede rehber edinmeli ve Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmalıyız. Her alanda yerli ve milli atılımlarla ülkemizi layık olduğu seviyelere çıkaracak motivasyonun kaynağı, milli mücadele ruhumuzdur“ dedi. “Her şeyi gençliğe bırakacağız” Hedeflenenin bilimde, sanatta, sporda ve hayatın her alanında daha güçlü ve daha mutlu bir Türkiye olduğunu kaydeden Kayhan, ”Bu hedefe yürürken en büyük gücümüz ve güvencemiz siz değerli gençlerimizdir. Bu tarihi gün, aynı zamanda, geleceğimizin güvencesi olan sizlerin akıl, duygu, sağduyu ve fedakârlıkla istikbalimize sahip çıkma sorumluluğunu aldığınız gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi biz, her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır, geleceğin ümidi, ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir. Evet, bütün ümidimiz siz kıymetli gençlerimizdedir” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından geçilen kutlama programında öğrenciler ve sporcular tarafından gerçekleştirilen gösteriler büyük beğeni topladı. Kutlama programı mini konser ile son buldu. Törene Vali Ersin Yazıcı, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel , Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, kurum müdürleri ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Trabzonspor, Abdullah Avcı ile adım adım hedeflere
19 Mayıs 2024 Pazar - 13:23 Trabzonspor, Abdullah Avcı ile adım adım hedeflere Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında deplasmanda Başakşehir’i 1-0 mağlup ederek ligi üçüncü sırada bitirmeyi garantileyen Trabzonspor, Teknik Direktör Abdullah Avcı ile adım adım hedeflere gidiyor. Bordo-mavililerin, Avcı ile bir sonraki hedefi ise Beşiktaş’ı kupa finalinde yenerek, Türkiye Kupası’nı müzesine götürmek. Bordo-mavili takım, Teknik Direktör Avcı’nın görevinden ayrılmasının ardından, Orhan Ak, İhsan Derelioğlu ve Nenad Bjelica ile yakalayamadığı başarıyı, Abdullah Avcı’nın 2. kez göreve gelmesiyle birlikte hedeflerine ulaşmayı başladı. Karadeniz ekibi, Abdullah Avcı ile ilk sezonu olan 2020-2021 sezonunda 2.03 puan ortalaması, şampiyon olarak tamamladığı 2021-2022 sezonunda 2.13 puan ortalaması tutturdu. 60 yaşındaki çalıştırıcı görevden ayrıldığı 2022-2023 sezonunda 1.65, bu sezon ise 29 maçta 1.79 puan ortalaması elde etti. Lig 3.’lüğünü garantiledi Teknik Direktörü Nenad Bjelica ile bu sezon ilk 8 haftada 12 puan toplayarak 7. sırada yer alan Karadeniz ekibi, Avcı ile 29 maçta 52 puan toplayarak sezonun bitimine 1 maç kala üçüncülüğü garantiledi. Deneyimli teknik adamın takımın başına geçmesinin ardından Galatasaray ve Fenerbahçe’nin açık ara önde götürdüğü ligde, bitime son 1 hafta kala üçüncülük hedefine ulaştı. Bu sonuçla birlikte Karadeniz ekibi, Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etti. Sıradaki hedef Türkiye Kupası zaferi Bordo-mavili takıma ikinci gelişinin ardından 220 gün geçiren Avcı, ligi üçüncü sırada tamamlamak ve Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanmak olarak hedef belirlediğini aktarmıştı. Trabzonspor, Avcı ile birlikte 6 maçın ardından kupada finale yükseldi. Karadeniz ekibi, dördüncü turdan başladığı kupada Çorum FK’yı ve beşinci turda Manisa FK’yı 3-1’lik skorlarla geçti. Son 16 turunda ise Gençlerbirliği’ni 2-1, çeyrek finalde ise Başakşehir’i 1-0 mağlup etti. Yarı Final ilk maçında sahasında Fatih Karagümrük’ü 3-2, deplasmanda ise 4-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı.
Kaymakamlık kupasında kazanan Selçuk Belediyesi oldu
19 Mayıs 2024 Pazar - 13:21 Kaymakamlık kupasında kazanan Selçuk Belediyesi oldu Selçuk Belediyesi bünyesinde kurulmuş olan Efes Selçuk Salon Sporları Kulübü, ilçe kaymakamlığı tarafından düzenlenen 28. Geleneksel Selçuk Kaymakamlık Turnuvası’nda voleybol kategorisinde şampiyon oldu. Selçuk Belediyesi tarafından iki yıldır düzenlenen basketbol ve voleybol gibi salon sporları kurslarına katılan 328 genç sporcu Selçuk’u başarıyla temsil ediyor. İzmir Yıldız Erkekler Voleybol Ligi’ne katılan Efes Selçuk Belediyesi Voleybol Takımı, kurulduğu ilk yılda Arkas, Altekma ve Altay gibi köklü ekiplerle mücadele ederek adını duyurdu. Ayrıca Efes Selçuk Salon Sporları Kulübü küçük kızlar voleybol takımı, İzmir Küçük Kızlar Voleybol ligi C Grubu maçlarında mücadeleye devam ediyor. “Biz gençlerimize inandık, onlar da bizi gururlandırdı” Kulüp bünyesinde mücadele eden 14 -17 yaş Erkek Voleybol takımı 28. Geleneksel Selçuk Kaymakamlık Turnuvası’nda kendilerinde yaş ve tecrübe olarak daha ileride olan 10 takımla mücadele ederek şampiyon oldu. Turnuvada şampiyon sporcular ile gurur duyduğunu belirten Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Selçuk Belediyesi Salon Sporları Kulübü Voleybol Takımımızı yürekten tebrik ediyoruz. Bu başarı, iki yıl içerisinde çeşitli alanlarda 328 Selçuklu gencimizin ve özverili antrenörlerimizin yoğun çalışmaları ve inançlarının sonucudur. Onca gürültü ve patırtının arasında çok çalışarak ama ondan da önce inanarak bu başarıya ulaştık. Biz gençlerimize inandık, onlar da bizi gururlandırdı. Bu büyük başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Daha nice zaferlere birlikte yürümek dileğiyle" dedi.
Ardahan’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı
19 Mayıs 2024 Pazar - 13:00 Ardahan’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı Ardahan’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, coşkuyla kutlandı. Karagöl Mahallesindeki 80. Yıl Cumhuriyet Stadındaki kutlamalara Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Demir, günün anlam ve önemini beliren konuşmasını gerçekleştirdi. Demir, konuşmasında, ’’Bugün ulusumuzun kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dava ve silah arkadaşlarıyla birlikte yedi düzel düşmanın Türk topraklarına saldırışına masum ve temiz kalpli Anadolu insanının yıllar süren gözyaşına dur demek için çıktığı mukaddes deniz yolculuğunu tamamlayarak Anadolu topraklarına bastığı umutların yeşerdiği gündür. 19 Mayıs kurtuluş meşalesinin yakıldığı gün olarak; genciyle, yaşlısıyla, kadını erkeğiyle vatan müdafaası için tek yürek olabilmeyi başarmış kahraman Türk milletinin yeniden şahlanışının başlangıç günüdür. Tarih boyu esir düşmemiş, mertlikten taviz vermemiş, sadece barış için savaşan kahraman Türk’ün zulme baş kaldırışının ve Anadolu’nun yeniden vatan olma adıdır" dedi. Konuşmanın ardından Ardahan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü jimnastik, judo ve güreş sporcuları bir gösteri gerçekleştirdi. Halk oyunları gösterisinin ardından Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen sportif müsabakalarda dereceye giren sporculara madalyaları verildi.
TÜFAD 19 Mayıs Turnuvası coşku ile tamamlandı
19 Mayıs 2024 Pazar - 12:43 TÜFAD 19 Mayıs Turnuvası coşku ile tamamlandı Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen Dörtlü 19 Mayıs Futbol Turnuvası oldukça renkli görüntülere sahne olurken, turnuva öncesi ve sonrası yaşanan coşku dikkat çekti. TÜFAD Kayseri Eğitim Tesisleri’nde yer alan çim sahada TÜFAD, Milli EğitimMüdürlüğü, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ve Kapalı Kale Taraftar Grubu’nun katılımı ile oynanan maçlar büyük heyecana sahne oldu. Turnuvanın açılış vuruşunu Kayseri Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse yaptı. Oynanan ilk maçlarda TÜFAD takımı Kayseri GazetecilerCemiyetini 8-6, Milli Eğitim ise Kapalı Kale Taraftar Grubu’nu 5-2 mağlup ederek finale yükseldiler. Kapalı Kale ile Kayseri Gazeteciler Cemiyeti üçüncülük dördüncülük maçında karşılaştı. Bu maçı Kapalı Kale 5-2 kazanarak üçüncü oldu. Final maçında TÜFAD güçlü rakibi Milli Eğitim Müdürlüğü’nü 2-1 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Maçlar sonunda katılımcı 4 takıma da kupaları verildi. Kupa töreni sonrasında takımlar dev Türk Bayrağı ile toplu fotoğraf çektirdi. TÜFAD Kayseri Şube Başkanı Ahmet Yıldız, turnuva sonrasında yaptığı açıklamada; "Dört takımın katılımı ile 19 Mayıs FutbolTurnuvası düzenledik. Katılımcı takımlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Böylesine anlamlı bir bayramda böyle bir turnuva yapmaktan dolayı son derece mutluyuz” dedi.