YEREL HABERLER - 21 Mart 2017 Salı 10:08

Süleymanpaşa Belediye Gençlik ve Spor Kulübü’nün başarısı

A
A
A
Süleymanpaşa Belediye Gençlik ve Spor Kulübü’nün başarısı

Süleymanpaşa Belediye Gençlik ve Spor Kulübü, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen 3.

Süleymanpaşa Belediye Gençlik ve Spor Kulübü, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen 3. Belediyeler Salon Atletizm Yarışmaları’nda 14 takım arasından dördüncü oldu.


Geçtiğimiz yıl ilk kez katıldığı Belediyeler Salon Atletizm Yarışmaları’nda 8. olarak orta sıralarda yer alan Süleymanpaşa Belediye Gençlik ve Spor Kulübü, bu yıl aldığı 4.’lükle zirve yürüyüşünü sürdürdü.



83 sporcu arasından 4 madalya Süleymanpaşa’ya


Bireysel sıralamada da başarılı sonuçlar alan Süleymanpaşa Belediye Gençlik ve Spor Kulübü, 83 sporcunun katıldığı yarışmalarda 400 Metre koşuda İlke Çelebi ile 1.’lik, uzun atlama ve 60 metre koşuda Melek Çoban ile 2.’lik, gülle atmada ise Aleyna Yalçın ile 3.’lük kürsüsüne çıkmayı başardı.



Üçüncülük 2 puanla kaçtı


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Süleymanpaşa Belediye Gençlik Spor Kulübü Atletizm Antrenörü Bayram Kırboğa yönetiminde başarılı yükselişini sürdüren Süleymanpaşa Belediye Gençlik ve Spor Kulübü, takım olarak üçüncülük kürsüsüne çıkmayı ise 2 puanla kaçırdı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Karaciğer kanserlerinde yeni teknolojiler hayat kurtarıyor İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları, kabızlık şikayeti ile başvuran 57 yaşındaki Cengiz Deligül’ün karaciğerindeki tehlikeli kitle yenilikçi bir yöntemle tedavi etti. Kullanılan mikrodalga enerjisiyle sayesinde, Deligül’ün sağlığına kavuşması yeni bir umut kapısı araladı. 57 yaşındaki Cengiz Deligül, başlangıçta sıradan bir kabızlık şikayetiyle doktora başvurduğunu anlattı. Kendisini iyi hissetmeyerek hastaneye giden Deligül, yapılan detaylı tetkikler sonucunda kabızlık değil, aslında kalın bağırsak kanseri olduğunu öğrendi. Ameliyat olan Deligül’ün kontrollerinde kanserin karaciğere de yayılmış olduğu ortaya çıktı. Doktorların özenli ve ilgili yaklaşımları karşısında duyduğu memnuniyeti dile getiren Deligül, kendisine ’bebek gibi’ bakıldığını ifade etti. Zorlu durum uzman doktorlar sayesinde aşıldı Cengiz Deligül’ün durumu, karaciğerindeki kitlelerin hayati damarlar ve diyafram gibi önemli organlara yakın olması nedeniyle özellikle riskliydi. Bu tür durumlar genellikle ameliyat ile tedavi edilirken, Deligül için farklı bir yol izlendi. Operasyon, Doç. Dr. Nuri Emrah Göret ve Dr. Korhan Tuncer genel cerrahi ekibi tarafından başlatıldı. Ekip, karaciğeri uygun bir pozisyona getirerek Dr. Mehmet Hakan Piçak ve Dr. Öğr. Üyesi Eren İsmailoğlu’nun mikrodalga enerjisi ile tedavi uygulamasına imkan sağladı. Bu işlemde, özel bir iğne kitle içine ultrason eşliğinde yerleştirilerek yüksek ısılarla tümör dokusu yakılarak yok edildi. Girişimsel Radyoloji uzmanları Dr. Mehmet Hakan Piçak ve Dr. Öğr. Üyesi Eren İsmailoğlu “Bu yöntemin, bir çok hastada ameliyatsız, bir iğne deliğinden yapıldığını, çevre dokulara zarar vermeden hızlı ve etkili bir iyileşme sağladığını belirttiler. Yan etkilerinin oldukça düşük oranlarda olması ve aynı zamanda bir çok hastada genel anestezi gerektirmemesi sebebiyle hastanın işlem sonrası toparlanma sürecinin oldukça hızlı olduğunu vurguladılar.” Umut verici sonuçlar Başarılı operasyon, İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, karaciğer kanseri gibi karmaşık vakaları yönetmedeki uzmanlığını ve yenilikçi tedavi yöntemlerini kullanma kapasitesini gösterdi. Hastane yetkilileri, benzer sağlık problemleri olan hastalara da umut olacaklarını ve multidisipliner yaklaşımlarının önemini vurguladı. Cengiz Deligül’ün hikayesi, modern tıbbın neler yapabileceğinin canlı bir örneği olarak dikkat çekerken, karaciğer kanseriyle mücadelede yeni bir sayfa açılmış oldu. Bu tedavi yöntemi, karaciğer fonksiyonlarını korurken aynı zamanda hastaların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. İleri teknoloji ve deneyimli doktorların elinde, karaciğer kanseri artık korkulacak bir son olmaktan çıkıyor.
Elazığ Elazığ Belediyesi hanımeli el sanatları sergisi açıldı Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme ve Eğitim Merkezi (EBEGEM) tarafından düzenlenen ücretsiz el sanatları kurslarına katılan kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı hanımeli el sanatları sergisi açıldı. Düzenlenen açılış törenine, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Gül ve kursiyerler katıldı. EBEGEM bünyesinde Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen kurslara katılan hanımlar, dikiş, nakış, tel kırma, örgü, rölyef, çini gibi el sanatlarına ilişkin 6 ay süresince eğitim aldı. Eğitim programları süresince hanımların ürettikleri birbirinden değerli el emeği göz nuru ürünler, düzenlenen sergiyle ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, insan yaşamına sağlanan katkıların öneminin tartışılmaz olduğunun altını çizerek, ‘’ Başkanımız geride bıraktığımız dönemde hanımefendi kardeşlerimize yönelik önemli çalışmaları hayata geçirdi. Belediyemize ait birçok birimde hanımefendilere yönelik kurslarımız devam ediyor. Hanımefendiler de aldıkları eğitimlerle çok güzel çalışmalar ortaya koyuyorlar. Üretilen bu eserleri ticari bir değere dönüştürmek en büyük arzumuzdur. Halk eğitim hocalarımıza teşekkür ediyorum, kursiyerlerimizi de tebrik ediyorum’’ dedi. Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Gül, Elazığ Belediyesi iş birliğiyle düzenledikleri kursları sürdüreceklerini ifade ederek açılışın hayırlı olması temennisinde bulundu. Engelsiz Yaşam Merkezi binasında faaliyetlerini sürdüren EBEGEM bünyesinde açılan ve 10 gün süresince açık olacak sergide kursiyerler, el emeği göz nuru ürünlerini satarak aynı zamanda ev ekonomilerine de katkı sağlayacak.
Çorum Düğün konvoyunda bahşiş kavgası Çorum’un Alaca ilçesinde düğün konvoyunun önünü keserek bahşiş almak isteyenler arasında kavga çıktı. Kavga esnasında yere düşen arkadaşını fark etmeyen bir kişi arabası ile onun üzerinden geçti. 1 kişinin yaralandığı 5 kişinin ise gözaltına alındığı kavga çevrede bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Kavga, Zile Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.Ç. (24) adlı genç, içerisinde arkadaşı E.C.K.’nin de bulunduğu düğün konvoyunun önünü kesti. Düğün sahipleri ile bahşiş almak için konvoyun önünü kesen kişi arasında tartışma çıktı. Konvoyun önünü kesen kişi içerisinde para bulunan zarfı almak için ısrar edince tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Yapılan ihbar üzerine olay yerine gelen polislerin kavgayı ayırmaya çalıştığı esnada E.C.K. dengesini kaybederek yere düştü. Bu sırada otomobiline binerek olay yerinden uzaklaşmak isteyen M.Ç. yerde yatan arkadaşını fark etmeyince arabası ile üzerinden geçti. Çıkan kavga bir süre daha devam ederken M.Ç., yaralanan arkadaşını arabasına bindirerek olay yerinden uzaklaşmak istedi. Arabasına binen M.Ç. polis ekiplerinin ’dur’ ihtarına uymayarak olay yerinden uzaklaşırken, polislerden birisi de havaya ateş ederek zanlıyı durdurmaya çalıştı. Kaçan şahıs kısa sürede yakalandı Polisin ’dur’ ihtarına ve havaya ateş etmesine aldırmadan olay yerinden kaçan iki kişi polis ekiplerinin kovalamacasının ardından Günhan Mahallesi Kızıl Burun mevkisinde yakalandı. Araç sürücüsü M.Ç. polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, E.C.K. ise olay yerine gelen ambulans ile Alaca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından E.C.K. ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Kavgaya karışan 5 kişi gözaltına alındı Düğün konvoyunun önünün kesilmesinden sonra çıkan kavganın ardından arabası ile arkadaşını ezdikten sonra kaçan M.Ç. ile kavgaya karıştıkları belirlenen 4 kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Çıkan kavgada, E.C.K.’nin üzerinden otomobilin geçmesi ve M.Ç.’nin arkadaşını arabasına alarak olay yerinden uzaklaşması ile polisin havaya ateş etme anları, çevrede bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
İstanbul Mercedes-Benz Türk, Ampute Futbol Milli Takımı’nı Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda ağırladı Mercedes-Benz Türk, 2022 yılından bu yana resmi ulaşım sponsorluğunu yürüttüğü Ampute Futbol Milli Takımı’nı Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda ağırlayarak, milli takıma 2024 Ampute Futbol Avrupa Şampiyonası öncesi moral desteği verdi. Türk sporunu ileriye taşıma hedefiyle farklı spor branşlarında milli takımlara desteğini otuz yıla yakın süredir kesintisiz sürdüren Mercedes-Benz Türk, 2022’den bu yana resmi ulaşım sponsorluğunu yürüttüğü Ampute Futbol Milli Takımı’nı, Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda ağırladı. 2024 Ampute Futbol Avrupa Şampiyonası öncesi millilere ve teknik ekibe moral vermek için gerçekleştirilen buluşmaya Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, Mercedes-Benz Türk Otobüs Üretiminden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Bülent Acicbe, Mercedes-Benz Türk yöneticileri, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan Erkoç ve federasyon yetkilileri katıldı. Etkinlikte konuşma yapan Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, “Otuz yıla yakın süredir farklı spor branşlarında milli takımlarımıza desteğimizi kesintisiz sürdürüyoruz. Sporun, toplumların gelişmesinde ve daha sağlıklı nesillerin yetişmesinde ne kadar önemli bir rolü olduğunu biliyor, her zaman sporun ve sporcunun yanında olmaya devam ediyoruz. 2022 yılından bu yana da, adını spor tarihine altın harflerle yazdırmış, Dünya Şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımımızın yanında olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Sınır tanımayan takımımızın Avrupa Şampiyonası yolunda yeni zaferler kazanacağına yürekten inanıyor ve bu yolda kendilerine başarılar diliyoruz. Geçmişte olduğu gibi bu yıl da başarıya giden yollardan birlikte geçmeye devam edeceğiz” dedi. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan Erkoç da, “Sporda başarı birliktelik duygusuyla, inançla ve çok çalışarak geliyor. Başarı bir süreç işi ve bu süreçte gelen her destek daha hızlı ilerlememizi sağlıyor. Ampute Futbol Milli Takımımız 2017 ve 2021 yıllarında Avrupa Ampute Futbol Şampiyonu olarak, 2022 yılında ise İstanbul’da düzenlenen Ampute Futbol Dünya Kupası’nda elde ettiği birincilik ile adını sahalara altın harflerle yazdırdı. Şimdi önümüzde yeni bir hedef var. Ülkemize yeni zaferler kazandıracağımıza inanıyor ve tüm Mercedes-Benz Türk ailesine destekleri için teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. Milli Takım, otobüs üretimi ve son teknolojiler hakkında bilgi ldı Milli Takım, teknik heyet ve federasyon yetkilileri, Daimler Buses’ın dünyadaki en büyük otobüs üssü olan Hoşdere Otobüs Fabrikası’nı gezerek üretim ve son teknolojiler hakkında detaylı bilgi alırken, çalışanlarla da hatıra fotoğrafı çektirdi.