YEREL HABERLER - 17 Nisan 2012 Salı 10:25

KUTLU DOОUM ETKİNLİKLERİNE YOОUN İLGİ

A
A
A
KUTLU DOОUM ETKİNLİKLERİNE YOОUN İLGİ

Tekirdağ`da Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine vatandaşlar akın etti. 300 kişilik salonda katılımların fazla olmasında dolayı vatandaşlar etkinliği ayakta izledi.
Tekirdağ Sosyal Gelişim Derneği tarafından Belediye Kültür Merkezi`nde Kutlu Doğum Haftası etkiliği düzenlendi. Kutlama programına Tekirdağ AK Parti Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ MHP Milletvekili Bülent Belen, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Yel, İl Genel Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Üzmezoğlu, Memur Sen İl Temsilcisi Ferruh Topuz ve çok sayıda vatandaş katıldı.
300 kişilik salonda yoğun ilgiden dolayı çok sayıda davetli etkinliği ayakta izlemek zorunda kaldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan etkinliklerde katılımcılara Kuran-ı Kerim tilaveti sunuldu. Programda ``˜Peygamber Efendimizi Tanımak ve Anlamak` konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tekirdağ İmam Hatip Lisesi Sema Ekibi ile Aydoğdu Mehteran Takımı birer gösteri yaptı.
Salona girişte bayanlara dağıtılan güllerin üzerinde yazılı olan numaralara göre çeşitli hediye çekilişleri yapıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.