SPOR
Murat Nehri’nde kano heyecanı sona erdi:400 sporcu kıyasıya yarıştı 10 Mayıs 2026 Pazar - 18:41:11 Bingöl’ün Genç ilçesinde Murat Nehri üzerinde düzenlenen kano yarışları, slalom müsabakalarının ardından tamamlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Genç Kaymakamlığı ve Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde 8 Mayıs’ta başlayan organizasyona 10 ilden yaklaşık 400 sporcu katıldı. Toplam 77 takımın mücadele ettiği yarışmalarda sporcular, zorlu parkurda derece elde edebilmek için yoğun çaba sarf etti. Murat Nehri’nde gerçekleştirilen yarışlarda sporcuların performansı izleyenlerden büyük alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmalar sonunda karma kategoride Rize Güneysu Spor Lisesi birinci oldu. Rize Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Giresun Espiye Şehit Cengiz Sarıbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü olurken, Bingöl Şehit Mehmet Koçdağı Anadolu Lisesi dördüncü sırada yer aldı. Erkekler kategorisinde Rize Güneysu Spor Lisesi birinciliği elde ederken, Tunceli Spor Lisesi ikinci, Rize Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Bingöl Şehit Mehmet Koçdağı Anadolu Lisesi ise dördüncü sırada yer aldı. Kızlar kategorisinde ise Giresun Espiye Şehit Cengiz Sarıbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Rize Güneysu Spor Lisesi ikinci, Tunceli Spor Lisesi üçüncü ve Düzce Cumayeri Çok Programlı Anadolu Lisesi dördüncü oldu. Millet Bahçesi’nde düzenlenen törende dereceye giren takımlara kupaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
2026 NBA All-Star’da Yükselen Yıldızlar’ın kadroları belli oldu
28 Ocak 2026 Çarşamba - 10:16 2026 NBA All-Star’da Yükselen Yıldızlar’ın kadroları belli oldu 2026 NBA All-Star kapsamında oynanacak Yükselen Yıldızlar maçlarının kadroları açıklandı. NBA’de 2026 All-Star organizasyonu, Los Angeles Clippers’ın evi Intuit Dome’da düzenlenecek. Bu kapsamda 14 Şubat Cumartesi günü oynanacak Yükselen Yıldızlar maçlarının kadroları da belli oldu. 4 takımın mücadele edeceği maçlarda 10’u çaylak, 11’i ikinci sezonunu geçiren ve 7’si de NBA Gelişim Ligi’nden olmak üzere 28 basketbolcu yer alacak. Çaylak ve ikinci sezonunu oynayan 21 basketbolcu, eski basketbolcular Carmelo Anthony, Tracy McGrady ve Vince Carter’ın başantrenörlüğünü yapacağı takımlara 7’şerli olarak draft edildi ve kadrolar netleşti. Austin Rivers ise Gelişim Ligi’nden oluşan takımın başında olacak. Yarı final maçlarında 40 sayıya ulaşan takımlar, finale yükselecek. Finalde ise 25 sayıya ulaşan ekip, Yükselen Yıldızlar organizasyonunu kazanacak. 2026 NBA All-Star Yükselen Yıldızlar’da takımlar şöyle: Carmelo Takımı Cooper Flagg (Dallas Mavericks), Reed Sheppard (Houston Rockets), Stephon Castle (San Antonio Spurs), Dylan Harper (San Antonio Spurs), Jeremiah Fears (New Orleans Pelicans), Donovan Clingan (Portland Trail Blazers), Collin Murray-Boyles (Toronto Raptors), T-Mac Takımı Kon Knueppel (Charlotte Hornets), Kel’el Ware (Miami Heat), Tre Johnson (Washington Wizards), Alex Sarr (Washington Wizards), Ajay Mitchell (Oklahoma City Thunder), Jaylon Tyson (Cleveland Cavaliers), Cam Spencer (Memphis Grizzlies) Vince Takımı VJ Edgecombe (Philadelphia 76ers), Derik Queen (New Orleans Pelicans), Kyshawn George (Washington Wizards), Matas Buzelis (Chicago Bulls), Egor Dmin (Brooklyn Nets), Cedric Coward (Memphis Grizzlies), Jaylen Wells (Memphis Grizzlies) Austin Takımı Sean East II (Salt Lake City Stars), Ron Harper Jr. (Maine Celtics), David Jones Garcia (Austin Spurs), Yanic Konan Niederhauser (San Diego Clippers), Alijah Martin (Raptors 905), Tristen Newton (Rio Grande Valley Vipers), Yang Hansen (Rip City Remix)
Karşıyaka’da Başkan Cicibaş’ın istifası kabul edilmedi
28 Ocak 2026 Çarşamba - 10:15 Karşıyaka’da Başkan Cicibaş’ın istifası kabul edilmedi Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Aygün Cicibaş, kendisine verilen sözlerin tutulmadığını ve bu nedenle kulübe yeterince fayda sağlayamayacağını düşünerek görevi bırakma kararı aldı. Ancak bu karar yönetim kurulu tarafından oy birliğiyle kabul edilmediği için Cicibaş görevine devam edecek. Karşıyaka Spor Kulübü’nde hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Futbolda ve basketbolda arka arkaya alınan başarısız sonuçların ardından Başkan Aygün Cicibaş istifa etme kararı aldı. Ancak bu karar yönetim kurulu tarafından oy birliğiyle kabul edilmedi. Durum böyle olunca Cicibaş’ın görevini sürdürmeye devam edeceği ifade edildi. Yeşil-kırmızılı kulüpte konuyla ilgili resmi sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama şöyle: "Kulüp başkanımızın, yaşanan yoğun süreçler ve değerlendirmeler kapsamında istifasını yönetim kuruluna sunduğu doğrudur. Ancak yapılan yönetim kurulu toplantısında, kulübümüzün mevcut durumu, devam eden sportif ve idari süreçler göz önünde bulundurularak istifanın kabul edilmemesine oy birliğiyle karar verilmiştir. Yönetim kurulumuz, kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda Başkanımızla birlikte önümüzdeki haftalar da süreçte yeniden değerlendirme yapmak üzere görüş birliğine varmış, başkanımız da bu talep doğrultusunda görevine devam etmeyi kabul etmiştir. Kulübümüzün istikrarı ve geleceği adına çalışmalarımız aynı kararlılıkla sürmektedir. Kamuoyunun yalnızca kulübümüzün resmi kanallarından yapılacak açıklamalara itibar etmesini rica ederiz."
Adem Bona’dan, Milwaukee karşısında 6 sayı, 8 ribaund
28 Ocak 2026 Çarşamba - 09:38 Adem Bona’dan, Milwaukee karşısında 6 sayı, 8 ribaund NBA’de Philadelphia 76ers’ın evinde Milwaukee Bucks’ı 139-122 mağlup ettiği maçta milli basketbolcu Adem Bona 6 sayı, 8 ribaund ve 2 blokla oynadı. NBA’de normal sezon heyecanı 7 karşılaşmayla devam etti. Philadelphia 76ers, konuk ettiği Milwaukee Bucks’ı 139-122’lik skorla mağlup etti. Ligde 25. galibiyetini kazanan Philadelphia’da milli basketbolcu Adem Bona, 17 dakika kaldığı parkede 6 sayı, 8 ribaund ve 2 blokla oynarken; Paul George 32 sayı, Joel Embiid de 29 sayıyla katkı verdi. Bu sezonki 27. yenilgisini alan Milwaukee’de ise Myles Turner 31 sayı, Ryan Rollins de 24 sayıyla müsabakayı tamamladı. Oklahoma City Thunder evinde kazandı Batı Konferansı lideri Oklahoma City Thunder, Paycom Center’da mücadele ettiği New Orleans Pelicans’ı 104-95’lik skorla yenerek 38. galibiyetini kazandı. Oklahoma’da Shai Gilgeous-Alexander 29 sayıyla oynarken, Chet Holmgren de 20 sayı, 14 ribaund ile double-double yaptı. Ligdeki 37. yenilgisini alan New Orleans’ta ise Zion Williamson 21 sayı, Saddiq Bey de 16 sayı kaydetti. NBA’de günün toplu sonuçları şöyle: Washington Wizards: 115 - Portland Trail Blazers: 111 New York Knicks: 103 - Sacramento Kings: 87 Philadelphia 76ers: 139 - Milwaukee Bucks: 122 Oklahoma City Thunder: 104 - New Orleans Pelicans: 95 Phoenix Suns: 106 - Brooklyn Nets: 102 Denver Nuggets: 107 - Detroit Pistons: 109 Utah Jazz: 103 - Los Angeles Clippers: 115
İlkay Gündoğan: "Kendimize güveniyoruz"
27 Ocak 2026 Salı - 23:58 İlkay Gündoğan: "Kendimize güveniyoruz" Galatasaraylı futbolcu İlkay Gündoğan, Manchester City ile oynayacakları mücadeleye dair, "Bizi zor bir maç bekliyor. Kazanmak çok zor. Ama biz kendimize güveniyoruz, inanıyoruz ve iyi hazırlandık" dedi. UEFA Şampiyonlar Ligi 8. ve son hafta karşılaşmasında Galatasaray, yarın TSİ 23.00’te deplasmanda İngiliz ekibi Manchester City ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılılarda İlkay Gündoğan, Teknik Direktör Okan Buruk ile birlikte basın toplantısında soruları yanıtladı. Manchester ekibinin çok kaliteli bir ekip olduğuna vurgu yapan İlkay, "Manchester City ve Pep Guardiola hakkında çok fazla bir şey söylemeye gerek yok. Herkes bu takımın nasıl oynadığını, Pep’in nasıl bir teknik direktör olduğunu biliyor. Bireysel kalitesi çok yüksek bir takım. Pep detaylara çok önem veren, oyunun kontrolünü isteyen bir teknik direktör" ifadelerini kullandı. "Kendimize güveniyoruz" Manchester City’ye karşı oynamanın zor olduğunu da belirten deneyimli oyuncu, "Bizi zor bir maç bekliyor. Şampiyonlar Ligi’nde, özellikle burada Manchester City’ye karşı oynamak ve kazanmak çok zor. Ama biz kendimize güveniyoruz, inanıyoruz ve iyi hazırlandık. Umarım iyi bir performansla buradan iyi bir skorla döneriz" değerlendirmesinde bulundu. "Uzun bir seri yakalayabileceklerini düşünüyorum" İngiliz ekibiyle ilgili düşüncelerini aktaran İlkay Gündoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Hala bu kulübün, bu teknik direktörün takımının bir taraftarıyım. Mümkün olduğunca çok maçlarını izlemeye çalıştım. Yani oynamasalar bile, bu benim için hiçbir şeyi değiştirmez. Bu yüzden onlara ve teknik ekibe açıkça en iyisinden başka bir şey dilemiyorum. Onların Arsenal’i yenebilecek güçte olduğuna hala inanıyorum; bence yoldalar ama henüz çok yakın değiller. Sonuçta hepimiz biliyoruz ki bana göre asıl takım City ve bir ivme yakalayacaklar. Uzun bir seri yakalayabileceklerini düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla yenilgisizler. Onlara inanıyorum, o teknik direktöre ve takıma inanıyorum. Hepsine ders niteliğinde bir süreç ve en iyisinin de en iyisini diliyorum." "Galatasaray’a olan sevgim bambaşka" Galatasaray’ın yeri kalbinde her zaman çok özel olduğunu söyleyen 35 yaşındaki futbolcu, "Çocukluğumdan beri bu takımı takip ettim, hocamı izledim. Galatasaray’a olan sevgim bambaşka. Burada olmak ve bu kulüple Şampiyonlar Ligi’nde böyle bir maça çıkmak benim için büyük bir gurur. Takım arkadaşlarımla birlikte yarın elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu kulüp, bu takım ve bu taraftar için mücadele edeceğiz. İnşallah iyi bir skorla turu geçeriz. Sonrasında yolumuz nereye giderse gitsin, her maça kazanmak için çıkacağız" diyerek sözlerini tamamladı.