YEREL HABERLER - 11 Ağustos 2017 Cuma 18:32

Ayçiçeği Hasat Şenliği

A
A
A
Ayçiçeği Hasat Şenliği

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde gerçekleştirilen 27.

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde gerçekleştirilen 27. Ayçiçeği Festivali etkinlikleri kapsamında "Ayçiçeği Hasat Bayramı" etkinliği düzenlendi.


Hayrabolu ilçesinin Lahana Mahallesinde düzenlenen etkinlikte konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tarımın Büyükşehir Belediyesinin beş önemli vizyonundan biri olduğunu belirterek, bu konuda durmadan çalışacaklarını belirtti. Başkan Albayrak, "Hayrabolu’da ilk defa gelecek yıl Ayçiçeği festivali etkinlikleri kapsamında Ayçiçeği Çalıştayı düzenleyeceğiz. Hayırlı ve bol bereketli bir yıl diliyorum" dedi.


Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ise, Ayçiçeği festivalinde etkinlikleri kapsamında ayçiçeği hasadı düzenlediklerini belirtti. Altayoğlu, "Biz hem tarımsal üretimde hemde tarım makinaları üretimiyle beraber Trakya’da bu konuda en büyük önderlik eden ilçeyiz. Bugün Ayçiçeği hasadı yapıyoruz, ama sadece ayçiçeği değil, buğday,pancar ve çeltik üreticisine de sahip çıkmaya çalışıyoruz" dedi.


Konuşmaların ardından Başkan Kadir Albayrak ve Başkan Altayoğlu, ilk ayçiçeği hasadını gerçekleştirdi.


Hasat Bayramına, Başkan Kadir Albayrak’ın yanı sıra , Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, çiftçi ve davetliler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Afyon Bekir Yunus Uçar: “Türkiye Motokros etabının açılışını dünyanın en güzel motokros parkuru olan Afyonkarahisar’da açtık” Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Türkiye Motokros etabının açılışını dünyanın en güzel, en başarılı ve alt yapısı itibariyle en değerli motokros parkuru olan Afyonkarahisar’da açtıklarını kaydederek, “Burada Doğu Avrupa Şampiyonası’nı gerçekleştirmiş oluyoruz. Ayrıca Avrupa Gençler Şampiyonası’nı gerçekleştiriyoruz” dedi. Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen Türkiye Kayo, Avrupa Gençler ve Balkan Motosiklet Birliği (BMU) Motokros şampiyonaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, etkinliğin Türkiye ve dünya sporu adına önemine dikkat çekti. Uçar, “Bu etkinlik ile Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak bu yılki sezonu Afyonkarahisar’da açmış olduk. Bugün de toplamda 6 ülkeden 158 sporcunun start aldığı yarışmanın antrenman ve sıralama turlarını yapıyorlar. Yarın da yapılacak olan yarışlarla günü tamamlamış olacağız. Burada Doğu Avrupa Şampiyonası’nı gerçekleştirmiş oluyoruz. Ayrıca Avrupa Gençler Şampiyonası’nı gerçekleştiriyoruz. Tabi ki Türkiye Motokros etabının açılışını dünyanın en güzel, en başarılı ve alt yapısı itibariyle en değerli motokros parkurunda gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. "Toplamda 11 kategoride yarışlarımız gerçekleştirilecek" Etkinliği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile birleştirmenin de mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Uçar, “Katılımcı sayısına baktığımızda yüzde 60’lar civarında çocuk ve gençlerden oluşan bir potansiyel görüyoruz. Bu da bizim için hem çok sevindirici. Özellikle Doğu Avrupa’nın gözde parkurlarından birinde olduğumuz için hem rekabete açık hem de bir birini geliştiren, heyecan verici müsabakalara sahne olacak. Toplamda 11 kategoride yarışlarımız gerçekleştirilecek Afyonkarahisar’da. Yarın tabi ki de ayrı bir özelliği var 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. Organizasyonumuzu bu güzel bayramla birleştirmiş olduk hem ulusal bir mesaj hem de sportif bir pencereden günü kutlamış olacağız” şeklinde konuştu.
İstanbul Dusan Tadic, Sırbistan kadrosunda yer aldı Sırbistan Milli Futbol Takımı’nın, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) için aday kadrosu açıklandı. Fenerbahçe’de forma giyen Dusan Tadic de listede yer aldı. Almanya’nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan EURO 2024’te mücadele edecek Sırbistan’ın aday kadrosu belli oldu. Sırbistan Milli Takımı Teknik Direktörü Dragan Stojkovic tarafından belirlenen 35 kişilik geniş kadro daha sonra 26’ya inecek. Sırbistan, EURO 2024 C Grubu’nda İngiltere, Slovenya ve Danimarka ile karşılaşacak. Sırbistan Milli Takımı kadrosunda şu isimler yer alıyor: Kaleci: Vanja Milinkovic Savic (Torino), Predrag Rajkovic (Mallorca), Dore Petrovic (Chelsea), Aleksandar Jovanovic (Partizan) Defans: Strahinja Pavlovic (RB Salzburg), Nikola Milenkovic (Fiorentina), Milos Veljkovic (Werder Bremen), Srdan Babic (Spartak Moskova), Uros Spajic (Kızıl Yıldız), Strahinja Erakovic (Zenit), Nemanja Stojic (TSC Backa Topola), Jan Karlo Simic (Milan) Orta saha: Sasa Lukic (Fulham), Nemanja Gudelj (Sevilla), Nemanja Maksimovic (Getafe), Ivan Ilic (Torino), Sasa Zdjelar (CSKA Moskova), Srdjan Mijailovic (Kızıl Yıldız), Sergej Milinkovic Savic (Al Hilal), Dusan Tadic (Fenerbahçe), Samed Bazdar (Partizan), Aleksandar Cirkovic (TSC Backa Topola), Lazar Samardzic (Udinese), Veljko Birmancevic (Sparta Prag), Filip Kostik (Juventus), Filip Mladenoviç (Panathinaikos), Matija Gluscevic (Radnicki 1923), Andrija Zivkovic (PAOK), Mijat Gacinovic (AEK), Nemanja Radonjic (Mallorca) Forvet: Aleksandar Mitrovic (Al Hilal), Dusan Vlahovic (Juventus), Luka Joviç (Milan), Petar Ratkov (RB Salzburg), Mihailo İvanovic (Voyvodina)