SPOR
29 Nisan 2026 Çarşamba - 23:25 Erzurumspor FK şampiyonluk kupasını aldı Trendyol 1. Lig’de bitime iki hafta kala Süper Lig’e yükselmeyi garantileyen Erzurumspor FK, şampiyonluk kupasını aldı. Erzurum Miting ve Etkinlik Alanı’nda düzenlenen kutlamada binlerce taraftar takımlarını yalnız bırakmadı. Mavi-beyazlı futbolcular, teknik heyet ve kulüp yöneticileri, kent merkezindeki turun ardından kutlama alanına üstü açık otobüsle taraftarların yoğun sevgi seli eşliğinde geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende; Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları mehteran ve zeybek ekibi ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi bar ekibinin gösterileri büyük alkış topladı. Alanı dolduran binlerce mavi-beyazlı taraftar, "Bir dadaş gibi" ve "Nesilden nesile büyüyor sevdan" pankartlarıyla şampiyonluk coşkusunu zirveye taşıdı. Kutlama töreninde konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz, Erzurum temsilcisinin özellikle ligin ikinci yarısındaki çıkışına dikkat çekerek, "Gösterilen başarılı performans ile şampiyonluğu anasının ak sütü gibi hak eden sizleri, takımınızı, malzemecisinden yönetimine kadar özellikle Ahmet Dal Başkanımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bu şampiyonlukta emeği geçen, Türk futboluna destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu gardaştan da Dadaşlara selam olsun" dedi. Erzurumspor FK Onursal Başkanı Mehmet Sekmen ise konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Bugün burada sadece bir şampiyonluğu veya kupayı değil; bir şehrin, bir idealin özünü kutluyoruz. Biz yılmadık. Biliyoruz ki bu şehrin ruhunda birlik, heyecan ve başarı var. Hep beraber bu şehri tekrar ayağa kaldıracağız. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ruh ve azim bu şehirde var ve biz bu ideali yeniden ayağa kaldırmak zorundayız" ifadelerini kullandı. Erzurumspor Kulüp Başkanı Ahmet Dal da başarının büyük bir sabır ve emeğin ürünü olduğunu vurgulayarak, "Zor zamanlardan geçtik, eleştirildik ama bu sevdaya hizmet etmekten hiç vazgeçmedik. Bu arma pes etmeyi bilmez, bu şehir diz çökmez. Bugün geldiğimiz nokta asla tesadüf değil. Bu başarı hepimizin ve bu daha başlangıç. Erzurumspor’umuzu layık olduğu yerlere taşımak için aynı inançla çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Protokol konuşmalarının ardından sahneye tek tek davet edilen teknik heyet ve futbolculara madalyaları takdim edildi ve şampiyonluk kupası gökyüzüne yükseldi. Futbolcular coşkusuna aileleri ve taraftarlar da katıldı. Havai fişek gösterileriyle görsel bir şölene dönüşen şampiyonluk kutlamaları, Merve Özbey’in verdiği konserle son buldu.
29 Nisan 2026 Çarşamba - 21:16 Pro-Am’de Noyan 1 takımı zirvede Turkish Airlines Open öncesi düzenlenen ikinci Pro-Am’de Paul Waring ve Tom McKibbin’in oynadığı Noyan 1 takımı şampiyon oldu. DP Dünya Turu Asya Serisi’ndeki Turkish Airlines Open, yarın start alacak. 2 milyon 750 bin dolar toplam ödüllü turnuvada dört Türk oyuncu da sahaya çıkacak. DP Dünya Turu takvimindeki Turkish Airlines Open öncesi düzenlenen ikinci Pro-Am turnuvası golfün yıldızları ile amatör Türk oyuncuları buluşturdu. Organizasyonda biri profesyonel, üç amatör oyuncudan oluşan 24 takım mücadele etti. 2018 Britanya Açık şampiyonu ve Avrupa Ryder Cup ikinci kaptanı Francesco Molinari, 2024 Abu Dabi Açık şampiyonu Paul Waring, son şampiyon Martin Couvra ve Ryder Cup Avrupa takımı oyuncularından Rafa Cabrera Bello da Pro-Am’e katılarak Türk oyuncularla deneyimlerini paylaştı. Dışişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Regnum Carya Onursal Başkanı Fikret Öztürk, Turkish Airlines Pazarlama Başkanı Ömer Faruk Sönmez, Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Akçakayalıoğlu, Anıl Tetik, Mehmet Evyap ve Yasin Akkanat ile TGF Genel Sekreteri İhsan Gencay Asan, THY Pazarlama Başkanı Ömer Faruk Sönmez, KKTC Golf Federasyonu Başkanı Soner Yetkili, Ataşehir Golf Kulübü Başkanı Murat Karaduman, Cullinan Golf Kulübü Başkanı Mehmet Aygün, Regnum Bodrum Golf Kulübü Başkanı Serdar Dağıstan da organizasyonda mücadele etti. Şampiyonluk yine Noyan takımının Turkish Airlines Open’ın ikinci Pro-Am gününde yine bir Noyan takımı birinci oldu. DP Dünya Turu yıldızları Paul Waring ve Tom McKibbin ile birlikte oynayan, Onur Tekcan, Ercan Çek ve Ali Kuş’tan oluşan Noyan 1 takımı toplamda -32 ile birinci oldu. Eugenio Chacarra ve Romain Langasque’nun yer aldığı Murat Erdoğan, Mehmet Saraçoğlu ve Serdar Dağıstan’dan kurulu Regnum Bodrum takımı da toplamda -30 ile turnuvayı ikinci sırada tamamladı. Turnuvada üçüncülüğü ise THY 6 takımı elde etti. Jorge Campillo ve Dylan Naidoo ile oynayan, turnuvayı -28 ile bitiren ekipte Yavuz Küçük, Birand Kaya ve Louis Jean oynadı. Pro-Am’in ikinci gününde erkekler Nearest to the Pin kupasını Serdar Dağıstan aldı. Erkeklerde Timothy Sudman, kadınlarda ise milli oyuncu Deniz Sapmaz longest drive ödüllerinin sahibi oldu.
Kocaelispor’a destek için Arjantin’den kilometrelerce yol kat etti
02 Şubat 2026 Pazartesi - 19:37 Kocaelispor’a destek için Arjantin’den kilometrelerce yol kat etti Fenerbahçe maçı öncesinde Kocaelispor’a destek vermek için Arjantin’den ailesi ile birlikte gelen Nueva Chicago taraftarı Ruben Aristimino, "Kocaelispor’a aşık oldum. Şampiyon Kocaelispor" dedi. Trendyol Süper Lig’in 20. haftasında Kocaelispor ile Fenerbahçe karşılaşması öncesinde yeşil-siyah tribünlerde anlamlı buluşma yaşandı. Arjantin’de yeşil-siyah renklere sahip Nueva Chicago takımının taraftarı olan ve bu renk kardeşliği sayesinde Kocaelispor’a gönül veren Ruben Aristimino, binlerce kilometre uzaklıktan ailesi ile birlikte Kocaeli’ye gelerek yeşil-siyahlılara destek verdi. Tribünlerde yerini alan Ruben Aristimino, Kocaelispor taraftarları tarafından ilgiyle karşılandı. "Şampiyon Kocaelispor" Ailesi ile birlikte maçı izlemek ve destek için kilometrelerce yol kat eden Ruben Aristimino, "Kocaelispor’a olan sevgim 2014 yılında doğdu. Pandemi döneminde ise bu sevgi büyüdü ve ardından karşılıklı etkileşim başladı. Bu bir moda değil, bu bir kardeşlik. Kocaelispor ve Nueva Chicago kardeştir. Bu kardeşlik, Kocaelispor şampiyon olduğunda ve Körfez aydınlandığında doğdu. İşte o an Kocaelispor’a aşık oldum. Sosyal medya üzerinden buradan arkadaşlarla konuşmaya başladım ve bana bir kardeş gibi hissettirdiler. Bugün diyorum ki, önceki hayatımda Türk’tüm. Sevgi pazarlık konusu değildir. Bir buçuk yıl içinde üçüncü kez buradayız. Şampiyon Kocaelispor" dedi. Aristimino’nun kızı Melina Donatella ise, "Babamla destek vermeye geldik. Futbol sevgisi babamdan geliyor. Babam bize Kocaelispor tutkusunu da aşıladı. 4 yaşındaki kızımla bu büyük deneyimin tadını çıkarmaya geldik" diye konuştu.
Kayserispor’da olağanüstü genel kurul kararı alındı
02 Şubat 2026 Pazartesi - 16:48 Kayserispor’da olağanüstü genel kurul kararı alındı Kayserispor Kulübü Başkanı Nurettin Açıkalın, olağanüstü genel kurul kararı alındığını açıkladı. Sarı-kırmızılıların sosyal medya hesabından Başkan Nurettin Açıkalın imzasıyla paylaşılan mesajda, "Göreve geldiğimiz günden bu yana, kulübümüzün mali ve sportif istikrarını sağlama şiarıyla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz. Göreve devraldığımız süreçte; kalıcı yaptırım niteliğinde transfer yasağı bulunan, FIFA nezdinde ciddi dosya yükü altında bulunan kulübümüzün ayaklarını yapısal olarak sağlam bir zemine oturtmak adına önemli ve kapsamlı adımlar attık. Tüm çalışmalarımız iyi niyet çerçevesinde, kurumsal hedefler doğrultusunda ve planlı bir şekilde yürütülmüştür. Bu süreçte mali ve idari yapılanmayı güçlendirirken, sportif alanda da mücadelemizi kesintisiz olarak sürdürdük. Teknik direktörlerimiz ve sportif direktörümüzün belirlediği hedefler doğrultusunda istenen imkanların oluşmasını sağladık. Sportif planlama ile hareket anlayışının bir neticesi olarak değer üreten ve satışlar ile gelir elde edilen bir sistem kurulmuştur. Bu doğrultuda; tüketen değil, üreten bir kulüp olma vizyonumuzu ortaya koymuş bulunmaktayız. Kulübümüzün kendi öz kaynakları ile finansal anlamda güçlenerek istikrarlı bir yapıya kavuşması bizler için çok önemli bir husus olmuştur. Bu nedenle altyapımız ve futbolcu kaynağımız finansal gücümüz açısından sürdürülebilir bir kaynak olarak değerlendirilmiştir. Tüm bu faaliyetler, idari bir planlama çerçevesinde ve kurumsal bir anlayışla yürütülmüştür. Yönetim olarak temel inancımız; başarının da başarısızlığın da şahıslara değil, kulübün tüm paydaşlarına ait olduğudur. Bu anlayış doğrultusunda; şehrimizin ortak aklını devreye sokmak, kulübümüze yeni bir heyecan ve taze bir kan kazandırmak amacıyla seçimli olağanüstü genel kurul düzenleme kararı almış bulunuyoruz. Olağanüstü genel kurulumuza ilişkin detaylar, önümüzdeki süreçte kamuoyu ile paylaşılacaktır. Kayseri şehrini ve kıymetli hemşerilerimizi; olağanüstü genel kurulumuza katkı sunmaya, Kayserispor’umuzun geleceğinde söz ve inisiyatif sahibi olmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.
Bulgaristan Şampiyonu Kır Voleybol Takımı Edirne’de
02 Şubat 2026 Pazartesi - 15:41 Bulgaristan Şampiyonu Kır Voleybol Takımı Edirne’de Bulgaristan’ın Kırcaali iline bağlı Kirkovo (Kızılağaç) kasabasından 14-16 yaş grubundaki VK Kirkovo 15 Kız Voleybol Takımı, dostluk karşılaşmaları için Edirne’ye geldi. İki gün boyunca Edirneli takımlarla antrenman ve hazırlık maçları yapan Bulgaristan temsilcisi, sergilediği performansla beğeni topladı. Cumartesi günü Avrupa Yıldızları Spor Kulübü ile 4 set üzerinden oynanan karşılaşmayı 3-1 kazanan VK Kirkovo 15, pazar günü ise Edirne’nin köklü kulüplerinden Maden Spor Kız Voleybol Takımı ile karşı karşıya geldi. Konuk ekip bu mücadeleden de 3-0’lık galibiyetle ayrıldı. Karşılaşmaların ardından her iki kulübün sporcuları, dostluk müsabakalarından duydukları memnuniyeti dile getirerek sporun dostluk ve barışın güçlenmesindeki rolüne vurgu yaptı. Pazar günü oynanan maçın ardından Maden Spor Kulübü sporcuları, antrenörleri ve velileri, konuk ekibe günün anısına hediyeler takdim etti. VK Kirkovo 15 Spor Kulübü de Maden Spor oyuncularına çeşitli hediyelerin yanı sıra 2026 yılı takvimini armağan etti. Müsabakaları Kirkovo Belediye Başkanı Şinasi Süleyman ile Edirne İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Murat Ulaştır’ın yanı sıra sporcu velileri de takip etti. Maç sonrası konuşan Maden Spor takım kaptanı Defne Uymur, karşılaşmanın kendileri için önemli bir deneyim olduğunu belirterek, "Güzel bir maçtı, en azından deneyim kazandık. Spor sınırları kaldırıyor; arkadaşlık ve dostluk bağlarını güçlendiriyor" dedi. Konuk ekip sporcuları, pazar günü maçların ardından Edirne Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan’ın ev sahipliğinde verilen öğle yemeğine katıldı. Programa Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Çerkez de katılarak sporculara başarılar diledi. VK Kirkovo 15 Kız Voleybol Takımı, pazartesi günü şehirden ayrılmadan önce Edirne Valisi Yunus Sezer’i makamında ziyaret etti. Şükrüpaşa Toplantı Salonu’nda sporcu ve beraberindeki heyeti kabul eden Vali Sezer, Edirne’yi her zaman kendi şehirleri gibi görmelerini istedi. Ziyarette, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri ile yaz aylarında düzenlenen Balkan ülkeleri gençlik kamplarına davet eden Sezer, gençlerin bir araya gelmesinin kalıcı dostluklar oluşturduğunu vurguladı. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimi ve hediye takdimiyle sona erdi. Edirne’de üç gün boyunca misafir edilen Kirkovo Spor Kulübü yetkilileri, organizasyona destek veren ve konaklamalarını sağlayan Edirne İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Edirne Belediyesi’ne teşekkür etti.