EKONOMİ - 06 Ekim 2017 Cuma 12:43

Genel Sekreter Şahin: ”Tarım makineleri sektörünü desteklemeye devam ediyoruz”

A
A
A
Genel Sekreter Şahin: ”Tarım makineleri sektörünü desteklemeye devam ediyoruz”

Trakya Kalkınma Ajansı’nın (TRAKYAKA) 2016 yılı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen bir şirketin hazırladığı ‘’Yeni Teknoloji Kaynak Robotu Yatırımı ile Tarım Makineleri Üretiminde Katma Değerin Arttırılması ve Yeni Ürün Üretilmesi’’ projenin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Trakya Kalkınma Ajansı’nın (TRAKYAKA) 2016 yılı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen bir şirketin hazırladığı ‘’Yeni Teknoloji Kaynak Robotu Yatırımı ile Tarım Makineleri Üretiminde Katma Değerin Arttırılması ve Yeni Ürün Üretilmesi’’ projenin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.


Hayrabolu Organize Sanayi Bölgesinde kurulu Altayoğlu Tarım Makineleri firmasına ait fabrikada yapılan toplantıya, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Altayoğlu firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Nurhan Altayoğlu, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ile davetliler katıldı.


Toplantıda bir konuşma yapan Genel Sekreter Şahin, "Öncelikle projenin kapanış toplantısı vesilesi ile burada sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Ajans olarak Bölgemizin kalkınması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Tarımdan, tekstile, tekstilden yan sanayiye kadar birçok alanda özel sektörde faaliyet gösteren firmalarımıza destek sağlıyoruz. Bu proje de bunlardan biri. Proje kapsamında fabrikaya kaynak robotu ve kaynak fikstürü makinası temini ile 2 personelin istihdamı sağlandı. Alınan kaynak robotu ile daha hızlı kaynak yapılabilecek, dolayısıyla katma değerli ürün üretimine ve verimliliğe katkı sağlamış olacağız.Bölge ekonomisini canlandıracak böyle güzel bir projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.


Proje ile kaynak robotu sistemi ve kaynak fikstürlerinde insan faktöründen kaynaklanan hatalar ortadan kaldırılarak kaynak çarpılmalarının önüne geçilmesi, ürün kalitesinin artması ve standart hale gelmesi, firenin düşmesi ile malzeme giderlerinin azalması, buna bağlı olarak manuel kaynak yöntemine göre üretim maliyetlerinin yüzde 45 düşmesi hedeflendi.


Projenin 12 aylık uygulama süresince toplam bütçesini oluşturan 460 bin 120 TL’nin yüzde 45’ne denk gelen 207 bin 054 TL’lik kısmı TRAKYAKA tarafından karşılandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.