SPOR
Basketbolda Türkiye Kupası’nda mücadele edecek takımlar belli oldu
13 Ocak 2026 Salı - 15:15 Basketbolda Türkiye Kupası’nda mücadele edecek takımlar belli oldu Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 15. hafta müsabakalarıyla ilk devre tamamlanırken, Türkiye Kupası’nda yer alacak takımlar belli oldu. Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmalar sonucunda, ilk 8 sırada yer alan; Fenerbahçe, Beşiktaş, Bahçeşehir Koleji, Türk Telekom, Trabzonspor, A. Efes, Erokspor ve Tofaş Türkiye Kupası’nda mücadele etme hakkını elde etti. Formata göre ligin ilk yarısını ilk 4’te tamamlayan ekipler (Fenerbahçe, Beşiktaş, Bahçeşehir Koleji ve Türk Telekom) ile ikinci 4’te bulunan takımlar (Trabzonspor, A. Efes, Erokspor ve Tofaş) 2 torbaya ayrılacak. Kura çekiminde, ilk olarak çeyrek final eşleşmeleri belirlenirken, ikinci olarak da ev sahibi avantajını elde edecek takımlar belli olacak. 17-18 Şubat tarihleri arasında tek maç üzerinden oynanacak çeyrek final müsabakalarının ardından, yarı finalist ekipler Dörtlü Final organizasyonu için İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda bir araya gelecek. 20-22 Şubat tarihlerinde düzenlenecek Dörtlü Final organizasyonunda lig sıralamasında lider olan ekibin çeyrek final eşleşme galibi ile lig dördüncüsünün çeyrek final eşleşme galibi; lig ikincisinin çeyrek final eşleşme galibi ile lig üçüncüsünün çeyrek final eşleşme galibi karşı karşıya gelecek. Erkekler Türkiye Kupası kura çekimi 22 Ocak Perşembe günü düzenlenecek.
Ziraat Türkiye Kupası: Corendon Alanyaspor: 2 - Fatih Karagümrük: 2 (Maç sonucu)
13 Ocak 2026 Salı - 15:09 Ziraat Türkiye Kupası: Corendon Alanyaspor: 2 - Fatih Karagümrük: 2 (Maç sonucu) Ziraat Türkiye Kupası A Grubu ikinci haftasında Alanyaspor, konuk ettiği Fatih Karagümrük ile 2-2 berabere kaldı. Maçtan dakikalar 59. dakikada ceza sahası içerisinde Fatih’in topa elle müdahale ettiği pozisyonda hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Fofana, kalecinin solundan meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-2 73. dakikada Alanyaspor, Duarte’nin ceza sahası içerisinde Tarık Buğra Kalpaklı tarafından düşürülmesi sonucu penaltı kazandı. Topun başına gelen Hadergjonaj meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 2-2 Stat: Alanya Oba Hakemler: Reşat Onur Çoşkunses, Gökmen Baltacı, Kemal Elmas Corendon Alanyaspor: Paulo Victor, Aliti, Makouta (Maestro dk. 61), Ümit Akdağ (Baran Moğultay dk. 89), Hadergjonaj, Janvier (Ogundu dk. 74), Fatih Aksoy, Hagi (Hwang dk. 61), Efecan Karaca (İbrahim Kaya dk. 61), Duarte, Güven Yalçın Yedekler: Ertuğrul Taşkıran, Cihan Memik, Batuhan Yavuz, Mehmet Öz, Yusuf Can Kandemir Teknik Direktör: Joao Pereira Fatih Karagümrük: Grbic, Balkovec (Burhan Ersoy dk. 77) Anıl Yiğit Çınar, Muhammed Kadıoğlu, Çağtay Kurukalıp, Barış Kalaycı, Kranevitter (Johnson dk. 65) Larsson (Tarık Buğra Kalpaklı dk. 65), Berkay Özcan, Serginho (Ahmet Sivri dk. 65), Fofana (Doh dk. 65) Yedekler: Kerem Yandal, Furkan Bekleviç, Ömer Akdağ Teknik Direktör: Aleksandar Stanojevic Goller: Hadergjonaj (dk. 16 pen. ve dk. 73) (Alanyaspor), Fofana (dk. 28 ve dk. 59 pen.) (Fatih Karagümrük) Sarı kartlar: Hagi, Aliti (Alanyaspor)
Futbolun efsane ismi Vali Akbıyık’a ‘Gerçek Kral Tanju Çolak’ kitabını hediye etti
13 Ocak 2026 Salı - 15:08 Futbolun efsane ismi Vali Akbıyık’a ‘Gerçek Kral Tanju Çolak’ kitabını hediye etti Türk futbolunun efsane golcülerinden Avrupa gol kralı Tanju Çolak, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ı makamında ziyaret ederek, çocuklar için yazılan ‘Gerçek Kral Tanju Çalak’ kitabını hediye etti. Galatarasay ve Fenerbahçe’nin unutulmaz isimlerinden Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden, eski millî futbolcu Tanju Çolak, Muğla’daki programları kapsamında Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ı makamında ziyaret etti. Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran Tanju Çolak, attığı gollerle kırılması güç rekorlara imza atmıştı. Bir sezonda attığı 39 golle en çok gol atan futbolcu unvanını elinde bulunduran ve o yıl ‘Avrupa Gol Kralı’ unvanını elde eden Tanju Çolak, bir maçta kaydettiği 6 golle de Türk futbol tarihine geçti. Çocuklar için hazırlanan ‘Gerçek Kral Tanju Çolak’ kitabının tanıtımı için Muğla’da bulunduğunu belirten Tanju Çolak, "Dünden beri Muğla’dayım, bu güzel şehirdeyim. Sayın valimiz ile bir araya gelerek bir kahve içelim, biraz sohbet edelim dedim. ‘Gerçek Kral Tanju Çolak’ adlı çocuklar için kitap yaptık. Çok güzel bir kitap. Sağ olsunlar çocuklar da çok ilgi, alaka gösteriyorlar. Mardin’e gittik, Şanlıurfa’ya gittik, Adana’ya gittik. Şirin bir kitap çocuklar için çok keyifli dolu. O çocukları da çok seviyorum çünkü yarınlarımız onlar" dedi. Vali Akbıyık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Tanju Çolak’a teşekkür etti. Vali Akbıyık, "Vali ve veli olarak vatandaş olarak 34 yıllık meslek hayatımızda birinci önceliğimiz eğitim oldu. Bizim bir kitap, bir insan projemiz var. İnsan kitap kadar kıymetlidir. Önümüzdeki haftalarda Muğla olarak gençlik yılı ilan edeceğiz. Bu nedenle gençler geleceğimiz. Madden manen her şekilde onların gelişmeleri gerektiğini bu çerçevede tabi kitap, eğitim, spor da öncelikli birinci konumuz. Bu çerçevede yine gençlerle buluşuruz" dedi.