YEREL HABERLER - 10 Nisan 2017 Pazartesi 19:34

Belediye’den su kesintisi açıklaması yapıldı

A
A
A
Belediye’den su kesintisi açıklaması yapıldı

Süleymanpaşa ilçesinde bazı mahallelerde 7 Nisan 2017 ile 09.

Süleymanpaşa ilçesinde bazı mahallelerde 7 Nisan 2017 ile 09.04.2017 tarihleri arasında yaşanan su kesintisiyle alakalı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden basın açıklaması yapıldı.


Belediye’den yapılan açıklamada, “07 Nisan 2017 tarihinde saat 15.15’de Tekirdağ Süleymanpaşa İlçesinin su ihtiyacının yüzde 65’ini karşılayan Muratlı Aşağısevindikli İçme Suyu Terfi Merkezindeki SCADA ölçüm istasyonunun uyarısı ile ana isale hattı üzerinde basınç kaybının olduğu anlaşılmıştır. Ekiplerimizce yapılan araştırma ve inceleme sonucunda 800 milimetre çapındaki CTP isale hattı üzerinde Süleymanpaşa istikametinde 8. kilometrede tren yolu altı geçiş noktasındaki dönüş dirseğinde arıza olduğu tespit edilmiştir. TESKİ Genel Müdürlüğü Süleymanpaşa İlçe Şube Müdürlüğü ekipleri ivedilikle arıza noktasına iş makinesi, tamiratta kullanılabilecek her türlü ekip ve ekipmanlar ile yedek parçaları ulaştırılarak zaman kaybetmeden çalışmalara başlamıştır. Yapılan kazı sonucunda arıza oluşturan dirseğin standart bir parça olmadığı, özel bir imalat gerektirdiği görülmüş ve yerinde yeni çelik malzemeden özel bir dirsek imalatı yapılmıştır. Bütün zorlu koşullara rağmen çalışmalar 8 Nisan 2017 tarihinde saat 22.00 sularında tamamlanmıştır. Ancak yapılan dirsek dönüş imalatının hat üzerindeki iç basıncı karşılaması için dirseğin olduğu noktaya beton tespit kitlesi yapılması gerekli görülmüştür. Bu nedenle bu bölgeye 30 metreküp C40 sınıfında hızlı priz alıcı özel katkılı beton dökülmüştür. Tüm bu çalışmalar sırasında Muratlı Tren Gar İstasyon Şefliği ile görüşülerek beton döküm süresince herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için tren geçişleri geçici olarak durdurulmuştur. Atılan betonun mukavemetini kazanması ile 9 nisan 2017 sabah saat 05.45 itibariyle kademeli olarak hatta su verilmeye başlanmıştır. 30 kilometre uzunluğunda 800 milimetre çaplı isale hattının dolup su depolarına ulaşması yaklaşık 5 saat kadar zaman almış olup, saat 11.00 sıralarında merkezdeki 10 bin metreküplük ana depomuza su dökülmüştür. Ardından şehir şebekesi ve alt depolara su verilmeye başlanmıştır. Ancak bu noktadan beslenen ve yaklaşık 240 kilometre uzunluğunda olan şehir şebekesinin dolması ve yüksek katta bulunan abonelerimize suyun ulaşması zaman almıştır. Bu arada vatandaşlarımızın mağduriyetini en aza indirebilmek için bazı kamu kurum ve kuruluşları ile deposu olan bazı sitelere tanker ile su takviyesinde bulunulmuştur. Ayrıca halkımızı arıza hakkında bilgilendirmek amacıyla internet sitemizden, sosyal medyadan ve Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapılan anons ile gerekli bilgilendirme ve duyurular yapılmıştır. Yaşanan bu beklenmedik arıza nedeniyle oluşan su kesintisi sonucunda halkımızın gösterdiği sabır ve hoşgörü için teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Vali Hatipoğlu: "Ampute olan yaralılarımız var ama yaralıların genel durumları iyi" Tokat Valisi Numan Hatiboğlu, el yapımı patlayıcı nedeniyle hastanede tedavileri devam eden 5’i jandarma görevlisi olmak üzere 7 kişiyi ziyaret etti. Kentteki hastanelerde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret eden Vali Hatipoğlu gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yaralılar hakkında bilgiler veren Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Bölgede devriye ekibimize sözlü olarak ulaşan bir vatandaşımızın evinin önündeki sandıkla ilgili ihbarına devriyemiz kendisi gidiyor. Akabinde olay yerinde gerçekleşen patlamanın sonucunda 5 jandarma personelimiz ve 2 vatandaşımız yaralanıyor. Bunlardan hafif durumda olan iki vatandaşımız Erbaa Devlet Hastanesi’nde müşahede altında. 2 yaralımız Tokat Devlet Hastanesinde şu an tedavileri devam ediyor. Bir sivil vatandaşımız ve jandarma personelimizin durumları iyi. Ameliyatlı olan sivil vatandaşımız var. Yine jandarma personelimizin operasyonu da aynı şekilde devam ediyor. Diğer yandan 3 vatandaşımızın ikisi jandarma personeli, biri sivil vatandaşımız Tokat Gaziosmanpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi’nde şu an itibariyle tedavileri devam ediyor. Bir vatandaşımızın jandarma personelimizin gözünde sıkıntımız var. Yine bir personelimiz diz kapağı altından ampute edildi. Bu arada olayla ilgili olarak gerekli araştırmayı, soruşturmayı, ekiplerimiz ivedi bir şekilde gerçekleştirdiler ve inşallah en kısa zamanda tüm failler olayın gerçekleştirenleri adaletin karşısında bulunacaklar. Gerekli cezaya çarptırılacaklar diye umut ediyoruz. Gözaltılar var. Şu an itibariyle çalışmalar devam ediyor" dedi. "Genel olarak durumları iyi" Ampute olan personellerin olduğunu söyleyen Vali Hatipoğlu, "Ameliyatta olan vatandaşlarımız var. Jandarma personelimiz var. Bunlardan ampute durumu olanlar var. Dolayısıyla da ama genel olarak durumları iyi" diye konuştu.
İzmir İzmir’de motosiklet belediye otobüsüne çarptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı İzmir’in Balçova ilçesinde garaja girmekte olan belediye otobüsüne çarpan motosikletin sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti. Motosiklette yolcu konumunda bulunan kişi ise ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kaza saat 00.30 sıralarında Haydar Aliyev Bulvarı ESHOT garajı girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Balçova’dan Konak istikametine seyir halinde olan Muhammed Tevfik Sarı idaresindeki 35 BVE 287 plakalı motosiklet, ESHOT’a ait garaja girmeye çalışan 35 DA 740 plakalı belediye otobüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklette bulunan Muhammed Tevfik Sarı ve Melih Ç., savrularak metrelerce sürüklendi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve trafik polisi yolda güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri yerde yatan 2 kişiye müdahale etti. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde motosiklet sürücüsü Muhammed Tevfik Sarı’nın kaza yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Motosiklette yolcu konumunda bulunan Melih Ç. ise ağır yaralı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Melih Ç.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Meydana gelen kazada hayatını kaybeden Muhammed Tevfik Sarı’nın cenazesi yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, otobüs sürücüsü ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.