SPOR
10 Nisan 2026 Cuma - 22:44 Sami Uğurlu: "Ligde kalacağımıza inanıyorum" Antalyaspor Teknik Direktörü Sami Uğurlu, düşme hattında puanların birbirine çok yakın olduğunu ve kalan maçlarda iç saha avantajını da kullanarak ligde kalacaklarını inandığını söyledi. Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında Antalyaspor, deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş’a 4-2 mağlup oldu. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Antalyaspor Teknik Direktörü Sami Uğurlu, "Orkun Kökçü büyük oynadı, çok iyi oynadı. Aldığı her topu etkili oldu, savunma arkasına yaptığı koşularda. Beşiktaş’ın savunma zaaflarını kullanmak istedik. 2 gol bulduk. Bu deplasmanda 2 gol buluyorsan puan alman gerekiyor. Beşiktaş baştan sona galibiyeti hak ediyordu. Üretken oyuncuları çok fazla olan bir takım. Çok fazla hata yaptığınızda rakip de buradan faydalandı. Çok zor bir deplasmandı. Puan almaya geldik ama bazen böyle maçlarda kaliten yetmiyor. 5 maçımız var. Düşme hattında puanlar birbirine yakın. Bu maçların 3’ünü kendi sahamızda oynamamız bir avantaj, izleyenler için güzel bir maç oldu" ifadelerini kullandı. "Türkiye’nin en büyük kulüplerinden biri Beşiktaş" İki takım arasında oyuncu kalitesi farkı olduğuna değinen Uğurlu, "Türkiye’nin en büyük kulüplerinden biri Beşiktaş. Taraftar desteği inanılmaz. Orkun gibi ekstra oyuncuları var. Devre arasındaki transferi de bu ligin kaliteli oyunculardan bazıları" şeklinde konuştu. "Ligde kalacağımıza inanıyorum" 47 yaşındaki teknik adam, "Ligde kalacağınızı düşünüyor musunuz?" sorusuna da şu cevabı verdi: "Ligde kalacağımıza inanıyorum. Geldiğimizde devre arası transfer de yapılmadı. İki santrfor ayrıldı. Genelde iyi işler yaptığımızı, mücadele gücü yüksek bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Sadece az hatayla oynamak lazım."
10 Nisan 2026 Cuma - 22:41 Junior Olaitan: "Son maça kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" Beşiktaş’ın Beninli oyuncusu Junior Olaitan, Antalyaspor galibiyeti sonrası yaptığı açıklamada, "Son maça kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi. Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Antalyaspor’u 4-2 mağlup etti. Müsabakanın ardından siyah-beyazlıların 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Junior Olaitan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Derbi müsabakasının ardından ligde yeniden galibiyet aldıkları için mutlu olduklarını dile getiren Olaitan, "Bugün güzel bir performans gösterdik. Derbi maçı kaybetmek çok üzücü ve acı verici. Derbileri kaybetmek her zaman üzücüdür. Türk futbol tarihinde derbilerin önemini de biliyoruz. Ama o maçı geride bıraktık. Ligin sonuna kadar oynayacağımız bütün maçlara odaklanacağız. Uğruna oynamamız ve savaşmamız gereken bir şeyler var. Biz de son maça kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu. Sezonun geri kalanında oynayacakları maçlara odaklandıklarını belirten Beninli orta saha, "Hedefimiz tabii ki de Türkiye Kupası. Ama ligde kalan maçları da oluruna bırakmayacağız. Ligde en azından ikinci olabilmek için kalan tüm maçlarda elimizden gelen en iyi performansı vereceğiz" ifadelerini kullandı. "Orta saha pozisyonuna geri dönmek güzel" Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın vereceği her göreve hazır olduğunu söyleyen Junior Olaian, "Her zaman söylediğim gibi; Beşiktaş çok iyi ve büyük bir kulüp. Bu kulüpte her pozisyonda oynamaya hazır olmanız gerekiyor. Ben de her pozisyona uyum sağlamaya çalışıyorum. Orta sahada oynamayı seviyorum ama hocamız benden kanatta oynamamı isterse de oynarım. Orta saha pozisyonuna geri dönmek güzel fakat galip gelmek daha güzel" şeklinde konuştu.
Türkiye’nin namağlup iki takımından biri Sebat Gençlikspor
04 Şubat 2026 Çarşamba - 13:13 Türkiye’nin namağlup iki takımından biri Sebat Gençlikspor Türkiye profesyonel liglerinde mücadele eden 139 takım arasında sezonu şu ana kadar yenilgisiz sürdüren iki ekipten biri olan Sebat Gençlikspor, TFF 3. Lig’de ortaya koyduğu istikrarlı performansla dikkat çekiyor. Kırmızı-beyazlı ekip, şampiyonluk hedefi doğrultusunda yoluna namağlup devam ederken, Teknik Direktörü Turgay Karslı ile sezon başında ortaya koyduğu planlamanın karşılığını sahada alıyor. Türkiye’nin profesyonel liglerinde yer alan 139 takım içinde Süper Lig temsilcisi Fenerbahçe ile birlikte namağlup unvanını koruyan iki ekipten biri Sebat Gençlikspor oldu. TFF 3. Lig 3. Grup’ta zirvede yer alan Sebat temsilcisi, oynadığı 19 karşılaşmada 14 galibiyet ve 5 beraberlik alarak hanesine 47 puan yazdırdı. Takım bu süreçte 41 gol atarken, kalesinde sadece 14 gol gördü ve +27 averaj yakaladı. Sezon başı planlaması sahaya yansıdı Teknik Direktör Turgay Karslı yönetiminde sezon başında yapılan kadro yapılanması ve oyun planı, ligin ilk bölümünde güçlü bir tablo ortaya koydu. Hem savunma güvenliği hem de hücum etkinliğiyle öne çıkan Sebat Gençlikspor, maçların büyük bölümünde oyun kontrolünü elinde tutan bir görüntü sergiledi. Teknik heyetin disiplinli oyun anlayışı ve takım içi denge, namağlup serinin temel unsurları arasında yer aldı. Hedef 2. Lig vurgusu Sezon başında hedefini TFF 2. Lig olarak belirleyen kırmızı-beyazlı kulüp, ligin kalan bölümünde de aynı ciddiyet ve oyun disiplinini sürdürmeyi amaçlıyor. Yönetim ve teknik kadro, puan kaybı yaşamadan zirve yarışını sürdürmek ve sezon sonunda mutlu sona ulaşmak istediklerini vurguluyor. Hücum ve savunmada dengeli performans Sebat Gençlikspor’un istatistikleri de dengeli performansı ortaya koyuyor. 19 maçta atılan 41 gole karşılık kalesinde sadece 14 gol gören ekip, ligin en az gol yiyen ve en üretken takımları arasında yer alıyor. Savunma hattının istikrarı ve hücum hattının bitiriciliği, namağlup yürüyüşün en önemli yapı taşları olarak öne çıkıyor. Namağlup seri moral veriyor Ligin ilerleyen haftaları öncesinde namağlup unvanını koruması, Sebat Gençlikspor camiasında moral ve özgüveni artırdı. Taraftar desteğini de arkasına alan Karadeniz temsilcisi, kalan haftalarda da aynı kararlılıkla ilerleyerek şampiyonluk hedefini gerçekleştirmek istiyor.
Perunicic ve Ashki’den Kağıtspor’a övgü
04 Şubat 2026 Çarşamba - 11:29 Perunicic ve Ashki’den Kağıtspor’a övgü Türkiye Erkekler Voleybol 1. Ligi’nde mücadele eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor’un yabancı oyuncuları Nemenja Perunicic ve Sina Ashki, kulübün profesyonel yapısına hayran kaldı. Efeler Ligi’ni hedefleyen ikili, Türkiye’deki voleybol atmosferinden etkilendiklerini belirtti. Mavi-beyazlı kulübün sezon başında kadrosuna kattığı Karadağlı smaçör Nemenja Perunicic ile İranlı pasör çaprazı Sina Ashki, kulübün organizasyon yapısı ve Türkiye’deki voleybol atmosferine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Takımın 25 yaşındaki smaçörü Nemenja Perunicic, 12 yıllık voleybol kariyerinde 5. kez yurt dışında forma giydiğini ancak Türkiye’de ilk deneyimini yaşadığını söyledi. Kağıtspor’un organizasyon yapısından etkilendiğini dile getiren Perunicic, "Genel olarak buradaki ortamı çok beğendim. Daha önce oynadığım kulüplerle kıyasladığımda, Kağıtspor’un organizasyon anlamında çok daha iyi bir yapıya sahip olduğunu söyleyebilirim. Destek, planlama ve profesyonellik. Her şey çok iyi" dedi. "Benim ülkemde voleybol bu kadar popüler değil" Perunicic, Türkiye’deki spor kültüründen özellikle etkilendiğini vurgulayarak, "Türkiye büyük bir ülke ve burada spora çok ciddi bir ilgi var. Taraftar desteği çok geniş. İnsanların sporu bu kadar sahiplenmesi beni gerçekten etkiledi. Benim ülkemde voleybol bu kadar popüler değil" diye konuştu. Ashki: "Şimdiye kadar oynadığım en iyi liglerden biri" Sezonun ilk aylarında takıma katılan 22 yaşındaki İranlı pasör çaprazı Sina Ashki ise kısa sürede şehre ve takıma adapte olduğunu kaydetti. Ashki, "Kağıtspor çok iyi bir takım ve bu Türk takımının bir parçası olmaktan çok mutluyum. Antrenmanlar çok güçlü, takım çok motive. Takımdaki arkadaşlık bir harika. Gerçekten çok iyi bir antrenörümüz var" şeklinde konuştu. Sina Ashki, Türk voleybolunun dünya çapındaki konumuna da dikkati çekti. Lig kalitesinin kendisini fazlasıyla etkilediğini söyleyen 22 yaşındaki oyuncu, "Buradaki lig, şimdiye kadar oynadığım en iyi liglerden biri. Antrenör kalitesi çok yüksek. Umarım birkaç yıl daha bu ligde oynamaya devam ederim" ifadelerini kullandı. Türkiye’ye geliş sürecine de değinen Ashki, transferinin Türk antrenörler sayesinde gerçekleştiğini belirterek, "Teknik direktörler aracılığıyla buraya geldim. Yani beni Türk teknik adamlar keşfetti. Voleybol kariyerim için çok büyük hedeflerim var. Bunlardan biri de Türkiye’de oynamaktı. Kağıtspor bana her anlamda destek çıktı" dedi.
TMOK Başkanı Ahmet Gülüm: "Kış sporlarını geliştirmek adına alınan organizasyonlar önemli"
04 Şubat 2026 Çarşamba - 11:24 TMOK Başkanı Ahmet Gülüm: "Kış sporlarını geliştirmek adına alınan organizasyonlar önemli" Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Ahmet Gülüm, "Türkiye’de kış sporlarını geliştirmek adına buraya daha çok büyük çapta organizasyon alıyor olmamızın önemli olduğunu çıkan sonuçlardan biliyoruz. Daha gidecek epey yolumuz var" dedi. 25. Kış Olimpiyat Oyunları, 6-22 Şubat 2026 tarihlerinde İtalya’nın Milano ve Cortina kentlerinde düzenlenecek. Ay-yıldızlılar 2’si kadın, 6’sı erkek toplam 8 sporcuyla mücadele edecek. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Ahmet Gülüm, turnuva öncesi açıklamalarda bulunarak, bilgiler aktardı. Kış Olimpiyat Oyunları’nın önemine dikkat çeken Başkan Gülüm, "Milano Cortina Kış Oyunları bizim uzunca bir dönem yakın coğrafyamızda olan ender kış oyunlarından biri olacak. Bu anlamda Paris Olimpiyat Oyunları’nın ülkemizde oluşturduğu etkiyi hepimiz biliyoruz. Çünkü coğrafi açıdan 2-3 saatlik mesafede olan organizasyon Türk halkına yansıyor ve pozitif değerler olarak katkı sağlıyor. Kış Olimpiyat Oyunları’nın da Milano’da olması, hatta bir sonrakinin Fransız Alplerinde olacak olması kış sporumuzun gelişmesi açısından çok değerli. Bu açıdan Milano’nun Türkiye’de kış oyunlarının biraz daha ilgiyi artıracak organizasyon olacağını medyamızın da saat farkı olmaksızın daha fazla ilgi göstereceğini, rekorlara, organizasyondaki büyük müsabakalara ilgi göstereceğini düşünüyorum. Türkiye’de sporun kış bölümüyle ilgili branşların gelişimi adına çok önemli bir organizasyon olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. "Kış sporlarını geliştirmek adına alınan organizasyonlar önemli" Kış sporlarının Türkiye’de gelişme düzeyinde olduğunu belirten TMOK Başkanı Gülüm, "Burada kesin olan bir şey var; kendi ülkenizde yapmış olduğunuz organizasyonlar bir branşın veya bir sporun gelişmesi adına çok değerli oluyor. Biz Türkiye Olimpiyat Komitesi olarak 2027 Avrupa Oyunları’nın İstanbul’da olmasını çok arzuluyoruz ve İstanbul’da olacak. 26 farklı branşın yapılacağı bu mücadele Los Angeles’a da kota verecek. Aynı şeyi Kış Olimpiyat Oyunları için de düşünüyor ve değerlendiriyor olmamız gerekiyor. 2011 yılında yapmış olduğumuz Üniversite Kış Oyunları ile birçok sporcu kazandık. Bugün Curling takımımız dünya çapında bir takım. Maalesef talihsiz birkaç müsabaka nedeniyle şu anda Kış Oyunları’nda yer alamıyorlar ama Curling Milli Takımımız var Erzurum’dan çıktı. Çünkü Kış Olimpiyat Oyunları Erzurum’da yapılmıştı. Biz de kış sporlarını geliştirmek adına buraya daha çok büyük çapta organizasyon alıyor olmamızın önemli olduğunu çıkan sonuçlardan biliyoruz. Daha gidecek epey yolumuz var" diye konuştu. "Sporcularımıza desteklerimiz devam ediyor" Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin sporun geliştirilmesi adına çalışmalar yapıldığını sözlerine ekleyen Başkan Gülüm, "Biz TMOK olarak olimpiyatlara sporcuların katılımı sırasında onların kendilerini iyi hissedecekleri ortamları oluşturmaya ve onlara yol göstermeye, yön vermeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızı federasyonla birlikte yürütüyoruz. Aynı durum Los Angeles Yaz Olimpiyat Oyunları için de sürüyor. Çeşitli sporcularımıza katkı ve desteklerimiz devam ediyor. TMOK hedefleri açısından, Türkiye’de sporun geliştirilmesi ve mevcut performans sporunda, güçlü sporcuların performanslarını daha yüksek yapabilmesi konusunda federasyonlarla işbirliği içerisinde çalışan bir kurum. Biz de bu çalışmalarımızı yürütmeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu. "Sporcularımız var olan rekorlarını tazeleyeceğine inanıyorum" TMOK Başkanı Ahmet Gülüm, Kış Olimpiyat Oyunları’nda 8 kişilik bir kafile ile yer alacaklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Kayaklı atlama, sürat pateni, alp disiplini, kayaklı koşu gibi branşlarımız var. O branşlarda yer alan sporcularımız; Team Türkiye burada böyle bir kadro olarak gidecek. Madalya konusu çok zorlu. Sporcularımız biliyorum ki mücadelelerini her zaman en üstte, bir öncekinden bir sonrakine çıkabilmek, var olan rekorlarını tazelemek adına yapıyorlar. Ben o mücadelelerini sürdüreceklerini düşünüyor ve inanıyorum."
Eski boksör babanın minik sporcu çocukları karatede Türkiye zirvesine çıktı
04 Şubat 2026 Çarşamba - 10:46 Eski boksör babanın minik sporcu çocukları karatede Türkiye zirvesine çıktı Türkiye Karate Federasyonu tarafından ilk kez düzenlenen Yıldızlar Ligi müsabakalarında yeşil-mavi grupta mücadele eden 8 ve 9 yaşındaki Mehmet ve Meriç Ünal kardeşler, katıldıkları üç etapta da altın madalya kazanarak Türkiye birincisi oldu. Çocuklarının başarılarıyla gurur duyduğunu belirten, eski boksör baba Murat Ünal ise çocuklarını spora yönlendirmeyi özellikle tercih ettiğini söyleyerek, "Bana hayatımın en güzel günlerini yaşatıyorlar. Her günümü bir şampiyon babası olarak kutluyorum. İnşallah ileride dünya şampiyonluğu, olimpiyat şampiyonluğu gibi büyük başarılara da imza atacaklar" dedi. Türkiye Karate Federasyonu tarafından ilk kez organize edilen Yıldızlar Ligi müsabakalarında yeşil-mavi grupta yarışan Mehmet ve Meriç Ünal kardeşler, Denizli’de düzenlenen 1. etap, Manisa’da gerçekleştirilen 2. etap ve Türkiye finalinde rakiplerini geride bırakarak üç yarışmada da altın madalya kazandı. Üç etap sonunda da kürsünün zirvesinde yer alan Ünal kardeşler, bu sonuçlarla Yıldızlar Ligi’nde Türkiye şampiyonu olmayı başardı. Genç yaşlarına rağmen elde ettikleri başarıyla dikkat çeken sporcular, karate camiasında takdir topladı. Kadir Karakaş: "Bu başarı arkadan gelen çocuklara da örnek oldu" Karate antrenörü Kadir Karakaş, Mehmet ve Meriç kardeşlerin yaklaşık 1.5 yıl önce spor salonuna geldiklerini belirterek, "İlk olarak hareket eğitimiyle başladık. Koordinasyon, denge ve kuvvet çalışmaları yaptık. Daha sonra karate antrenmanlarına geçtik. Zamanla gelişimlerini gördükten sonra müsabakalara katılmalarını istedik, onlar da kabul etti. Türkiye Karate Federasyonu tarafından ilk kez düzenlenen Yıldızlar Ligi müsabakalarında yeşil-mavi grupta yarıştılar. Denizli’de yapılan 1. etap, Manisa’daki 2. etap ve Türkiye finalinde altın madalya kazanarak Türkiye şampiyonu oldular. Sporcularımızın bu gelişimi bizleri son derece mutlu etti. En önemlisi, bu başarıları arkadan gelen çocuklara da örnek oldu. Bu yönüyle hem sporcularımız hem de bizler için çok gurur verici bir sonuç elde edildi" dedi. Meriç Ünal: "Dünya şampiyonu olup ülkemi temsil etmek istiyorum" 8 yaşındaki Meriç Ünal ise karateye 1.5 yıl önce başladığını ifade ederek, "Eski sporcu olan babamın beni buraya yazdırmasıyla karateye başladım. Türkiye şampiyonasında 3 altın madalya kazanarak 3 kez Türkiye şampiyonu oldum. Herkes beni tebrik etti, güzel sözler söyledi, bu beni çok mutlu etti. Türkiye Şampiyonası’na tekrar gitmek, Balkan Şampiyonası’nda yarışmak istiyorum. En büyük hayalim ise dünya şampiyonu olarak ülkemi temsil etmek" diye konuştu. Mehmet Ünal: "Spor yapmak anlatılmaz, yaşanır" 9 yaşındaki Mehmet Ünal da karateye başladığı günden bu yana çok çalıştığını dile getirerek, "Babam beni buraya yazdırdığında çok sevindim. Başladıktan sonra çok çalıştım, çok emek verdim. Katıldığım Türkiye Şampiyonası’nda 2 altın ve 1 gümüş madalya kazandım. Akrabalarım beni tebrik etti, ben de çok mutlu oldum. Bu duygu kelimelerle anlatılamaz, spor yapmak ve yaşamak gerekir. Hedefim dünya şampiyonu, Avrupa ve Balkan şampiyonu olmak. Bu sporu yapmak isteyen kardeşlerim çok çalışsın, istekli olsun ve asla vazgeçmesin" cümlelerine yer verdi. Murat Ünal: "Aile desteği olmadan bu başarılar mümkün değil" Eski boksör olan baba Murat Ünal ise çocuklarını spora yönlendirmeyi özellikle tercih ettiğini aktararak, "Çocuklarım yaklaşık 1.5 yıldır antrenörümüz Kadir Karakaş eşliğinde yoğun bir eğitim sürecinden geçti. Katıldıkları ilk üç müsabakada altın madalya alarak aynı dönemde, aynı seviyede Türkiye şampiyonu oldular. Biri 8, diğeri 9 yaşında olan çocuklarımla gurur duyuyorum. Bir baba olarak onların ilk şampiyonluğunda yaşadığım mutluluk tarif edilemez. Bana en güzel günleri mi yaşatıyorlar. Her günümü bir şampiyon babası olarak kutluyorum. İnşallah ileride dünya şampiyonluğu, olimpiyat şampiyonluğu gibi büyük başarılara da imza atacaklar. Aile desteği bu süreçte çok önemli. Biz her gün ortalama 4 saat antrenman yapıyoruz. Antrenörümüz çocuklara büyük bir ilgi ve özveriyle yaklaşıyor. Tüm ailelerin çocuklarını spora yönlendirmesi ve desteklemesi gerektiğine inanıyorum. Böylece çocuklarımız ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil edebilir" ifadelerini kullandı.